8 fordele og ulemper ved nanoteknologi

En af de mest spændende innovationer i nutidens teknologi er nanoteknologi. Disse mikro-maskiner har mulighed for at ændre flere industrier på samme tid. Ved at kombinere alle aspekter af en STEM -uddannelse er der endda mulighed for, at nanoteknologier kan være kur mod alvorlige sygdomme og genetiske lidelser.

Som med enhver ny teknologi er de fordele, som nanoteknologi kan bringe, meget interessante. Der er også ulemper, der skal evalueres omhyggeligt. Her er et kig på hovedpunkterne i fordele og ulemper ved nutidens nanoteknologi.

Fordelene ved nanoteknologi

1. Opret ændringer på mobilniveau.

Nanoteknologi har potentiale til at omstrukturere varer på mobilniveau. Forestil dig, at du øjeblikkeligt forvandler organiske celler til forbrugsvarer, ligesom replikatoren fra Star Trek gør. Papirkurven kan gøres til brugbare varer. Genbrug ville få en helt ny betydning. Vi ville ende med at bruge færre varer, fordi en ting kunne ændres for at imødekomme mange behov.

2. Det kunne forlænge menneskelivet.

Fordi celler kan blive forstyrret på deres centrale niveau, er der flere måder at forlænge menneskeliv på. Vanskelige sygdomme som kræft eller ALS kan helbredes. Aldringsprocessen kan bremse eller endda stoppe. Organiske materialer kan manipuleres til at skabe eller reparere beskadigede organer eller endda erstatte afskårne lemmer. Kun vores fantasi kunne begrænse effektiviteten af ​​denne teknologi på dette område.

3. Kunne skabe selvhelbredende teknologi.

Forestil dig at være i et fly, der har en fejl i sit hydrauliske system. Når fejlen er opdaget, kan nanoteknologi startes for at løse problemet, så flyet og dets passagerer kan reddes. Teknologien kunne bruges til at reparere stort set alt fra et tilstoppet toilet til slidt vandtætning omkring fundamentet i et hjem.

4. På mange måder kan nanoteknologi endda fjerne fattigdom.

Det er ikke kun fordi nanoteknologi kan skabe mange nye, højt betalte job. Det er fordi mennesker i selv svære tørkeforhold kunne manipulere stof til at skabe mad og vand. Det er fordi børn født med afhængighed eller sygdomme kan helbredes. Det er fordi der er potentiale til at give alle lige adgang til muligheder, måske for første gang i hele menneskets historie.

Ulemperne ved nanoteknologi

1. Det kunne let samles.

Nanoteknologi er kun lige så god som programmøren bag. Hvis der kan forekomme reparation af celler, kan der også forekomme celledestruktion. Bevæbnede nanoteknologier kan føre til programmerede leveringssystemer, der kan udslette en befolkning, mens de lever en fuldstændig intakt byinfrastruktur. Teknologien kan endda replikere sig selv, hvilket gør det svært at besejre, hvis nanotekniske modforanstaltninger ikke implementeres.

2. De kan forårsage deres egne unikke sygdomme.

Der er allerede rapporteret om hændelser med sygdomsudvikling hos mennesker, der har inhaleret nanopartikler. Der er ingen garanti for, at de problemer, som nanoteknologi kunne løse, ikke kun ville skabe nye problemer, der ikke har nogen løsning i fremtiden, og som er endnu mere problematiske.

3. Du kan oprette et nyt klasseidentitetssystem.

Hvis nanoteknologier ender med at levere billige mad- og sundhedsmuligheder, er der altid mulighed for, at en nation eller gruppe vil akkumulere denne teknologi for sig selv. En socioøkonomisk klasse kunne beholde teknologien til egen fordel og skabe et nyt system af rige og fattige.

4. Det kan gøre de nuværende energiteknologier forældede.

I dag er mange sektorer i industrien baseret på fossile brændstoffer. Nanoteknologi kan gøre disse teknologier forældede. Den resulterende ændring i økonomiske omstændigheder ville ændre sig, hvor værdien ses på et befolkningsgrundlag. Det ville også skabe en ny økonomisk klassificering, fordi ethvert produkt kunne oprettes, herunder guld og andre værdifulde ressourcer. Ændringen kan være ødelæggende for husstande, der investerer i disse poster.

Fordele og ulemper ved nanoteknologi viser et stort spændende potentiale, men det potentiale medfører en vis risiko. Er alle mennesker i det væsentlige gode? Eller er risikoen ved at våbenføre nanoteknologi noget, der kan bremse denne teknologi? Vi skal nøje afveje disse fordele og ulemper for at bestemme vores næste trin inden for dette spændende område inden for STEM -forskning.