7 måder at lande digitale marketingjob på Entry-Level i 2022

At få dit første digitale marketingjob på entry-level kan virke som en skræmmende udfordring, især når du ikke har nogen erhvervserfaring under dit bælte.

Når du gennemser LinkedIn -fora, nyhedswebsteder og indlæg, vil du se folk klage over, hvordan uerfarne kandidater er totalt skruet på dette konkurrencedygtige arbejdsmarked.

“Du kan ikke få et job uden erfaring, og du kan ikke få erfaring uden et job.” Dette er simpelthen ikke tilfældet. Der er mange mennesker, der får gode job i førsteklasses virksomheder med meget lidt “officiel” erfaring.

Det store ved den digitale marketingindustri er det hurtige forandringstempo. Hver dag dukker der opstart, SaaS -virksomheder og digitale marketingbureauer op, der ændrer den måde, vi driver forretning på og forstyrrer traditionelle karrierestier (og behovet for avancerede college -grader).

Den digitale marketingfærdighedsgab er reel.

I 2022 vil der være 150.000 digitale job, og der vil ikke være fagfolk nok til at besætte dem.

Her er en anden hemmelighed: Du kan selv lære disse digitale marketingfærdigheder uden behov for en dyr college -grad.

Tænk over det.

Dækker universiteter ting som søgemaskineoptimering (SEO)? Programmatisk annoncekøb? Hvordan kører effektive betalte søgekampagner? Konverteringsrate optimering? Udnytter du influencer marketing?

Nej, det er de ikke, men en karriere inden for et af disse felter kan generere et sekssifret job med kun få års erfaring.

Så hvordan kommer du ind ad døren uden en formel oplevelse?

Hvordan lærer du dig selv nok til at komme i gang med et digitalt marketingjob på entry-level, så du kan begynde at bestige virksomhedens stige? Nå, i 2013 gjorde jeg præcis det, og jeg skitserede trinene herunder, så du også kan gøre det.

”85% af din økonomiske succes skyldes din personlighed og evne til at kommunikere, forhandle og lede. Overraskende nok skyldes kun 15% teknisk viden. “- Carnegie Institute of Technology

Her er syv måder at lande dit første digitale marketingjob uden formel erfaring.

Bemærk, at dette indlæg indeholder et tilknyttet link til Flexjobs. Dette firma betaler mig en lille provision, hvis du abonnerer på deres tjenester uden omkostninger for dig. Jeg anbefaler dem dog helt som det uafhængige websted nr. 1 for at få en ægte oplevelse under deres bælte. 

1. Stol på dine digitale marketingfærdigheder

Når du starter din professionelle karriere, kan du se dig omkring og sammenligne dig selv med dine jævnaldrende, andre med mere erfaring end dig, bedre karakterer, flere praktikpladser, flere forbindelser, og du kan føle dig modløs.

Gå ikke i denne fælde. Start med en overflod tankegang, og indse, at der er tusindvis af muligheder klar til at gribe. Det første trin er at være selvsikker.

Professionel erfaring, college kvalifikationer og elegante praktikpladser kan ikke sammenlignes med kraften i din personlighed og kommunikationsevner.

Ja, virksomheder leder efter hårde færdigheder og specifik viden erhvervet gennem uddannelse, men bløde færdigheder er endnu vigtigere.

Faktisk er de syv bedste kendetegn ved succes hos Google alle bløde færdigheder: at være en god træner; kommunikere og lytte godt; besidder viden om andre (herunder dem med forskellige værdier og synspunkter) have empati og støtte til kolleger være en god kritisk tænker og problemløser; og at kunne skabe forbindelser gennem komplekse ideer.

Efter at have talt med snesevis af digitale marketingrekruttere gennem årene, er jeg kommet til en grundlæggende konklusion om de to grundlæggende ting, som ansættelsesledere vil vide, før de sender dig et jobtilbud:

 1. Du er et godt menneske.
 2. Du kan få jobbet udført.

Det er så let.

Så længe du kan være overbevisende, udvikle et forhold til dine interviewere og have et anstændigt gennemsnitligt CV, kan du bogstaveligt talt lande ethvert job på entry-level, du ønsker.

Og flere gode nyheder, der er ingen grænse for antallet af interviews, du kan få. Du kan prøve, prøve og prøve igen, og den første nøgle til succes er tillid.

2. Vælg din karrierevej i digital marketing

Så du har besluttet, at du vil starte en karriere inden for digital marketing. Inden du går ad denne vej, bør du vide præcis, hvad du vil have fra din karriere ved at stille dig selv en række spørgsmål:

 1. Hvad kan jeg lide at lave
 2. Hvad er jeg egentlig god til?
 3. Er det bedre at arbejde alene eller samarbejde med andre?
 4. Hvilke kompetencer og styrker har jeg i øjeblikket?
 5. Er jeg mere kreativ eller mere analytisk?

Der er flere forskellige digitale marketingdiscipliner, som hver har sin egen unikke karrierevej.

Selvom du ikke har råd til at være for kræsen, når du søger dit første job, vil det være den mest givende at kombinere dine nuværende interesser og styrker med en digital marketingdisciplin, som du nyder godt af.

Et almindeligt entry-level digitalt marketingjob er en digital marketingmedarbejder , som er en person, der hjælper med søgemaskineoptimering (SEO), betalt søgning, indholdsmarkedsføring, optimering af konverteringsfrekvens, online marketing. Sociale medier og mere.

Disse roller er mangefacetterede, og du skal bruge erfaring inden for forskellige discipliner for at få succes. At acceptere denne stilling er en god måde at starte din karriere på; Det vil fremskynde din praktiske læring og fremskynde din karrierevækst.

Selvom rollen er mangefacetteret, skal du fokusere på 2-3 højt specialiserede discipliner for at fortælle en historie om dit CV og øge din potentielle indtjening.

Her er nogle af de mest efterspurgte digitale marketingfærdigheder og tilhørende værktøjer, som du skal lære at mestre.

Google hver disciplin i dybden, og beslut, hvilke 2 eller 3 muligheder der synes mest interessante for dig.

 1. Content Marketing: WordPress, Yoast SEO -plugin,
 2. Digital analyse: Google Analytics, Adobe Analytics, Optimizely
 3. Søgemaskineoptimering (SEO): Moz, Ahrefs, SEM Rush, Google Search Console
 4. Search Engine Marketing (SEM): Google AdWords, Bing Ads
 5. Conversion Rate Optimization (CRO): Optimizely, Google Tag Manager, Craft
 6. Marketing på sociale medier: Facebook -annoncer, Twitter -annoncer, LinkedIn -annoncer, Hootsuite
 7. Tilknyttet marketing: CJ de Conversant, Impact Radius
 8. Marketing automation: Marketo, Pardot, Bronto,
 9. E -mailmarketing: Mailchimp, konstant kontakt, AWeber
 10. Webudvikling: WordPress, Magento, Joomla, Drupal
 11. Projektledelse: JIRA, Basecamp, Timeforce, Trello

Udover denne liste, glem ikke den gode gamle Microsoft Excel, Outlook, PowerPoint og Word. De er stadig afgørende for ethvert digitalt marketingjob og bruges dagligt.

3. Lær det grundlæggende selv med digitale marketingkurser

Når du har besluttet dig for at tilføje et par færdigheder til dit CV, er det tid til at begynde at lære!

Det gode ved digital marketing er, at der er så mange forskellige gratis certificeringskurser, som du kan tage, som vil se godt ud på dit CV. Udover alle de gratis certificeringskurser er der over 55.000 marketingkurser på Udemy, 2.000+ på Coursera og 6.200+ på LinkedIn Learning alene.

Her er mine personlige yndlingsforløb, jeg skal tage for at forbedre dine digitale marketingfærdigheder (opdateret oktober 2018). Bemærk, at jeg har taget hvert af disse kurser, jeg kan varmt anbefale dem, og mange af dem hjalp mig med at få mit første digitale marketingjob.

Google Academy for Ads (gratis certificering). Dette er kursus nr. 1, der hjalp mig med at få mit første job i 2013. Med Googles gratis uddannelse lærer du alt om pay-per-click-annoncering på AdWords-søge-, display- og Shopping-netværk.

Desuden får du et legitimt certifikat, som du kan tilføje til din LinkedIn -profil og genoptage. Bemærk: Mange digitale marketingjob på entry-level kræver denne certificering.

Google Analytics Academy (gratis certificering). Tænk ikke engang på at søge et digitalt marketingjob uden en solid forståelse for Google Analytics. Denne gratis træning lærer nybegyndere og erfarne brugere at øge deres online tilstedeværelse ved hjælp af smart datasporing og webanalyseværktøjer.

Dataanalyse er kernen i digital marketing; Du kan ikke træffe informerede beslutninger uden at forstå brugeradfærd. Visning af dette kursus er påkrævet.

HubSpot Inbound Marketing (gratis certificering). Dette gratis kursus dækker det grundlæggende i hvad inbound marketing handler om: at tiltrække kunder, tiltrække leads, skabe engagerende destinationssider, skrive stærke opfordringer til handling og vokse et publikum.

Dette kursus bør være obligatorisk for alle digitale marketingfolk.

Bing Ads -akkreditering (gratis certificering). Denne ofte glemte (men meget vigtige) søgemaskine tilbyder også et gratis certificeringskursus.

På samme måde som Google AdWords i sin brugergrænseflade og implementering, er Bing Ads et godt værktøj at kende til og hjælper dig med at skille dig ud fra resten, når du ansøger om søgemaskinemarketingpositioner.

Facebook Blueprint (gratis, men certificering betaler). Dette kursus giver avanceret færdighed i Facebook- og Instagram -annoncer.

Det er et must, hvis du ønsker at komme ind på marketing på sociale medier, lære Power Editor og vokse forretninger via Facebook og Instagram.

Hootsuite Academy (gratis certificering). Med Hootsuite kan du optjene branchegenkendte sociale medier-certificeringer, der hjælper dig med at skille dig ud fra mængden, når du søger marketingjob på sociale medier.

Du lærer, hvordan du engagerer et publikum på sociale medier, automatiserer indlæg, samarbejder om indhold og forbedrer din virksomheds tilstedeværelse online.

Dette er på ingen måde en udtømmende liste, men ved at gennemgå disse kurser kan du optjene seks professionelle digitale marketingcertificeringer til dit CV og imponere den næste ansættelseschef.

Hovedårsagen til, at jeg blev ansat til mit entry-level digitale marketingjob, var ikke på grund af min erhvervserfaring, men fordi jeg var certificeret i Google AdWords, Google Analytics, Bing Ads, Hubspot og Facebook Ads.

4. Start digital marketing som freelancer

Inden du søger dit første professionelle digitale marketingjob, er det en god idé at teste din nye viden og starte et praktisk job.

Da du lige er startet, bør du ikke fokusere på at tjene penge, men på at hjælpe folk med at vokse din online tilstedeværelse og få værdifuld erfaring med at opbygge din portefølje.

Kender du en ejer af en lille virksomhed, du kan hjælpe? De fleste små og mellemstore virksomheder er ikke velbevandrede i digital marketing og kan have stor gavn af din nye oplevelse.

Måske ejer en gammel ven en lokal restaurant og har ikke tilstedeværelse på de sociale medier. Konfigurer dem med Facebook -annoncer.

Eller måske ejer et familiemedlem en frisørsalon, men den kan ikke findes på Google. Brug dine nye SEO -færdigheder til at hjælpe dem. Måske får du en gratis middag eller et hårklipp ud af handlen.

Uanset hvad, hvis du sporer ROI og bruger solide strategier, hjælper du lokale virksomheder, bygger din digitale marketingportefølje og lærer værdifulde færdigheder.

Når der er gået noget tid, og du har alle på blokken og deres mor spørger om dine tjenester, er du klar til at begynde at opkræve gebyrer for din indsats.

Kom på freelance -websteder som FlexJobs og opret en freelance -konto.

Først skal du udfylde din nye profil med den portefølje af arbejde, du har udført fantastisk og gratis. Dette indhold vil øge din troværdighed og skabe mere interesse for dit arbejde. For det andet skal du indstille dine freelancesatser til at være konkurrencedygtige med markedet.

Sørg for at vise de platforme, du er dygtig til, f.eks. Google AdWords eller Analytics.

Endelig finpudse dit personlige mærke, få kontakt med andre freelancere og nå ud til dem, der søger digital marketinghjælp med en præsentation. Når du får et par kontrakter, har du endnu mere arbejde at tilføje til din portefølje.

Prøv at arbejde med stærke mærker og virksomheder, som du kan tilføje til dit CV. Dette er ikke en “officiel” erhvervserfaring, men den er dybest set lige så god. Det er det gode ved digital marketing – hvis du kan vise resultater, betyder din oplevelse ingenting.

Når du har lidt freelance -erfaring under dit bælte, kan du tilføje de fantastiske virksomheder, du arbejdede for som freelancer, til din portefølje, dit CV og din LinkedIn -profil. Okay, du er klar.

Du har nu erfaring nok til at få dit første “officielle” digitale marketingjob.

5. Forbered dig på dit første digitale marketinginterview

Efter at have taget dine digitale marketingkurser, hjulpet dine kontakter med at opbygge en online tilstedeværelse og begyndt som freelancer, er du nu klar til de store ligaer.

Det er tid til at forberede dit første digitale marketinginterview.

Ben Franklin sagde: “Hvis du ikke planlægger, planlægger du at mislykkes.”

Interviewet handler om at planlægge for fremtiden. Jo mere komfortabel du er med dig selv, din erfaring og dine nye digitale marketingfærdigheder, jo større er dine chancer for at få det job.

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at lykkes i dit første digitale marketing jobsamtale:

Fordyb dig i virksomheden. Du skal fuldt ud forstå virksomhedens, administrerende direktør og direktionens historie, kerneværdierne og den aktuelle økonomiske situation for at vise, at du har lavet dit hjemmearbejde.

Punkter tilføjet, hvis du ser på din digitale marketingstrategi og finder levedygtige strategier, som du ville anvende fra dag ét.

Match dit CV med stillingen. Dit CV skal ligne et levende og dynamisk dokument. Dine vigtigste vignetter og erfaring bør ændres for at maksimere virkningen af ​​den nuværende position, du søger.

Dette er ikke løgn, det tilføjer bare selektive sandheder for at skille sig ud.

Forbered dig på situationsspørgsmål. Disse er de klassiske spørgsmål “fortæl mig om en tid, hvor” og “hvad ville du gøre hvis”.

Sørg for at skrive dem ned og øve dig, fordi de er nødt til at stubbe dig. Disse spørgsmål savnes af mange, og du vil virkelig skille dig ud, hvis du får svarene rigtigt. Du kan bruge STAR -teknikken til at formidle situationen, opgaven, handlingen og resultatet til en ansættelsesleder for at sikre, at du viser dit værd og er en hurtig tænker.

Tjek disse 20 situationelle interviewspørgsmål og hvordan du besvarer dem for mere hjælp.

Vær forberedt på en digital marketingvurdering. Mit første digitale marketingjob på entry-level krævede, at jeg foretog en interaktiv vurdering.

Instruktionerne blev leveret i PDF -format, og jeg var nødt til: at oprette en PPC -kampagne med den korrekte annoncegruppe og søgeordsorganisation, redigere HTML og CSS på en landingsside og oprette nogle konti i Google Webmaster Tools (nu Google Search Console) .

Disse vurderinger er ret almindelige, og en stor ting ved dem er, at du får tid til at gennemføre dem på egen hånd (normalt 2-7 dage), og hvis du ikke kan finde ud af noget, googler du det bare (ligesom i det virkelige liv ).

6. Forhandle din startløn

Så lad os sige, at du knuser interviewet, og virksomheden kommer tilbage med et tilbud: en fuldtidsansat stilling, en 401k, betalt fri, hele ni yards.

Dine øjne lyser op af spænding, når du endelig har fået dit første job inden for digital marketing. Dine drømme går i opfyldelse! Du planlægger allerede, hvilke fotos der skal tilføjes til dit skrivebord, spiser frokost med din chef, sporer anvisningerne til kontoret, hvad du vil have på din første dag.

Vent lige lidt.

Den største fejl, du kan begå, er at acceptere det starttilbud til dit job på startniveau.

Sikker på, det er fantastisk, at en virksomhed ønsker det, og det kan være første gang, du har modtaget et formelt tilbud, men du skal lade spændingen falme og komme til en rigtig aftale.

Det første tilbud er aldrig det bedste tilbud. Gentag med mig: det første tilbud er aldrig det bedste tilbud.

For mit første digitale marketingjob accepterede jeg et starttilbud på $ 42.000, da jeg let kunne have tjent $ 52.000.

Efter at have sprunget ind i et par nye virksomheder i årenes løb, tjener jeg nu mere end det dobbelte, men set tilbage på de tidlige dage kunne jeg have accelereret min karriere hurtigere med en simpel forhandling.

At få en fod i døren og få erfaring er faktor nummer et, men din første løn sætter scenen i de kommende år, så sørg for at kende dens værdi.

Brug et lønberegningsværktøj som LinkedIn Salary til at se, hvilke virksomheder der betaler for stillinger som din i din nuværende by.

Ifølge lønværktøjerne burde en digital marketingmedarbejder i USA i gennemsnit tjene $ 50.000 om året; ikke nøjes med noget mindre end det. Følg disse tips til forhandlinger om løn, og du tjener mere fra begyndelsen af ​​din digitale marketingkarriere.

7. Det er tid til at komme i gang med digital marketing

Hvis du fulgte disse trin, gjorde du det! Du fik dit første digitale marketingjob og er nu i stand til at forme din egen skæbne.

Bottom line: uden nogen formel erfaring lærte du lige digital marketing på egen hånd. Han startede med at tage gratis online certificeringskurser og fik derefter erfaring med at arbejde med personlige forbindelser.

Du arbejdede derefter som freelancer på et websted som Flexjobs og begyndte at tjene rigtige penge.

Endelig udnyttede han sin freelance-erfaring i sit første fuldtidsjob.

Det er her det bliver spændende.

Med denne entry-level erfaring er alt du skal gøre at tage et par strategiske spring til nye stillinger, og du får den sekscifrede løn, du altid har ønsket (på bare 2-3 år uden formel uddannelse, praktikophold, eller forbindelser påkrævet).

For ikke at nævne, det vil fremskynde din læring, få uvurderlig praktisk erfaring og netværke med andre i din branche.

Så hvad stopper dig?