8 fordele og ulemper ved nytænkning

Har du nogensinde været usikker på en vigtig beslutning, du vil tage? Du begynder at lede efter al den tilgængelige forskning omkring dit valg for at gøre det bedste, du kan. Når du tænker over dine muligheder, indser du, at det at have flere oplysninger har skabt et behov for flere oplysninger, så cyklussen gentager sig selv. Dette er kendt som overtænkning.

Der er nogle positive sider ved dette og nogle negative ting at overveje. Disse er de vigtigste punkter, man skal overveje, når man diskuterer de væsentlige fordele og ulemper ved at tænke nyt.

Hvad er fordelene ved at tænke for meget?

1. Forsinker beslutningsprocessen.

Overtænkning betyder, at du i stedet for at træffe en beslutning stadig tænker på, hvordan du træffer en beslutning. Hvis du har tid til dette, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting. Ved at forsinke beslutningsprocessen kan du gå forsigtigt frem for hensynsløs opgivelse og potentielt finde den bedst mulige løsning.

2. Kræver forskning.

Mange gange tager folk bare en beslutning for derefter at blive ved med det, uanset om det er rigtigt eller forkert. Overtænkning kræver forskning, fordi du skal være i stand til at blive ved med at tænke på nye ting, for at cyklussen skal gentage sig selv. Det simulerer, hvad der kan ske med hvert potentielt scenario med de undersøgte oplysninger, og dette kan føre til nye løsninger, der muligvis ikke har været tilgængelige før.

3. Du kan inkludere andre i beslutningsprocessen.

Når folk tænker over noget, er det meget almindeligt at spørge andre om deres råd om situationen. Dette udsætter mennesker for forskellige meninger og erfaringsniveauer, så flere mennesker indgår i den endelige beslutning. Til gengæld kan flere mennesker eje beslutningen og fortsætte sammen som en gruppe i stedet for, at et individ forsøger at få tingene til at ske. Posten opretter en forbedret ejendom ad gangen.

4. Det giver folk en chance for at reflektere.

Refleksion kan være en yderst fordelagtig tankeproces. Det giver folk mulighed for at analysere tidligere fejl, se hvilke omstændigheder der skabte en sejr og forhindre fejl i at ske gentagne gange. Så længe fokus kan blive ved med at bevæge sig fremad i stedet for at sidde fast i en endeløs sløjfe af sorg og fortvivlelse over tidligere fejl, så kan der ske gode ting med lidt nytænkning.

Hvad er ulemperne ved at overænke?

1. Forsinker beslutningsprocessen.

Nogle gange er en hurtig beslutning nødvendig for at komme videre. Hvis nogen bliver fanget i processen med at nytænke situationen, vil de forsinke den beslutning, der skal træffes, og muligvis miste vinduet for succes. En øjeblikkelig beslutning betyder ikke nødvendigvis, at du opererer med hensynsløs opgivelse, men du træffer en beslutning baseret på de tilgængelige oplysninger.

2. Skab usikkerhed og tvivl.

Mennesker, der har stor tillid til sig selv og deres evner, kan blive tvivlsomme eller usikre, når der sker overænkning. I stedet for at træffe en beslutning evalueres alle mulige scenarier, der kan opstå. Fordi ingen kan diktere, hvad fremtiden bringer, kan sikkerhed ikke være en del af beslutningsprocessen. Der er altid en risiko, når man træffer en beslutning. At tænke for meget skaber så mange tvivl, at du ikke kan tage chancer.

3. Til sidst overdrager du lederansvar til en anden.

Overtænkning kan skabe sådanne forsinkelser, at et team ikke kan følge med. Når dette sker, vil dette teams ledelsesansvar automatisk blive overført til en anden. Selvom en organisation siger, at nogen kan forblive ansvarlig, vil resten af ​​teamet se til den valgte leder, når det er tid til at træffe en vigtig beslutning.

4. Opret en uendelig loop af muligheder, men uden nogen implementering.

Overtænkning kan generere en masse ideer. Det kan inspirere mange kommentarer. Det skaber også mange muligheder, der er fanget i en uendelig sløjfe af tænkning og simulering frem for implementering. Når nytænkning skaber en forsinkelse i handling, kan de bedste ideer, verden nogensinde har set, aldrig blive implementeret, fordi der er en frygt for fiasko.

Fordele og ulemper ved nytænkning viser, at det ikke behøver at være en dårlig ting at bremse for at undersøge flere oplysninger. Overtænkning skal have kontroller for at forhindre, at det spiraler ud af kontrol, ellers kan negativerne ved denne proces ses oftere end de positive.