8 fordele og ulemper ved Linux

Hver computer og mobil enhed har et operativsystem, der hjælper den med at køre. Et af de mest befolkede operativsystemer til computere er hverken Windows eller Apple. Det er fra Linux. Det er en open source O / S, der giver folk adgang til deres computere, så de kan udtrykke deres kreativitet, drage fordel af deres oplevelser eller demonstrere deres opfindsomhed.

Den åbenlyse fordel ved Linux er, at det generelt er gratis at installere og bruge. Hvad er de andre fordele og ulemper ved Linux? Dette er nogle af de vigtigste punkter at overveje med dette operativsystem.

Hvad er fordelene ved Linux?

1. Det er mindre modtageligt for malware, vira og andre potentielle farer.

Internettet er et skræmmende sted, når du tænker over det. Ethvert websted kan blive til et malware -mareridt. En phishing -e -mail eller utilsigtet download kan installere en virus. I modsætning til andre operativsystemer kan Linux klare disse potentielle farer uden behov for hjælp. De fleste brugere behøver ikke engang at installere antivirussoftware på deres computere, fordi det er meget effektivt.

2. Fungerer på stort set alle moderne computere.

Ældre computere kæmper for at køre de robuste operativsystemer, som Windows og Apple frigiver i dag. Selv en 2011 MacBook Pro kan kæmpe for at køre den nyeste version af Apple O / S. Linux, på den anden side kan den køre på hardware, der er over et årti gammel uden store problemer. Du kan muligvis ikke bruge den på din Tandy 386, men ellers er du sikkert god til at gå.

3. Tilbyder brugerne et højere niveau af overlegenhed.

Windows -brugere har utvivlsomt stødt på Blue Screen of Death mere end en håndfuld gange gennem årene. Apple -brugere kan opleve, at deres computere går ned, går ned eller nægter at give dem adgang til deres adgangskode for at få adgang. I dag er alle operativsystemer ret stabile, men Linux er stadig en overlegen mulighed på dette område. Du får færre tilfælde af at skulle slukke og tænde computeren for at den kan fungere korrekt.

4. Moderne internetbrowsere fungerer med Linux.

Uanset om du kan lide Google Chrome eller Firefox, kan du bruge din foretrukne webbrowser, når du bruger dette open source -operativsystem. Hvis du foretrækker Internet Explorer eller Safari, giver de andre operativsystemer dig et bedre supportniveau, men chancerne er, at du alligevel ikke bruger Linux, hvis du bruger IE, ikke?

Hvad er ulemperne ved Linux?

1. Apple- eller Microsoft -applikationer fungerer generelt ikke.

Nogle gange kan du finde tredjeparts-løsninger til at hjælpe dig med at køre proprietære applikationer på Linux, men dette kan nogle gange kræve meget arbejde. Du kan ikke bare installere ting, som du ville, hvis du kørte Windows eller Apple O / S. For dem med begrænsede tekniske færdigheder på dette område kan Linux være meget svært at bruge. Fordi det er open source, er der generelt også begrænsede hjælpemuligheder for mennesker i denne situation.

2. Der er en bestemt indlæringskurve til brug af Linux.

Du kan ikke bare starte din computer, installere Linux og forvente gode resultater. Hvis du aldrig har brugt dette open source -operativsystem før, skal du afsætte lidt tid til at lære at bruge det. For nogle kan denne proces være ekstremt frustrerende, fordi de forventer en oplevelse, der ligner den med de operativsystemer, de tidligere har brugt.

3. Office -softwareløsninger er ikke så kraftfulde på mange måder.

Selvom programmer som OpenOffice er en god erstatning for Microsofts prisvindende pakke med kontorsoftwareløsninger, er de ikke en direkte erstatning. Du kan gøre mange ting, men der vil være specifikke opgaver, du vil fuldføre, som vil tage længere tid med open source -software. LibreOffice er en anden open source -mulighed, der har et lignende problem.

4. Du kan ikke køre programmer på serversiden, der er specielt designet til Windows.

Mange virksomheder bruger programmer som SharePoint i det normale forløb. Du finder også virksomheder, der bruger en Microsoft SQL -server til deres netværksbehov. På dette område tilbyder Microsoft et mere kraftfuldt produkt. Det er ikke at sige, at Linux ikke er efterspurgt, men det betyder, at du har færre muligheder til rådighed og sandsynligvis bliver tvunget til at betale mere for en it -professionel, der kender Linux.

Fordele og ulemper ved Linux viser, at med de rigtige oplevelser kan dette operativsystem være en omkostningseffektiv løsning til dine computerbehov. Overgangen til Linux behøver heller ikke at være en altomfattende situation, fordi mange i dag bruger en blanding af servere og operativsystemer til at opfylde alle deres behov. Linux er muligvis ikke perfekt, men det er sandsynligvis en solid løsning til i det mindste nogle af de behov, du har i øjeblikket.