56 Statistik og tendenser i diamantindustrien

Diamanter er det hårdeste kendte materiale på jorden. De har længe været anerkendt for deres skønhed som en ædelsten, brugt i forskellige smykkeartikler i århundreder. Vi bruger også diamanter i værktøjer og andre genstande, når en ekstremt hård overflade er nødvendig af en eller anden grund. I løbet af det sidste årti blev der udvundet omkring 128 millioner karat hvert år.

Diamantminedriften forvaltes af en håndfuld virksomheder, hvoraf tre tegner sig for 60% af den samlede tilgængelige kapacitet. De Beers, Rio Tinto og Alrosa fra henholdsvis Luxembourg, Australien og Rusland sender de fleste diamanter, som forarbejdningscentrene tager til cellen. Der er fem hovedsteder for disse centre: Mumba, Tel Aviv, Antwerpen, Dubai og New York.

Siden 1960’erne er verdenspriser på diamanter tidoblet, hvilket har skabt en industri med stor værdi for verden. De råminediamanter tilbyder hvert år en produktionsværdi på $ 15,4 mia. Polering af disse perler øger værdien til 25 milliarder dollars årligt. Når diamanter kombineres med guldsmykker, når industriens globale værdi 80 milliarder dollar. Cirka 47% af verdens efterspørgsel efter polerede diamanter kommer fra USA.

Vigtige diamantindustristatistikker

# 1. Verdens reserve af diamanter anslås til 750 millioner karat. Australien har de største udgravede reserver med 210 millioner karat, mens Rusland har de fleste udvundne reserver på 650 millioner karat. (Statista)

# 2. Omkring 147 millioner karat diamanter udvindes hvert år på verdensplan, hvor Den Demokratiske Republik Congo fører an med 19 millioner karat produktion. (Statista)

# 3. Produktionsværdien af ​​diamantminen i Jwaneng, Botswana, anslås til $ 2,31 milliarder om året. 80% af de diamanter, der kommer fra dette produktionsaftryk, bruges til diamantsmykker af “god kvalitet” eller mere end 8 millioner karat om året. (Statista)

# 4. De Beers kontrollerer 20% af den samlede globale diamantindustri i dag, mens Alrosa hvert år genererer en omsætning på 4,69 milliarder dollar. (Statista)

# 5. Diamanthandelssalg gav smykkesegmentet mulighed for at vokse 3%, da en konstant valutakurs blev brugt i 2016. Når der dog blev taget højde for værdiforringelser, oplevede dette segment et fald på 2% i den samlede værdi. (Bain og firma)

# 6. Antwerpen forarbejdede mere end 202 millioner karat af ru og polerede formede diamanter til salg i løbet af 2016. Produkter for mere end 48 milliarder dollars passerede gennem dette indkøbscenter i løbet af året. (AWDC)

# 7. Salget af ru diamanter faldt mere end 25% i den samlede værdi i 2016 takket være mere end $ 5 mia. I nedstrøms lagerfrigivelser gennem polerings- og skæringssektorerne i industrien. (Bain og firma)

# 8. 75% af de diamanter, smykker og forskellige ædelstene, der hvert år når ud på eksportmarkedet, købes af USA, Hong Kong eller De Forenede Arabiske Emirater, med en samlet værdistigning på 7% siden 2005. (India Brand Equity Foundation)

# 9. Cirka halvdelen af ​​de diamanter, der hvert år udvindes af den globale industri, er værdiløse på de forskellige smykker eller perlemarkeder rundt om i verden. Disse diamanter bruges til industrielle behov på grund af stenens hårdhed. (Brand Equity Foundation of India)

# 10. I øjeblikket kommer diamanterne fra omkring 25 forskellige lande. De fleste af dem stammer stadig fra Afrika, som det har været tilfældet siden begyndelsen af ​​1800 -tallet. (Kredit æsel)

# 11. Seks forskellige nationer producerer mindst 1 million karat hvert år, hvor Rusland fører an på 23,5 millioner karat. Botswana ligger på andenpladsen med 15 millioner karat, efterfulgt af Canada med 13 millioner karat. (Kredit æsel)

# 12. Uden for USA er Japan den næststørste køber af diamanter og tegner sig for 15% af den globale værdi. De efterfølges af Italien med 5% og Indien med 3%. (Kredit æsel)

# 13. Cirka 4% af de diamanter, der er tilgængelige på verdensmarkedet hvert år, betragtes som “bloddiamanter”. Disse sten kommer fra uovervågede områder, hvor indkomstkonflikter opstår. Kaldes “alluviale diamanter”, minearbejdere modtager generelt en lav løn, minedrift er ofte ulovligt, og væbnede grupper kontrollerer forsyningen. Den samlede værdi af disse diamanter er omkring $ 6 millioner om året. (Kredit æsel)

# 14. Op til 4 millioner mennesker har mistet livet på grund af bloddiamantrelaterede problemer gennem historien. De fleste af dem er i Congo, Sierra Leone og Angola. (Kredit æsel)

#femten. Højeste produktion af diamanter fandt sted i 2005-2007, hvor minearbejdere producerede mere end 170 millioner karat hvert år. Det er cirka 50 millioner karat over det 10-årige gennemsnit. (Nuancer af diamant)

#seksten. De 7 bedste lande, der producerer diamanter til verdensmarkedet, skaber 93% af produktforsyningen hvert år. Rusland producerer hvert år omkring en tredjedel af de tilgængelige diamanter. (Nuancer af diamant)

# 17. Fra 2001 til 2014 producerede Rusland mere end 500 millioner karat til den globale diamantindustri. Botswana tilbød 379 millioner karat, efterfulgt af Den Demokratiske Republik Congo med 323,8 millioner karat. Alene Australien (278 millioner karat) overskred 200 -niveauet. (Nuancer af diamant)

# 18. Selvom Den Demokratiske Republik Congo hvert år producerer 16 millioner karat diamanter, er kun 5% af dets produktion af god nok kvalitet til at blive en perle. Det er mindre end 1 million karat i alt. (Nuancer af diamant)

# 19. Namibia leder verden i produktionsværdi, når man overvejer diamanterne “perle” eller “nær perle”, der hvert år kommer på markedet og er 100% bedre end karakterprocessen baseret på disse klassifikationer. Canada ligger på andenpladsen med 90%, efterfulgt af Angola (87%), Botswana (76) og Sydafrika (68%). (Nuancer af diamant)

# 20. Diamantindustrien i Botswana tegner sig for 33% af landets BNP med en værdi på omkring 3,3 milliarder dollar hvert år. Mere end 38.000 mennesker i det sydlige Afrika er ansat på grund af de forskellige industrisegmenter, der er aktive. (Lavet af diamanter)

# 21. Diamantsalg, som De Beers oplevede i 2017, faldt med 5% fra det foregående år, men steg også 53% fra indtægtstallene i 2015. Selvom marginaler i mellemindustrien skrumper, blev der købt mere end 5,3 milliarder dollar i diamanter fra virksomheden i løbet af de 12 måneder af 2017 (The Diamond Loupe)

# 22. Alrosa og De Beers oplevede, at deres lagre faldt med henholdsvis 2,3 millioner og 1,6 millioner karat, på trods af at begge producenter øgede produktionsniveauet i løbet af de første tre kvartaler af 2017 (The Diamond Loupe).

# 23. Tre nye diamantminer blev aktiveret i 2017, hvilket skabte et stærkt marked for beholdninger og en volumenstigning på 7% i forhold til de foregående års tal. (Diamantforstørrelsesglasset)

# 24. Rio Tinto producerede $ 613 millioner i ru diamanter for 2016, hvilket er et kraftigt fald fra de $ 901 millioner, det tjente i 2014. Virksomhedens salgstal ligger langt under selv 2011 -værdien på $ 726. millioner. (Edahn Golan)

# 25. Petra har set sit grove diamantsalg komme tilbage efter et fald i 2015 og opnåede $ 477 millioner i overskud i salgssæsonen 2017. (Edahn Golan)

# 26. Israel importerer mere end 1,7 millioner karat hvert år for sin polerede diamanthandel, men det eksporterer også mere end 3,2 millioner karat om året med en gennemsnitlig værdi på 12,2 milliarder dollars. (Edahn Golan)

# 27. Canadiske diamantminer producerede 23 millioner karat diamanter i 2017 til en værdi af 2,7 milliarder dollar. Disse tal repræsenterer en stigning i volumen på 78% og en stigning i værdi på 44% i forhold til det foregående år. (Naturressourcer i Canada)

# 28. Rå diamantsalg steg 20% ​​i 2016 i forhold til året før. En del af årsagen til denne stigning var lavere priser fra mineselskaber, mens lager blev solgt, da kuttere og polermaskiner besluttede at øge deres indkøbsaktiviteter. (Bain og firma)

# 29. Diamantforhandlere forventer at bruge mindst 150 millioner dollars om året på marketing for at forsøge at dæmme op for afmatningen i efterspørgslen efter ædelstene, hvilket afspejler en stigning på 50% i disse udgifter i forhold til de seneste år. (Bain og firma)

# 30. Det samlede driftsoverskud i 2016 for verdens fem bedste diamantproducenter steg med næsten 3% i forhold til året før. De havde en omsætningsstigning på 20% for globale producenter i alt. (Bain og firma)

# 31. Cirka 6 millioner karat polerede diamanter blev importeret til det centrale Antwerpen i 2016, hvilket afspejler et fald på 7% i den samlede volumen. Dette tal repræsenterer også et fald på 10% i den samlede værdi af ems. (AWDC)

# 32. Mere end 110 millioner karat syntetiske eller lab-dyrkede diamanter rammer hvert år det amerikanske smykkemarked for at konkurrere med naturlige ædelstene om forbrugerfonde. I alt 4.3 milliarder syntetiske karat kunne være tilgængelige for det globale marked lige nu. (Statista)

# 33. USA køber næsten 40% af de slebne eller polerede diamanter, der behandles gennem Antwerpen hvert år. Hong Kong køber omkring 27% af det tilgængelige produkt. Schweiz (7%) og England (4%) er også store købere af Antwerpen -diamanter. (Ministeriet for økonomi og industri)

# 34. Mere end 27% af de samlede karat af diamanter købt i verden i 2017 gik til Indien for polering, skæring eller raffinering. Det gjorde denne destination til den mest populære på eksportmarkedet i alt indkøbte karat. (Edahn Golan)

# 35. Den samlede produktionsværdi af ru diamanter i 2017 var $ 14,12 milliarder i over 150,9 millioner karat. Den Russiske Føderation tilbød 28% af mængden og 29% af værdien af ​​disse tal. Selvom Botswana kun producerede 15% af karaterne til diamantindustrien, var de ansvarlige for 23% af den opnåede globale værdi. (Kimberley -proces)

# 36. Indien importerede 38% af den samlede mængde ru diamanter i værdi, hvilket beløb sig til $ 49,84 milliarder til det globale importmarked i 2017. Målt i karat købte Indien 43% af det, der var til rådighed. EU købte 29%, mens De Forenede Arabiske Emirater købte 18%. (Kimberley -proces)

# 37. 25% af den eksport, der var til rådighed for diamantindustrien, kom fra EU, efterfulgt af 20% fra De Forenede Arabiske Emirater og 11% fra Botswana. (Kimberley -proces)

# 38. Når Kimberley -certifikatets (KPC) -tællinger evalueres, var Indien ansvarlig for 58% af importen, mens EU var ansvarlig for 45% af eksporten. (Kimberley -proces)

# 39. Ca. 98% af det industrielle diamantmarked i USA bruger syntetiske diamanter, fordi produktets kvalitet er tilpasselig og lettere at kontrollere. (US Geological Survey)

# 40. Den samlede indenlandske produktion af industrielt fremstillet diamantsand, bort, støv og støv beløb sig til 125 millioner karat i USA, med en samlet værdi på 123 millioner dollars i 2017. Kun to virksomheder, det ene i Ohio og det andet i Pennsylvania, repræsenterer 100% af denne produktion. (US Geological Survey)

# 41. Der er ni virksomheder i USA, der konverterer diamantstøv til polykrystallinske diamanter. Tre virksomheder genvinder brugte industridiamanter som deres primære drift. (US Geological Survey)

# 42. Samlet indenlandsk sekundær produktion af industrielle diamantprodukter når $ 66,4 millioner karat, med en industrisegmentværdi på $ 4,08 millioner, hvilket gør USA til et af de største markeder i denne kategori. (US Geological Survey)

# 43. Den amerikanske industri genbrugte omkring 360.000 karat diamantsten i 2017 med en anslået værdi på $ 540.000. (US Geological Survey)

# 44. 78% af importen til USA af bort, støv, sand eller støv stammer fra Kina. Irland bidrager med 8% af dette produkt, mens Rusland og Rumænien leverer henholdsvis 4%. Nettoafhængigheden af ​​import fra USA som en procentdel af forbruget nåede 70% i 2017, selvom det er mindre end de 87%, der kræves i 2013. (US Geological Survey)

# 45. Naturlige diamanter tegner sig for omkring 1% af al industriel diamantbrug. Omkring 15 lande har kapacitet og teknologi til at skabe syntetiske diamanter på dette tidspunkt. (US Geological Survey)

# 46. Syntetiske diamanter, der er fremstillet til smykkekvalitetsprodukter, har en prisfordel på 15% til 30% i forhold til udvindede diamanter. (Geology.com)

# 47. Der er i øjeblikket omkring 20 store diamantminer, der i øjeblikket opererer rundt om i verden. Kun 11 miner repræsenterer 62% af det nuværende verdensproduktionsniveau for industrien. (CNBC)

# 48. De fleste ru diamanter vil miste op til 60% af deres samlede vægt, når de skæres og poleres. På nuværende tidspunkt er de fleste ru sten under 3 karat poleret i Indien eller Kina på grund af omkostningsfaktoren. Amerikanske arbejdere tjener $ 100 pr. Karat for at skære, mens omkostningerne i Indien kun er $ 10 pr. Karat. (CNBC)

# 49. Der er over 10.000 unikke smykkeproducenter i verden, der arbejder med diamantindustrien, og de fleste af dem forbliver anonyme. 80% af de virksomheder, der udfører denne service, markerer ikke deres arbejde. (CNBC)

# 50. Cirka 250.000 smykkeforhandlere er aktive på verdensplan som led i arbejdet med diamantindustrien, og de fleste af dem er lokalt ejet og drevet. (CNBC)

# 51. Selvom 50% af de udvundne diamanter går til smykkemarkedet, giver disse premiumsten 95% af produktionsværdien for industrien. (CNBC)

# 52. Priserne på de største sten (5 karat eller mere) er steget med mere end 17% i forhold til 2006. Polerede en-karat diamanter oplevede deres priser kun stige med 5% i løbet af samme tid. (CNBC)

# 53. Selvom Sydafrika er et af de førende producerende lande i diamantindustrien, er dens årlige produktion af ru diamanter faldet fra $ 15,2 milliarder i 2007 til $ 8,3 milliarder i 2016. Antallet af fræsere i landet er skrumpet til blot et par hundrede, da der i 1990’erne var næsten 5.000 aktive virksomheder. (Ehud Laniado)

# 54. Op til 1 million små håndværksminearbejdere er aktive i Congo og graver diamanter i hånden langs flodbredder. Et fund på en karat, selvom produktet er klassificeret som en bloddiamant, kan tjene minearbejderen en bonus på $ 100, hvilket er nok til at få nogle tilbage til skolen. (Time Magazine)

# 55. I 2003, inden Kimberley -processen begyndte, blev op til 25% af diamanterne på markedet handlet ulovligt. Dette tal falder så lavt som 5% i nogle år i dag, med spidshastigheder anslået til omkring 10%. (Time Magazine)

# 56. Cirka 140.000 karat menes at være blevet smuglet ud af Den Centralafrikanske Republik, efter at der blev indført et forbud mod landet på grund af en folkemordskrig om diamanter. Disse perler har en omtrentlig detailværdi på $ 24 millioner. Bevæbnede grupper indsamler op til 5,8 millioner dollars om året fra skatter og ulovlig handel med disse diamanter. (Time Magazine)

Diamantindustriens tendenser og analyse

Den typiske diamant har en detailmargen på 100%. Hvis du køber en i 2019, skal du regne med at betale omkring $ 1.500 for et halvkarat produkt. Stig til en fuld karat, og du betaler mindst $ 4.500 for hvad du vil. En 2-karat diamant tipser prisskalaen til $ 18.000. Det betyder ikke, at dette bliver din endelige pris. Ved at forhandle med en guldsmed kan du spare op til 40% på din endelige pris.

Slibningen af ​​din diamant hjælper også med at bestemme prisen. Pude-slebne sten har en tendens til at være de billigste, mens runde diamanter har en tendens til at sælge mest. Vision, klarhed og farve påvirker også den endelige pris på stenen.

Diamantminearbejdere producerede flere ædelstene i de sidste 20 år end i hele branchens historie tilsammen. Det er en af ​​de få industrier, hvor udbuddet af produktet går forud for efterspørgslen. Med de nuværende kendte reserver kan vi løbe tør for tilgængelige diamanter om 50 år. At gå dybere ind i Jordens overflade koster mere, hvilket betyder, at prisen på hver vil være højere over tid.

Med det nuværende store overskud af diamanter kan manglen på fremtidig forsyning dog opvejes af den nuværende ophobning af polerede sten. Vi kan observere mangler i specifikke kvalitets-, størrelses- eller typebedømmelser, men den generelle tilgængelighed, der tilbydes af den internationale diamantindustri, vil fortsat opfylde eller overstige vores nuværende behov.