9 Fordele og ulemper ved SWOT -analyse

SWOT står for styrker, svagheder, muligheder og trusler. Det er en analyse, der kan bruges, når kreativitet er påkrævet. Fra produktskabelse til serviceimplementering kan udfordringer og mål, som en virksomhed står over for, håndteres frontalt med dette værktøj, der kan bruges til at brainstorme behov for strategisk planlægning og andre konkurrencedygtige analyser.

Fordele og ulemper ved SWOT -analyse viser, at det kan være et gavnligt værktøj at bruge, men det er muligvis ikke det korrekte værktøj i nogle situationer. Disse er de vigtigste punkter at overveje.

Hvad er fordelene ved SWOT -analyse?

1. Det hjælper med at kondensere en stor mængde data til noget, der er overskueligt.

Hvad en SWOT -analyse gør godt, er at tilskynde til forenkling. Der er mange forskellige situationer, der kan have flere påvirkningsfaktorer, der opstår samtidigt eller regelmæssigt. Ved at bruge dette værktøj er det muligt at have en større samlet forståelse af det store billede, mens du stadig kan fokusere på de fine detaljer, som det mindre billede kræver.

2. Du kan identificere trusler og muligheder.

Virksomheder kan bruge en SWOT -analyse til at identificere deres største muligheder og trusler, der findes på et givet marked. Dette værktøj tilbyder også skalerbare resultater, hvilket betyder, at ethvert lokalsamfund kan skalere dataene regionalt, nationalt eller internationalt. Dette gør det muligt for virksomheden at identificere og derefter bruge sine styrker og svagheder til størst mulig fordel.

3. Tillader identifikation af yderligere værktøjer.

En SWOT -analyse giver også en gruppe mulighed for at beslutte, hvad der vil være de mest passende værktøjer til at nå et mål eller en øvelse. Disse værktøjer kan evalueres for deres anvendelighed, og metoderne kan analyseres før implementering for at bestemme deres effektivitet. Dette hjælper igen organisationen med at udnytte enhver mulighed, der kan være tilgængelig på et givet tidspunkt.

Hvad er ulemperne ved SWOT -analyse?

1. Det kan undertiden tilskynde til forenkling.

Når du kan forenkle nogle begreber, gør du dem tilgængelige for flere mennesker. Det eneste problem er, at SWOT kan bruges til yderligere at fremme enkelhed, hvilket resulterer i en forenkling af et problem eller bekymring på de højeste niveauer. Dette gør det vanskeligt at tage fat på den situation, der kan udvikle sig, fordi der ikke opnås en fuldstændig beskrivelse.

2. SWOT -analyse er ikke altid objektiv.

Mennesker, der deltager i SWOT -analyse, har deres egne skævheder og naturlige tendenser, der vil vise sig. Hvis nogle har en interesse i, hvad der sker, kan de ikke engang anvende analysen objektivt. Disse egenskaber skal tages i betragtning, før processen startes, ellers kan det være svært at opnå et virkelig gavnligt resultat.

3. Der er ingen fastsatte grænser.

Når du bruger en SWOT -analyse, er der ingen reelle grænser, der naturligt er sat. Dette kan gøre det svært, især i de indledende faser, at afgøre, hvad der muligvis er relevant.

4. Ukendte faktorer vil påvirke de forventede resultater.

Selv med den bedste planlægning og erfaring til rådighed, kan en SWOT -analyse kun fungere baseret på de kendte faktorer, der er til stede. Ukendte faktorer kan være til stede og påvirke resultaterne på uventede måder. Noget så simpelt som en utilstrækkelig definition af aktuelle faktorer kan være nok til at påvirke et forventet resultat negativt.

5. De anvendte udtryk kan være vage, tvetydige eller endda useriøse.

Fordi en SWOT -analyse virker mere på generaliteter end specificiteter, kan output fra dette værktøj undertiden ses som spild af tid. Det skyldes, at forenklingsprocessen søger at finde fælles fodslag, uanset hvor du er. Det fører ofte til brug af visse sætninger eller intern jargon, der kan tolkes på flere måder.

6. Der er ingen forpligtelse til at kontrollere.

Det betyder, at alle angivne udsagn eller aspekter af analysen er taget på dit ord. Der er intet forskningskrav, der tillader nogen at påvirke resultaterne på en måde, der kan være personligt gavnlig. En SWOT -analyse giver heller ikke forslag til løsning af en uenighed, der kan opstå, hvilket skaber mulighed for, at der opstår et dødvande, hvis der er to modstående sider, der ikke er villige til at gå på kompromis.

Fordele og ulemper ved SWOT -analyse viser, at der er flere ulemper at være opmærksom på, men de positive fordele er ofte umagen værd. Ved at tage hvert nøglepunkt seriøst, er det muligt at maksimere disse fordele regelmæssigt.