Adobe After Effects vs Premiere

Adobe har skabt to fantastiske platforme til brug for videooprettere i After Effects og Premier. Forskellene i debatten mellem Adobe After Effects og Premiere kan nogle gange være subtile, men der er også nogle dybe fordele, som den ene platform har over den anden, som ikke kan ignoreres.

Bundlinjen er denne: After Effects og Premiere kan laves af det samme firma, men de er værktøjer, der bruges til to forskellige formål.

Hvad du har brug for at vide om After Effects

Adobe After Effects blev skabt til at være en platform for arbejde med digital bevægelsesgrafik. Det vil også håndtere visuelle effekter og komposition. Fungerer godt til former, titler, specialeffekter og 2-D-animationer, der muligvis skal tilføjes til et projekt.

After Effects er ikke designet til at arbejde med flere klip samtidigt. Det er en platform at bruge, når du er færdig med din videoredigering.

Den virkelige styrke ved After Effects er evnen til at oprette masker, der sporer dine scener. Derfor er det så let at tilføje effekter og komponere med denne platform. Når det kombineres med 3D-kameratracker, er det muligt at kopiere kamerabevægelser i en scene, så nye lag kan tilføjes med præcision.

Der findes også After Effects -skabeloner, der kan hjælpe dig med at teste dine evner for at afgøre, om dette er den rigtige platform til at opfylde dine behov.

Hvad du har brug for at vide om Premiere

Adobe Premiere Pro er et videoredigeringsprogram. Det er en glimrende mulighed for dem, der har brug for at redigere videoklip eller sætte forskellige klip sammen. Designet gør det muligt at fjerne fremmede videoer, så der kan oprettes et præcist slutprodukt.

  • Du kan nemt organisere dine klip og derefter trimme dem.
  • Det er meget let at oprette overgange mellem dine klip.
  • Flere videoklip kan sættes på samme spor.

Ligesom mange redigeringsprogrammer tilbyder Premiere brugerne mulighed for at tilføje tekst til videoklip. Du kan også oprette overgange. Begrænset lydudgave er mulig, og nogle effekter kan også tilføjes.

Den virkelige fordel ved at bruge Premiere er dens tidslinje. Dette gør det meget lettere at holde styr på, hvor du er med dit projekt, så redigeringsarbejdet kan gå gnidningsløst. Det kan bruges til at skabe et multi-kamera perspektiv, så vinkelændringer eller redigeringer er meget enkle. Du kan synkronisere dit skud på tværs af flere vinkler for at gøre redigering og sammensætning hurtigere, end du forestiller dig.

Begge platforme tilbyder lignende funktioner … med et twist

Tænk på det på denne måde. Du kan oprette et følgebrev i Microsoft Excel, når du ansøger om en videoredigeringsposition. Derefter kunne du oprette et grafisk regneark i Microsoft Word, der viser noget af dit bedste arbejde. Det eneste problem er, at det vil tage meget længere tid, fordi Excel blev bygget til regneark, og Word skulle være et tekstbehandlingsprogram.

Det er det, der sker med After Effects og Premiere. Nogle vil måske sige, at de to platforme virkelig ikke kan sammenlignes, fordi deres slutmål er forskellige. Begge platforme tilbyder dog nogle lignende funktioner, så for dem, der lige er begyndt med effekter og videoredigering, er det vigtigt at skelne mellem, hvor forskellene ligger.

Du kan anvende nogle kontroleffekter gennem Premiere, men de mange muligheder, After Effects tilbyder, kan ikke ignoreres.

Du kan også foretage nogle begrænsede redigeringer i After Effects, men fordi det mangler en komplet tidslinje, tager jobbet en evighed at afslutte. Hvert klip i After Effects skal være på et separat lag, så du kan arbejde på projektet, og det er en enorm hovedpine.

Den bedste mulighed er at bruge begge værktøjer til dine videoredigeringsbehov. Brug Premiere til at redigere din video, og brug derefter After Effects til at polere den til at skabe et kunstværk. På den måde behøver du ikke bekymre dig om, hvad hver mulighed “teknisk” kan gøre og fokusere på at bruge de unikke fordele, Adobe tilbyder for begge.

Adobe har gjort begge tilgængelige via Creative Cloud for $ 19,99 om måneden hver med en årlig kontrakt eller $ 29,99 om måneden uden en kontrakt. Du kan også abonnere på den fulde pakke Creative Cloud -produkter for $ 49,99 pr. Måned og modtage begge dele.