Adobe Bridge vs Lightroom

Adobe tilbyder to programmer, der kan bruges til fotoredigering: Bridge og Lightroom. I Adobe Bridge vs Lightroom -debatten vil du opdage, at begge programmer har en tendens til at have mange ligheder. Du kan åbne en rå fil, have adgang til lette redigeringsværktøjer til at konvertere billedet og derefter sende billedet til et bestemt filformat, så det kan bruges til et sidste formål.

Der er nogle subtile forskelle, der er værd at bemærke, når man undersøger disse to programmer. Disse er de vigtigste punkter at overveje.

1. Adgang

Bridge er en filudforsker. Det er beregnet til at blive brugt, når nogen får adgang til Adobe Creative Suite. Hvis du bruger billeder, der også vil blive forbedret eller ændret i et program som Photoshop, giver det dig mulighed for at åbne et Camera Raw -billede og foretage grundlæggende ændringer af det som forberedelse til den mere omfattende redigering, der skal udføres.

Lightroom er mere en databaseløsning til billeder end en rigtig editor. Du kan importere dine billeder til det, sortere dem på bestemte måder og derefter redigere, hvad der er tilgængeligt i en rå billededitor. Når du er færdig med at redigere og sortere, kan du sende billedet til Photoshop for yderligere redigering eller gemme filen som en opdateret JPEG -fil og bruge den til forskellige formål.

2. Flow

Bridge er en grundlæggende flad fil editor. Åbn et billede fra en hvilken som helst kilde, og derefter kan du redigere det. Du sender derefter den redigerede fil til konvertering eller gemmer filen “som den er”, så den er blevet ændret. Hvis du har et specifikt fotografi eller en digital fil, som du vil opdatere, giver det dig mulighed for at åbne det i browseren og gøre det. Det er ikke nødvendigt at importere noget. Bare åbn den rå fil og kom i gang.

Bridge er en god mulighed, hvis du skal lægge et enkelt job i en enkelt mappe og derefter arbejde på et job ad gangen.

Lightroom er mere et filhåndteringssystem ud over dets evne til at hjælpe dig med lidt at forbedre dine råbilleder. Du skal importere dine billeder til platformen, men så kan du hurtigt administrere tusindvis af filer ad gangen. Du opretter en database med dine billeder, der kan involvere mange forskellige job, så du kan kategorisere hvert projekt og hurtigt få adgang til det til fremtidige behov.

Lightroom er en god mulighed, hvis du skal arbejde på flere job på samme tid, mens du holder dem organiseret i deres egne mapper. Du kan derefter arbejde med unikke opdateringer for hvert job.

3. Hastighed

Bridge bruger sin egen database baseret på de oplysninger, den får, så det føles langsomt i starten, men hastigheden forbedres over tid. Brugere kan bruge indbyggede previews til at gøre det til en hurtigere mulighed på en eller anden måde i forhold til Lightroom. Bridge tilbyder også en vis designfleksibilitet, så panelerne kan flyttes af brugervenlighed.

Lightroom bruger en lokal database, så den tilbyder hurtigere opfattet hastighed, når den bruges til fotoforbedring og -styring. Der er færre scripts i Lightroom sammenlignet med bridge, og det bruger Lua i stedet for Javascript, som nogle brugere også foretrækker. Mærkning er specifik, når det kommer til søgeord og giver brugerne mulighed for at oprette tastaturgenveje til bestemte søgninger, der udføres regelmæssigt.

4. Metadata

Bridge tillader brugere at tilføje eller erstatte de metadata, der følger med deres filer under redigeringsprocessen. For fotografer eller filadministratorer, der bruger disse data til at forbedre optimeringen eller holde privatlivet på et højere niveau. For dem, der bruger metadata i vid udstrækning, tilbyder dette program mange muligheder for at skabe et nødvendigt resultat.

Lightroom tilbyder slet ikke denne mulighed. Det kan ikke tilføjes eller udskiftes. Den har en metadatamaler, så billeder med specifikke billeder kan findes. Du er muligvis ikke i stand til at ændre metadataene, men du kan huske det for fremtiden, noget som Bridge ikke kan gøre. Dette giver dig mulighed for at udvikle offline stier til bestemte billeder eller projekter.

I Adobe Bridge vs Lightroom -debatten er workflow den vigtigste proces, der skal overvejes. Hvis du har en tendens til at arbejde på et projekt ad gangen eller et billede ad gangen og foretrækker platformstilpasning, er Bridge muligheden for dig.

For dem, der ønsker en databasehåndteringsmulighed med redigeringsmuligheder i mere traditionel forstand, er Lightroom den bedste mulighed at overveje.