8 fordele og ulemper ved merværdiafgiften

En merværdiafgift eller kort sagt moms er virkelig en pengemaskine. Det er en afgift, der pålægges køberen i alle faser af forsyningskæden. Det gælder også salg af et produkt eller en tjenesteydelse som en moms. Det bliver en afgift, der bliver en del af detailprisen. Du finder moms i alle lande i Den Europæiske Union, Canada og andre, men ikke i USA.

Hvad er fordele og ulemper ved merværdiafgiften? Det er årsagerne til, at nogle støtter denne form for skat, mens andre er stærkt imod den.

Hvad er fordelene ved en moms?

1. Du kan ændre komplicerede skattesystemer.

I USA består skattekoden fra 2016 af mere end 74.000 sider med regler og forskrifter. Det gør det svært for en almindelig person at navigere gennem sit skatteansvar. Med en merværdiafgift kan systemet ændres for at gøre det lidt lettere at forstå. Hvem har alligevel tid til at læse 500 millioner ord i skattekoden?

2. Det ville give mulighed for at generere nye penge.

Når man sælger online, er der flere scenarier, hvor en forbruger i USA ville betale nul skat for sit køb. Med tilstedeværelsen af ​​en moms ville dette ændre sig, fordi afgiften ville blive anvendt nationalt. Alt salg, herunder onlinesalg, der muligvis ikke har en statspålagt omsætningsafgift, ville generere ekstra penge.

3. Opret mere indgående indkomst.

Der er kritiske programmer, som hver regering udfører. Betydningen af ​​hvert enkelt program kan diskuteres, men med de midler, der genereres af en IVA, kan disse programmer finansieres tilstrækkeligt. En moms kan også levere vigtige tjenester til lokalsamfund, der bruges til at reducere underskud og andre udpegede formål.

4. De fleste turister glemmer at anmode om en momsrefusion.

Alle salg tildeles moms, når et køb foretages. De fleste momsafgiftsregler tillader dem, der bor uden for landet, at anmode om refusion af den betalte skat. Det er noget, der ofte glemmes, hvilket betyder, at det er en ekstra indtægtskilde, der kan tilgås. Fordi specificerede kvitteringer også er påkrævet, er nogle muligvis ikke engang kvalificerede til en anmodning om refusion og kan ikke engang realisere det.

Hvad er ulemperne ved en IVA?

1. Det er normalt en meget regressiv skat.

De fleste af de skatter, der genereres af moms, kommer fra dem, der mindst kan betale dem. De fattigste procenter i et socioøkonomisk system har en tendens til at betale en højere samlet procentdel af deres indkomst til moms end deres rigere kolleger.

2. Det er en afgift, der normalt lægges til andre afgifter.

I USA vil der højst sandsynligt blive tilføjet en moms ud over en statslig moms. Hvis der er en 6% moms og en 4% moms tilføjes, ville en vare på $ 10 koste $ 11 for en forbruger i stedet for $ 10,60. På varer af høj værdi er det en forskel, der virkelig kan tilføje hurtigt.

3. Det ville blive en administrativ byrde for virksomheder.

Når der tilføjes en moms, ændres detailprisen for hver vare og service, der tilbydes. Moms bør beregnes for hvert trin i processen, der er nødvendig for at oprette et produkt eller tilbyde en service. Disse ekstraomkostninger vil derefter blive inkluderet i prisen på det endelige produkt, hvilket får forbrugeren til at betale alle de ekstra skatter. Så har forbrugeren en endelig moms, som han skal betale ved afslutningen af ​​sit køb.

4. Moms kræves muligvis ikke af alle.

Mange momssystemer giver virksomheder mulighed for at ansøge om skattefritagelse. Det betyder, at de ikke skulle betale merværdiafgift af de varer, der bruges, og i sidste ende vil blive solgt til en forbruger. Det betyder, at størstedelen af ​​skattetrykket vil falde på de enkelte forbrugere, og fritagne virksomheder får i det væsentlige en gratis tur, når en forbruger ikke har adgang til at kræve en sådan undtagelse.

Fordele og ulemper ved en merværdiafgift kan ofte inspirere til lidenskabelig debat. Det er et system, der kan rejse en masse kontanter, men er det produceret på bekostning af dem med de største behov? Det er et spørgsmål, som ethvert samfund skal besvare, hvis det anser moms som en mulig økonomisk løsning.