8 fordele og ulemper ved multinationale selskaber

Den infrastruktur, som multinationale selskaber kan levere lokalt, hjælper med at nå mange mål. Fællesskabsprogrammer kan ikke kun drives effektivt, men der tilbydes også godt betalte job, og det stimulerer den lokale økonomi. Det eneste problem er, at der med enhver fordel altid er en ulempe. Her er fordele og ulemper ved, hvad multinationale virksomheder bringer til verden i dag.

Fordelene ved multinationale virksomheder

1. Virksomhedens størrelse hjælper med at spare forbrugerne penge.

Fordi multinationale virksomheder kan udnytte deres købekraft til varer eller tjenester, betyder det, at de har en unik mulighed for at spare omkostninger, som mindre virksomheder simpelthen ikke har. Dette sænker priserne på produkterne, og det betyder, at forbrugerne kan spare penge på, hvad de har brug for. Butikker som Walmart er et glimrende eksempel på dette.

2. De er naturligt designet til at skabe lokal rigdom.

Multinationale selskaber har også fordelen ved konstant at håndtere udenlandsk valuta. Det betyder, at de afhængigt af valutakurser kan skabe mere lokal rigdom, simpelthen fordi de har en kommerciel tilstedeværelse i visse nationer. Denne formueudveksling kan føre til skabelse af flere arbejdspladser og hjælpe med at videreudvikle lokale og regionale økonomier.

3. Et bedre sæt standarder kan opnås.

Multinationale virksomheder er bedre i stand til at kontrollere forsyningskæden fra start til slut, fordi de ofte kontrollerer det meste, hvis ikke alt. Det betyder, at forbrugerne kan stole på, at uanset hvor de køber noget fra, vil der være en vis kvalitetsstandard i produktet. En hamburger på en McDonald’s i Tokyo, for eksempel, vil opfylde visse forventninger ligesom en hamburger på en McDonald’s i Seattle.

4. Forskning og udvikling bliver en potentielt rentabel forretning.

Mange multinationale selskaber har investeret stort og med succes i forskning og udvikling. Deres ressourcer har hjulpet med at skabe mange nye produkter eller genstande, der på en eller anden måde har gjort livet bedre eller lettere. Fra plast til bedre støvsugere har virksomhedens evne til at eje og udvikle ophavsrettigheder skabt overskud, hvilket igen har skabt anstændige job og lønninger.

Ulemperne ved multinationale selskaber

1. De begrænser konkurrencen.

Multinationale virksomheder begrænser i sidste ende de valg, forbrugerne har, fordi de kan dominere små virksomheder. Selvom der altid vil være et sted for niche -varer eller -tjenester, er den største udgift, folk typisk foretager, gennem disse store virksomheder, fordi de kan give mere værdi pr. Køb, end små virksomheder kan. Det betyder, at mange arbejdere ikke engang bekymrer sig om deres egen kreativitet, fordi det er så svært at konkurrere.

2. Der er meget lidt bekymring for lokale problemer.

Multinationale selskaber er bekymrede over, hvordan nationale regeringer laver love eller håndhæver dem. De vil have handelsaftaler og skattetilskud. Hvis der er et problem på lokalt plan, er de ofte ligeglade med social retfærdighed. En lokal økonomi kan ignoreres eller endda elimineres for at generere bedre overskud andre steder, hvilket betyder, at forbrugerne ikke har kontrol over deres valg.

3. Levende lønninger er altid et problem, der skal overvejes.

Multinationale virksomheder behøver ikke engang bekymre sig om outsourcing. De kan simpelthen åbne et kontor i en underudviklet nation, skabe mindre infrastruktur og derefter betale, hvad de fleste mennesker i den udviklede verden ville betragte som en ulidelig løn. I dag tjener de fleste arbejdere rundt om i verden i udviklingslande mindre end $ 2 om dagen. Nogle tjener mindre end $ 1 om dagen. Stordriftsfordele kræver bedre priser, og menneskelig arbejdskraft er et af de dyreste produkter derude.

4. Intet står i vejen for profit.

Fra forurenende floder til at tilføre høje niveauer af kulstof til atmosfæren, er disse virksomheders første tanke altid deres bundlinje. Hvis miljøforanstaltninger, der genererer bedre overskud, kan implementeres, så vil de blive gjort. Ellers vil virksomheden gøre alt, hvad der kræves for at maksimere værdien af ​​alle sine overskud. Selskabet kommer først. Alt andet kommer i anden række.

Disse fordele og ulemper ved multinationale virksomheder viser, at forbrugerne kan spare penge, men kan betale en høj pris på andre måder. Hvis en virksomhed kan være etisk ansvarlig og have en multinationel tilstedeværelse, kan der opnås mange gode ting for nutidens verden. Ellers kan der opstå meget skade.