8 fordele og ulemper ved fælles bankkonti

At have et langsigtet forhold kan bringe en masse lykke og stabilitet. Men at bringe to personer under ét tag har nogle komplikationer, der skal løses. Nogle af disse problemer har med penge at gøre. Skal du samle dine penge, når I bliver gift eller bor sammen i længere tid? Eller skal jeg holde den adskilt? Her er fordele og ulemper ved fælles bankkonti, som du bør overveje, når du spekulerer på, hvad du skal gøre med dine kontanter som et par.

Hvad er fordelene ved fælles bankkonti?

1. Holder dine kontogebyrer på et minimum.

Hvis du har to bankkonti, der kører samtidigt med hinanden, er chancerne gode for, at du betaler dobbelte gebyrer. Ved at kombinere dem til en fælles bankkonto vil du have lige adgang til dine penge, mens du kun betaler ét sæt gebyrer for det, du har brug for.

2. Du kan muligvis øge mængden af ​​optjente renter.

Selvom rentesatserne er relativt lave i disse dage for bankkonti, med nogle så lave som 0,01 %, kan det føre til højere renter og et bedre afkast, hvis du lægger alle dine kontanter i én stor pot. Det gælder især, hvis I sammen kan købe en cd eller en anden investering, når I ikke kunne klare det på egen hånd.

3. Denne type kontostruktur kan hjælpe børn med at lære at administrere penge.

De fleste fælles bankkonti betragtes som noget for ægtepar, men børn kan også drage fordel af denne struktur. Når en forælder har en fælles konto med deres barn, kan den begynde at lære pengehåndteringsfærdigheder på en meningsfuld måde.

4. Gør det let for andre at hjælpe med at styre økonomi.

Hvis den ene forælder dør, giver en fælles bankkonto den anden person mulighed for stadig at have adgang til pengene uden at gå igennem en potentielt langvarig juridisk proces. Det gør det også let for par at dække fælles udgifter, f.eks. Husleje eller shopping. Da hver kontoindehaver i USA er forsikret for op til $ 250.000 fra NCUA eller FDIC, er der stadig tilladt en vis individualitet i den fælles kontostruktur.

Hvad er ulemperne ved fælles bankkonti?

1. Du har virkelig ikke dine egne penge.

Selvom du har adgang til kontanter på en fælles bankkonto, er det egentlig ikke bare “dine” penge. Din autoriserede partner får også den samme adgang til penge. Når en person tjener størstedelen af ​​indkomsten, kan dette skabe følelser af vrede, hvis den anden person bruger flest penge, især hvis der er regninger, der skal betales, og det ikke sker. Det betyder også, at den ene person helt kan opbruge kontoen, før den anden kan gøre noget ved det.

2. Du har brug for tilladelse til at administrere midler.

Med en fælles bankkonto har du muligvis brug for tilladelse fra den anden involverede person til at foretage investeringer, købe dyre genstande som et køretøj eller styre dine penge på nogen måde, som du synes giver mening. For nogle betyder det også, at den ene part kan være alt for afhængig af den anden for at fylde kontoen med friske kontanter.

3. Alle indkøbsoplysninger er åbne og gennemsigtige.

Der er ingen luskede køb, der rent faktisk kan ske med en fælles bankkonto. Nu kan det være en god ting, hvis en partner har mistanke om, at de snyder, eller at de har en dårlig evne til at forvalte penge, fordi disse problemer kan løses med det samme. Det kan være en dårlig ting, hvis du forsøger at købe en fødselsdagsgave, og kvitteringen for det køb umiddelbart vises i din kontopost.

4. Kreditorer kan henvende sig til alle kontohavere.

Hvis gæld forbliver ubetalt fra en fælles bankkonto, kan kreditorer gå efter alle involverede parter. Det betyder, at nogen kan være ansvarlig for at akkumulere gæld, når de ikke foretog nogen af ​​udgifterne. Hvis den anden involverede person ikke vil betale, kan det sætte den anden person i en særlig vanskelig økonomisk situation.

Fordele og ulemper ved fælles bankkonti viser, at det kun er en god idé, når der er åben kommunikation og stor tillid. Der vil sandsynligvis være hårde beslutninger om, hvordan man bruger penge, sparer dem og investerer klogt, men to synspunkter er ofte bedre end et i en verden af ​​pengehåndtering. Dette kan skabe et indledende ubehag, men med to mennesker, der arbejder sammen, kan mange af de negative ting undgås.