9 Fordele og ulemper ved egenkapitalfinansiering

I stedet for at gå i gæld for at rejse den nødvendige kapital, er en mulighed for en lille virksomhed eller opstart at rejse kapital ved at sælge aktier. På mange måder er det som at finansiere gæld, bortset fra at du i stedet for at betale et lån betaler aktionærerne i din virksomhed. Hvis din virksomhed lykkes, får alle løn. Hvis ikke, så er du den eneste, der får betalt.

Der er visse fordele at overveje i egenkapitalfinansiering, men der er også visse ulemper, der skal vurderes. Her er nogle af de vigtigste punkter at overveje.

Hvad er fordelene ved egenkapitalfinansiering?

1. Der er ingen rentebetalinger.

Hvis du har investorer, der yder kapital i bytte for aktier, vil der ikke være ekstra omkostninger til transaktionen. Den største fordel her er manglen på rentebetalinger, der ville være forbundet med gældsfinansiering. Investorer vil tjene en procentdel af virksomhedens indtjening baseret på dets kapital, hvilket kan være en højere samlet pris på vejen, men på kort sigt betales pengene ikke, uden at der opnås et rentabelt afkast.

2. Der er ikke noget ansvar.

Investorer, der køber aktier i et selskab, gør det på egen risiko. Beslutningen træffes ud fra deres opfattelse af, at virksomheden vil få succes og give dem et afkast. Hvis virksomheden ikke lykkes, betyder egenkapitalfinansiering, at de risici, der tages, er baseret på procentdelen af ​​den indsamlede kapital. Hvis investorerne har al kapitalen, og du har meget lidt, vil du praktisk talt ikke miste noget, hvis virksomheden mislykkes.

3. Der er ingen månedlige udgifter.

Fordi der ikke er nogen gæld, der skal håndteres med egenkapitalfinansiering, forbedres pengestrømmen hver måned, fordi der ikke er nogen betalinger, der skal foretages. Dette hjælper virksomheder, der opererer på et stramt budget, til at blive ved med at vokse, så de på et tidspunkt kan tjene penge.

4. Forbedre virksomhedens kreditværdighed.

Med mange involverede investorer kan en virksomheds kreditvurderinger hurtigt forbedre sig. Bedre kredit betyder lavere samlede renter for, hvornår gældsfinansiering kan være nødvendig i fremtiden. Aktier er normalt også ret lette at købe og sælge, hvilket betyder, at investorer kan få en exit, hvis det er nødvendigt og ikke påvirke virksomhedens kreditværdighed.

Hvad er ulemperne ved egenkapitalfinansiering?

1. Kræver at opgive ejerprocenter.

Selvom gældsfinansiering kan være besværlig, kræver det ikke, at virksomhedsejere opgiver en del af deres forretning for at få de nødvendige penge. Mange aktiefinansieringsaftaler oprettes, fordi en virksomhed har brug for flere penge til at tage sig af udgifter og beholdning. Med nok ejerskab kan investorer endda diktere, hvordan en virksomhed drives, uden at du vælger det.

2. Ikke godt for kortsigtet vækst.

Investering i aktier er for langsigtet vækst frem for en kortsigtet kontantindsprøjtning. Hvis pengestrømmene ikke er ved at komme sig, og du ikke er sikker på, hvordan du får enderne til at mødes, vil investorerne lede efter en langsigtet fordel for den tilbudte kapital. Du finder ikke en kortsigtet investor, der er villig til at returnere din kapital. Hvis det er dit behov, er gæld stort set den eneste vej at gå.

3. Din virksomhed kan sælges uden tilladelse.

Ved egenkapitalfinansiering er procentdelen af ​​kontrollen vigtig. Hvis du ejer mindre end 50% af din virksomhed, har du ikke kontrol over, hvad der sker med dig. Det betyder, at de andre aktionærer kunne beslutte at sælge virksomheden uden din tilladelse. Selvom du stadig ville modtage kompensation baseret på din egenkapitalandel, ville det også betyde, at den forretning, du måske har startet fra bunden, ikke længere er din.

4. Der er overholdelse af lovgivningen.

Når aktier sælges til investorer, er der visse regler, som virksomheden skal følge. Dette omfatter rapportering, levering af finansielle data til investorer og andre obligatoriske poster, der kan være tidskrævende. Hvis der er spørgsmål om dataene, kan du også forvente at tage dig tid til at besvare dem.

5. Aktiefinansiering giver mening i visse situationer.

Men hvis du vil bevare kontrollen over en virksomhed og beholde alle beslutningsbeføjelser, er det muligvis ikke det rigtige for dig. Overvej omhyggeligt alle fordele og ulemper ved egenkapitalfinansiering, og du vil kunne træffe den rigtige beslutning for netop din virksomhed.