Adobe Illustrator vs InDesign

Adobe Illustrator og InDesign er tilgængelige via Creative Suite. Hvis du forsøger at sammensætte et design til dit logo, websted eller traditionelle printdesigner, tilbyder begge platforme potentialet til at bringe dig det, du har brug for.

Illustrator er en vektorgrafikredaktør. Det giver dig mulighed for at sætte, oprette tegnebrætter og håndtere vektorformer.

InDesign er en desktop editor. Det giver dig mulighed for hurtigt at oprette dokumenter med flere sider ved hjælp af nyttige skabeloner, typografi og andre kommandoer til instrumentbrættet, så et væld af ordbaseret indhold kan være klar til at udskrives på ingen tid.

Hvorfor vælge at bruge Adobe Illustrator?

Illustrator er en god mulighed for dem, der har brug for at oprette billeder i flere størrelser til deres udskrivningsklare designs. Et billede i Illustrator vil have samme størrelse som et miniaturebillede, når det indsættes på et billboard langs siden af ​​en mellemstat. Derfor er det et så effektivt værktøj til logoer. Logoet vil ikke blive pixeleret, uanset størrelsen på det endelige billede.

På samme tid har du mulighederne for at oprette tegnebrætter, så du har et digitalt arbejdsområde, der giver dig mulighed for at teste ideer, før du afslutter dem. Platformen giver dig endda mulighed for at placere Photoshop-oprettede billeder i layoutet, mens du integrerer layoutlayouter, der minder om InDesign.

Du vil gerne bruge Illustrator, når du skal oprette branding -materialer. Det er et godt valg til udskrivningsklare layout på én side, f.eks. En plakat eller visitkort. Det er også den bedste mulighed, hvis du skal angive typen af ​​et logo, hvilket skaber konsistente billeder, der kan bruges i stort set enhver skala.

Hvis du har brug for at redigere billeder, oprette dokumenter med flere sider eller have en stor mængde tekstindhold til udskrivning, er Illustrator muligvis ikke den bedste løsning til dine behov.

Hvorfor vælge at bruge InDesign?

Adobe oprettede InDesign -platformen for at lette tilgangen til desktop publishing -segmentet på mediemarkedet. Det er et glimrende værktøj til enhver form for printdesign, der indeholder en stor mængde tekst. Bøger, aviser, blade og endda layout på en side med tunge tekstelementer vil drage fordel af, hvad denne platform kan tilbyde.

Selvom Illustrator tillader brugere at oprette tekstlayout, tillader InDesign brugerne at oprette en hovedsideskabelon, så et helt dokument med flere sider øjeblikkeligt formateres korrekt i hele layoutet. Du kan få dine sider automatisk nummereret, duplikeret eller byttet ind eller ud af layoutet relativt let. Du kan også tilføje unikke margener, kolonner og layout til hver side.

Du vil gerne bruge InDesign, hvis dit projekt er et flersidet stykke. Elementer, der er fyldt med tekst, vil også have fordel af at bruge denne platform. Vægten ligger på at skabe en printklar del, men InDesign gør også et godt stykke arbejde med at skabe store digitale projekter. Du har adgang til bedre sammensætningsfunktioner, og platformen kan integreres med Adobes digitale editor. Det betyder, at du nemt kan oprette interaktive indlæg.

For mindre job bestræber InDesign på at matche det, Illustrator kan tilbyde. Hvis du har brug for at redigere billeder, tilbyder denne platform praktisk talt ingen muligheder. InDesign kan oprette nogle elementer på en begrænset måde, men det ville være bedre at oprette designet på en anden Adobe -platform og derefter importere det til denne.

Adobe Illustrator vs InDesign: Hvilken er den rigtige for dig?

Illustrator er rart, fordi det kan gøre dine skitser til ægte kunst. Du kan oprette plakater, tilføje tekstelementer og oprette sammensatte stier, der hjælper med at skabe et professionelt grafisk design på få minutter.

InDesign er godt, fordi det hjælper forfattere med at formatere deres arbejde i henhold til branchestandarder uden det samme besvær, som tekstbehandlingsplatforme ofte forårsager. Selvom det har begrænsede grafiske designmuligheder, er det det bedste valg til printmedier, og billeder kan inkorporeres i de skabeloner, du designer.

For at skabe det bedst mulige projekt skal du bruge de rigtige værktøjer. For mange betyder det at have adgang til både Illustrator og InDesign. Men hvis du kun vil bruge en platform, skal du tænke på forskellene mellem en fotograf og en forfatter.

Hvis dit arbejde ligner mere en fotograf, skal du vælge Illustrator. Hvis dit arbejde mere ligner en forfatter, skal du vælge InDesign.

Har du brugt Illustrator eller InDesign fra Adobe? Hvad tror du er fordelene ved hver platform?