46 Statistik, tendenser og analyse af forbrugsgodsindustrien

Fast Moving Consumer Goods Industry (FMCG) er den fjerde største sektor i den indiske økonomi. Personlig pleje og hjemmepleje repræsenterer 50% af alt salg i landet i dette område. Efterhånden som husstande bliver mere bevidste om produkttilgængelighed, bedre adgang til varer og højere indkomstniveauer, der fører til ændringer i livsstil, er der flere vigtige drivkræfter, der kan gøre deres fremtidige vækst til en hidtil uset komponent i den lokale økonomi.

Forbrugsvarer forbrugerprodukter i landdistrikterne Indien tegner sig for op til halvdelen af ​​de samlede udgifter i nogle lokalsamfund. De semi-urbane segmenter oplever tocifret vækst på dette område gentagne gange. Detailmarkedet er allerede værdiansat til mere end 1 billion dollar, og det kan ende med at blive ti gange så meget, når Indien bevæger sig mod at blive en økonomi på niveau med USA.

En af hovedårsagerne til, at der har været et så højt ekspansionsniveau for forbrugsgodsindustrien, er, at regeringen tillader 100% udenlandske direkte investeringer i fødevareforarbejdning og enkeltmærkeforhandlere. 51% af FDI er tilladt i multi-brand detailhandel.

Fascinerende statistik over forbrugsvarer

# 1. Onlinesalg af FMCG -produkter var 20 milliarder dollars værd i 2017. Indiske embedsmænd forventer, at dette tal vil nå 45 milliarder dollar i 2017. (India Brand Equity Foundation)

# 2. Forbrugervarer forbrugerprodukter detailmarkedet i Indien blev vurderet til $ 840 millioner i 2017, og handelen voksede med hele 25% hvert år. I 2022 kunne dette marked være 1,1 billioner dollars eller mere værd. (Brand Equity Foundation of India)

# 3. FMCG sektorindtægter nåede Rs 3,4 lakh crore for 2018, eller hvad der svarer til $ 52,75 mia. Dette tal kan også fordobles til mere end 104 milliarder dollar ved udgangen af ​​2022. (India Brand Equity Foundation)

# 4. Masseforbrugsvarebranchen registrerede en kvartalsvis vækst på 16,5% i værdi fra juli til september 2018 takket være moderate inflationsniveauer, stigninger i det private forbrug og forbedringer i indkomstniveauet i landdistrikterne. (Brand Equity Foundation of India)

# 5. Nestlé AG rapporterede de højeste niveauer af nettoomsætning i forbrugsgodsindustrien for 2018 og opnåede $ 93,4 milliarder i samlet omsætning. Procter and Gamble blev nummer to med $ 66,3 mia. PepsiCo (64,6 milliarder dollars), Unilever (60,1 milliarder dollars) og AB-InBev (54,6 milliarder dollars) rundede top 5 i denne kategori. (Statista)

# 6. Ethvert produkt, der har en holdbarhed på mindre end 12 måneder, er inkluderet i kategorien forbrugsvarer. Uden for Indien er disse varer kendt som forbrugeremballerede varer. (Statista)

# 7. Nordamerikanske forbrugsvarer er en af ​​kontinentets største industrier. 45% af salget, der sker i USA, involverer indkøb inden for dagligvareområdet i branchen. (PwC)

# 8. Små virksomheder, der opererer i forbrugervareindustrien, har oplevet en vækst på 6,2% siden 2009, når de er til stede på modne markeder. Det tal er omtrent tre gange, hvad de største virksomheder i dette rum har opnået i samme periode. (PwC)

# 9. Private label -produkter hjælper med at inspirere til den hurtige vækst i forbrugsgodsindustrien, hvilket repræsenterer en årlig stigning på 2,8% i salget på modne markeder. Indiske virksomheder kan undertiden opnå 10% vækst i deres landlige samfund. (PwC)

# 10. Mellemstore virksomheder, der fremstiller FMCG, har oplevet deres markedsandel faldet med næsten 4% i USA siden 2009. (PwC)

# 11. De største virksomheder, der leverer hurtigt forbrugsvarer rundt om i verden, har oplevet en stigning på 43% i deres samlede markedsandel på grund af øget volumen alene. (PwC)

# 12. Hver fjerde af verdens bedste mærker sælger forbrugsvarer forbrugsvarer indenlands, globalt eller begge dele. I løbet af de sidste 45 år har det samlede afkast på disse poster været 15%, hvilket har givet et stort afkast for aktionærerne. Den eneste globale industri, der overgik forbrugeremballerede varer, var materialebranchen. (McKinsey)

# 13. Indiens forbrugsgodsindustri oplevede en sund stigning i FDI mellem 2000 og 2019, hvor næsten 15 milliarder dollars kom ind i landet for at udvide sortimentet af tilbud og muligheder for forbrugere. (Brand Equity Foundation of India)

# 14. Patanjali bruger over 740 millioner dollars på forskellige madparker i Assam, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh og Madhya Pradesh. (Brand Equity Foundation of India)

#femten. Dabur planlægger at investere op til 46 millioner dollars i 2018 for at udvide sin kapacitet og foretage yderligere opkøb på sit hjemmemarked. (Brand Equity Foundation of India)

#seksten. RP-Sanjiv Goenka Group oprettede en venturekapitalfond på $ 15 millioner for at hjælpe opstart af forbrugsvarer med at blive innovative forstyrrende i branchen. (Brand Equity Foundation of India)

# 17. En ny GST -struktur (Goods and Services Tax) placerer stærkt brugte varer i lavere skattemængder for at hjælpe indiske forbrugere med at spare penge. Nogle fødevarer og hygiejneprodukter kvalificerer nu til 0% GST. Selv hårolie og tandpasta bevægede sig på et 18% niveau i stedet for deres normale 24% rate. (Brand Equity Foundation of India)

# 18. Antallet af mega madparker i Indien steg fra 2 tilgængelige fra 2008 til 2014 til 13 i drift i slutningen af ​​2018 (India Brand Equity Foundation).

# 19. Fødevarekonservering og forarbejdningskapacitet i den indiske forbrugsgodsindustri steg fra 308.000 enheder til 1,41 millioner enheder mellem 2008 og 2018 (India Brand Equity Foundation).

# 20. Antallet af operationelle madlaboratorier steg med 11, fra 31 til 42, mellem 2014 og 2018 (India Brand Equity Foundation).

# 21. Unge mennesker har adgang til 10% mindre formue end deres forældre og bedsteforældre i de modne økonomier i verden. Det betyder, at forbrugsgodsindustrien er fokuseret på at købe værdi og flere muligheder for at opbygge en stærk indkomst. Mellem 1886-2000 tilbød Coca-Cola Company kun en ekstra sodavandssmag: kirsebær. Siden har de introduceret Vanilla, Lime, Blood Orange, Raspberry, Black Cherry Vanilla, Blak, Orange, Ginger, Fighting Cherry, Ginger Lime, Twisted Mango, Georgia Peach, California Raspberry og Lemon-Do på forskellige markeder. (Det sydlige køkken)

# 22. 50% af kunderne i modne økonomier, der køber forbrugerprodukter, siger, at de kæmper for at få enderne til at mødes. 45% af husstandene beskriver deres økonomiske situation som “anstrengt”, og mange lever af løn til løn. (Forbrugerforbindelse)

# 23. Mere end 30% af husstande i modne økonomier, der hovedsageligt køber forbrugsvarer, siger, at de ikke har penge nok til at dække deres basale fødebehov. (Forbrugerforbindelse)

# 24. 73% af husstande, der tjener $ 35.000 om året eller mindre, siger, at de ikke har penge nok til den mad, de vil have, så de vælger at købe varer fra forbrugsgodsindustrien, så de ikke bliver sultne. 23% af familier, der tjener mindst $ 100.000 eller mere om året, siger det samme. (Forbrugerforbindelse)

# 25. 4 ud af 5 Millennials siger, at de er villige til at ændre deres loyalitet over for bestemte mærker, hvis det betyder, at de kan spare penge på deres grundlæggende behov. (Forbrugerforbindelse)

# 26. Næsten 60% af Baby Boomers eller Generation X -shoppere siger, at de køber FMCG -brancheelementer baseret på tilgængelighed af kuponer, rabatkoder eller unikke tilbud. (Forbrugerforbindelse)

# 27. 20% af forbrugerne, der regelmæssigt køber varer fra FMCG-industrien, siger, at de er villige til at betale lidt mere for deres yndlingsartikler, hvis de ved, at de kommer fra bæredygtige metoder og indeholder miljøvenlige løsninger. (Forbrugerforbindelse)

# 28. 31% af FMCG -brancheelementerne, der blev introduceret til modne markeder i 2016, involverede personlige plejeartikler. (IRI)

# 29. 23% af de nye varer til industrien var til generel pleje eller skønhedsbehov, mens 18% af dem var sundhedsartikler. (IRI)

# 30. Mærker, der introducerer en ny bekvemmelighedsartikel til forbrugsvaremarkedet, genererer $ 22 millioner i omsætning i det første driftsår. Hvis virksomheden sælger en non-food-vare, falder tallet til 17 millioner dollars. Mad- og drikkevarevirksomheder ser endnu færre penge, i gennemsnit cirka 11 millioner dollars om året. (IRI)

# 31. 23% af verdens bedste mærker er inden for forbrugsgodsindustrien. (McKinsey)

# 32. Risikokapitalindustrien driver ekspansionen af ​​små mærker i forbrugsgodsindustrien. Mellem 2014 og 2017 gik mere end $ 7,2 milliarder i samlede midler til dette segment. De 1,99 milliarder dollar, der blev brugt i 2017, repræsenterer mere end investeringerne i 2008-2012 tilsammen. (McKinsey)

# 33. Detailhandlere på modne markeder som USA tilbyder forbrugsvarer til små mærker, der giver dobbelt så stor andel af nye tilbud, fordi det hjælper med at drive branchemarginaler. Mindre leverandører har en tendens til sjældent at promovere sig selv, mens de tilbyder premium -løsninger, så de kan fange 3x deres andel af vækst. (McKinsey)

# 34. Indfødte digitale udfordringsmærker tegner sig allerede for 10% af markedet for farvekosmetik til forbrugsgodsindustrien. Det vokser med en hastighed fire gange hurtigere end resten af ​​dette segment. Mere end 1,6 milliarder dollar af venturekapitalisme er blevet sendt i denne retning, og 80% af investeringerne er foretaget siden 2014. (McKinsey)

# 35. Næsten 1,5 millioner skønhedsrelaterede videoer bliver lagt ud på YouTube hver måned, og næsten alle er brugergenereret indhold, der hjælper med at promovere forbrugsvarer. (McKinsey)

# 36. 3 ud af 5 forbrugere siger, at de leder efter produkter baseret på de svagheder, de kan løse ved at bruge den pågældende vare. Millennials er mest tilbøjelige til at se dette træk som det mest værdifulde. (IRI)

# 37. Næsten 60% af producenterne i fødevare- og drikkevaresegmentet fokuserer på sundheds- og wellnessløsninger i præsentationen af ​​deres produkter. At inkludere oplysninger på dette område fremmer hurtigere vækst og højere indtægter. (IRI)

# 38. Kun 8% af forbrugerne, der regelmæssigt køber forbrugsvarer, siger, at de leder efter bestemte produkter, der hjælper dem med at slappe af. (IRI)

# 39. Omkring 40% af kunderne siger, at de spilder på premiumprodukter fra forbrugsgodsindustrien, når de handler cirka halvdelen af ​​tiden. 25% af mennesker siger, at disse “godbidder” er en topprioritet, selvom deres sundheds- og wellnessplan sætter dem på en begrænset ernæringsprofil. (IRI)

# 40. Kun 25% af husstandene i Indien og verdens modne økonomier kvalificerer sig som middelklasse. Dette tal kan tredobles i slutningen af ​​2030. (Deloitte)

# 41. Ved udgangen af ​​2030 kunne op til 75% af udgifterne i forbrugsgodsindustrien initieres af kvinder frem for mænd. 3 ud af 10 kvinder tjener allerede flere penge end deres ægtefælle eller partner. (Deloitte)

# 42. Forbrugere i USA bruger nu 5% mindre på forbrugsgoderindustriprodukter, end de gjorde i 1980’erne efter at have justeret for inflationen. (Nielsen)

# 43. 93% af kunderne siger, at smagen eller smagen af ​​de varer, de vælger inden for mad- og drikkevaresegmentet, er deres højeste prioritet, når de køber FCMG -branchevarer. 83% siger, at pris er en vigtig overvejelse, mens 70% siger, at sundheds- og velværeegenskaber er afgørende. (IRI)

# 44. Afhentningsmuligheden er et positivt aspekt af forbrugsgodsindustrien for 51% af husstandene. 48% siger, at lavere priser er en topprioritet, mens familiens præferencer kun er 41% i denne kategori. (IRI)

# 45. Mere end halvdelen (52%) af forbrugere, der køber forbrugsvarer, siger, at deres udvalgte produkter tilbyder “friskhed” frem for at indeholde kunstige ingredienser eller yderligere forarbejdning, der kan forlænge varens holdbarhed. (IRI)

# 46. De største gevinster for forbrugsgodsindustrien for specifikke produkter blev fundet i kølefrokost -segmentet, hvor salget nåede en stigning på 13%. Frosne sideretter oplevede en stigning på 11%. Klar til brug, kaffe, klar til brug og vand på flaske oplevede hver en stigning på 8%. (IRI)

Tendenser og analyse af forbrugsvarer

Landbrugets forbrug fortsætter med at stige for masseforbrugervareindustrien. Dette resultat ledes af en stigning i indkomst og højere aspirationsniveauer. Et betydeligt højere efterspørgsel efter mærkevarer dukker op i den indiske økonomi. Det betyder, at landdistriktsmarkedet vil vokse med mindst 10% frem til 2025, hvilket medfører yderligere 23 milliarder dollar for at bidrage til BNP. Bysamfund kunne se vækstrater på op til 16% årligt i denne periode.

En af de vigtigste faktorer, der driver efterspørgslen efter masseforbrugerprodukter, især inden for fødevaresegmentet, er en voksende ung befolkning. Da et højere niveau af mærkebevidsthed påvirker denne demografiske, kan industrien øge væksten ved at omfavne ønsket om partnerskaber som detailniveau. Tidsbegrænsninger mellem arbejde og hjem giver også lidt tid til madlavning, hvilket yderligere opmuntrer til salg.

Kun implementeringen af ​​en afgift på varer og tjenester, der reducerer værdien af ​​overskud, kan påvirke denne industri negativt. Under den nuværende struktur kan Indiens regering tjene 15 milliarder dollar om året med minimal implementering.