46 Statistik og tendenser i sukkerindustrien

Den globale sukkerindustri er ansvarlig for denne bestanddel af den menneskelige kost. Det forarbejdes i øjeblikket i næsten alle fødevarekategorier med et globalt produktionsniveau på over 170 millioner tons hvert år. Brasilien har en tendens til at dominere produktions- og eksportmarkedet årligt, men USA har en tendens til at være en af ​​de 10 bedste producenter. Amerikanske producenter og raffinaderier genererede 8,2 millioner tons i 2016.

Vi får sukker næsten udelukkende fra to afgrøder. Dyrkere planter sukkerroer eller sukkerrør for at skabe denne industrielle hæfteklammer. Af de 1,9 milliarder tons sukkerrør, der dyrkes på verdensplan hvert år, er Brasilien ansvarlig for cirka 40% af den samlede høst. Rusland og Frankrig dyrker hvert år den største mængde sukkerroer, der bidrager til verdens sukkerhandel.

Kina, Indonesien og USA importerer typisk mest sukker hvert år, mens Brasilien næsten altid er det største eksportland hvert år. Selvom årlige cyklusser kan ændre nogle af fakta og statistikker om denne industri. Det er også en af ​​de mest stabile varer, vi bruger hvert år.

Vigtig statistik over sukkerindustrien

# 1. USA høster omkring 912.000 hektar sukkerrør hvert år for at støtte den nationale og globale industri. Florida er den førende stat i henhold til den samlede produktionsmængde af denne afgrøde. (Statista)

# 2. Værdien af ​​sukkerroeproduktionen i USA nåede $ 1,45 milliarder i 2016. (Statista)

# 3. Amerikanerne forbruger omkring 11 millioner tons sukker hvert år, og den gennemsnitlige detailpris pr. Pund for den granulerede version er omkring $ 0,65. (Statista)

# 4. Den gennemsnitlige pris pr. Ton for sukkerrør dyrket i Texas er $ 20,50. (Statista)

# 5. Sukkerrør er ansvarlig for cirka 80% af den samlede produktion, der produceres i branchen hvert år. Ti lande, herunder Brasilien, Thailand, Indien, Kina og USA, er ansvarlige for næsten 70% af den samlede verdensproduktion. (International Sugar Organization)

# 6. Cirka 110 lande producerer i øjeblikket sukker fra roer eller sukkerrør, men kun otte producerer produkter fra begge afgrøder. Næsten alle lande, der producerer sukker, har støtte til producenter (International Sugar Organization)

# 7. Selvom den årlige hastighed for verdens sukkerforbrug steg med gennemsnitligt 2,01% i 2000’erne, sænkede dette tal til en årlig vækst på 0,84% i 2010’erne. Der var ingen vækst i forbruget. Registreret i 2018. ( International Sugar Organization)

# 8. Verdens sukkerhandel involverer omkring 64 millioner tons hvert år, og råsukker tegner sig for 60% af det salg, der sker. Brasilien, Thailand, Europa, Australien og Indien er ansvarlige for omkring 70% af eksportmarkedet. Brasilien tegner sig alene for 45% af verdens eksport årligt. (International Sugar Organization)

# 9. Efter tre år med et globalt statistisk underskud i sukkerøkonomien vendte 2018 tilbage til et overskudsår, hvor produktionen oversteg brugen med 6,1 millioner tons. (International Sugar Organization)

# 10. Verdens sukkerforbrug når 173,95 millioner tons hvert år, hvor Indien står for den højeste brug hvert år. (Statista)

# 11. Den Europæiske Union importerer omkring 1,5 millioner tons sukker hvert år. (Statista)

# 12. USA importerer omkring 2,5 millioner tons sukker om året. (Statista)

# 13. Sukkerforbrug pr. Indbygger på verdensplan faldt fra 22,9 kg i 2017 til 22,6 kg i 2019 (International Sugar Organization).

# 14. Thailand er den største nettoeksportør af hvidt sukker med 4,53 millioner tons. Brasilien ligger på andenpladsen i denne kategori (3.08), efterfulgt af Europa (2.78), Indien (2.46) og Pakistan (1.15). (International Sugar Organization)

#femten. Indonesien er den største nettoimportør af sukker med 5,23 millioner tons hvert år. Kina ligger på andenpladsen med 5,06, mens USA er på tredjepladsen med 2,37. De efterfølges af Malaysia (1,95) og Bangladesh (1,90). (International Sugar Organization)

#seksten. Sukkerproducenter i USA støtter mere end 142.000 jobmuligheder i 22 stater. (U.S. Sugar Association)

# 17. I dag er mere end 11.000 familiebønder aktive i den amerikanske sukkerindustri. De plantede 2 millioner hektar kombineret med sukkerrør og sukkerroer til vækstsæsonen 2018. (US Sugar Association USA)

# 18. USA er en af ​​de eneste store sukkerproducenter, der producerer mere sukker fra sukkerroer end fra sukkerrør. Vækstsæsonen 2018 havde en opdeling på henholdsvis 55% og 45% mellem de to produkter. (U.S. Sugar Association)

# 19. Der er kun otte sukkerrørsraffinaderier, der opererer i USA, og de er alle på kystnære steder. Kun to faciliteter er vest for Mississippi -floden. (U.S. Sugar Association)

# 20. Kun tre stater producerer sukkerrør i USA: Texas, Florida og Louisiana. (U.S. Sugar Association)

# 21. Med undtagelse af et anlæg i det sydlige Californien er alle sukkerroeraffinaderier placeret i de nordlige stater. Michigan har den største andel med fem driftsfaciliteter, der støtter sukkerindustrien. (U.S. Sugar Association)

# 22. Roden af ​​en sukkerroer indeholder omkring 18% sukker, hvilket betyder, at resten af ​​planten kan laves til mad til husdyr eller andre behov. Producenter bruger næsten alle dele af afgrøden til at generere overskud. (American Sugar Alliance)

# 23. Sukkerpriserne i dag er så lave som for 30 år siden, men prisen på en chokoladebar er steget næsten 300%. Prisen på produktet er styrtdykket med mere end 50% siden 2010. (American Sugar Alliance)

# 24. Sukkertilskud i USA er 1,3 milliarder dollars værd, der kommer direkte fra skatteydernes støtte. (American Sugar Alliance)

# 25. Amerikanerne har reduceret deres daglige indtag af tilsat sukker fra 21 teskefulde om dagen til 16,1 teskefulde i de sidste 15 år. (U.S. Sugar Association)

# 26. Andelen af ​​kalorier fra tilsat sukker i den gennemsnitlige amerikanske kost er faldet fra 18,1% i 2000 til 12,6% i 2016. (Sugar Association of America)

# 27. Fra 1970 til 2014 er forbruget af sukker fra sukkerrør eller sukkerroer faldet med cirka 30%. Dette tal afspejler et fald fra 283 kalorier om dagen til 192 kalorier. (U.S. Sugar Association)

# 28. 2010’erne bragte sukkerforbruget tilbage i overensstemmelse med de amerikanske forbrugere med det, det var i 1920’erne. Det laveste år i dette tal er stadig 1909, hvor sukker og sødestoffer var ansvarlig for 11,9 % af de samlede kalorier. (U.S. Sugar Association)

# 29. Data for de sidste 40 år viser, at fedme tendenser ikke afspejler data om sukkerforbrug. Fedme stiger, efterhånden som sukkerindtaget falder, men stigningen i det samlede kalorieindtag fungerer parallelt med disse tal. (US Department of Agriculture)

# 30. Mere end 30 millioner amerikanere har en diagnose af diabetes, og millioner flere lider af det samme problem rundt om i verden. Selvom sukker giver kalorier, der kan bidrage til vægtforøgelse, når den ikke indtages med måde, skyldes denne sygdom mere livsstilsfaktorer og genetik. (U.S. Sugar Association)

# 31. Mere end 362.000 hektar sukkerafgrøder blev høstet i 2019 i Australien, hvilket er det laveste tal siden 2013. Godt 30 millioner tons sukkerrør blev knust for at understøtte indenlandsk og internationalt salg. (Australian Sugar Milling Council)

# 32. Australien stillede omkring 3,4 millioner tons sukker til rådighed for eksportmarkedet i 2019. Det er det laveste beløb siden 2013. (Australian Sugar Milling Council)

# 33. Antallet af producenter nåede 4.050 i Australien i 2019, hvilket afspejler et tab på 250 familievirksomheder i landet for denne industri. På trods af faldet har de samlede direkte beskæftigelsestal været uændrede i løbet af det sidste årti. (Australian Sugar Milling Council)

# 34. Dårlige høstbetingelser for 2019 i USA resulterede i et fald på 4% i den samlede produktion. Brasilien oplevede også fald i produktionen med mere sukkerrør omdirigeret til fremstilling af ethanol. (US Department of Agriculture)

# 35. Sukkerrørsavlere i Louisiana skaber en økonomisk indvirkning på 2 milliarder dollars, når råsukkerfabrikker er inkluderet i dataene. Mere end 400.000 hektar i 24 sogne producerer omkring 13 millioner tons hvert år. (American Sugar Cane League)

# 36. Den gennemsnitlige sukkerrørfarme producerer omkring 1.000 hektar plantet for at bidrage til industrien. (American Sugar Cane League)

# 37. Amerikanerne betaler omkring 20% ​​mindre for deres sukkerprodukter end købmænd i andre lande. (American Sugar Alliance)

# 38. Mere end 40 forskellige sukkerfabrikker har lukket i USA siden 1993 på grund af lave priser i USA, med anslået 109.000 arbejdspladser tabt på grund af problemet. (American Sugar Alliance)

# 39. Sukkerroeavlere i USA har de højeste effektivitetsgrader i verden på trods af at de har de strengeste miljø- og arbejdsmarkedsregler at følge, når der dyrkes en afgrøde. (American Sugar Alliance)

# 40. Handelsaftaler får USA til at importere sukker fra mere end 40 lande, selvom producenter og raffinaderier producerer nok til at opfylde alle Amerikas nationale behov hvert år. (American Sugar Alliance)

# 41. 70% af kunderne i USA siger, at de foretrækker at købe hjemmelavet sukker, selvom det koster mere at købe noget, der kommer fra lokale producenter. (American Sugar Alliance)

# 42. Mexicos regering ejer direkte en del af den nationale sukkerproduktion i sit land, hvilket gør industrien til den største eksportør og producent. (American Sugar Alliance)

# 43. De største producenter af sukkerprodukter yder også det største antal tilskud, hvor Brasilien går foran med 2,5 milliarder dollars om året. (American Sugar Alliance)

# 44. De største børsnoterede sukkerforbrugende virksomheder har oplevet kapitalstigninger på 136% siden 2004, hvilket er næsten tre gange den vækst, der findes i S&P indekset. (American Sugar Alliance)

# 45. Fortjenstmargenerne for de største sukkerholdige produkter har været en tredjedel højere end nogen anden offentlig virksomhed i USA i de sidste 15 år. (American Sugar Alliance)

# 46. 38 af de udenlandske sukkerleverandører i USA er fra udviklingslande. (American Sugar Alliance)

Tendenser og analyse af sukkerindustrien

Den første sukkerrør plantet i USA fandt sted i 1751, da Louisiana -avlere først forsøgte at dyrke afgrøden. Sukkerroer ankom først i 1836, da landmænd i nærheden af ​​Philadelphia besluttede at prøve det. Det unikke ved denne branche, selv med dens historie og politik, er, at den altid har været en familievirksomhed.

Når vi ser på sukkerindustriens fremtid, er det klart, at tiderne ændrer sig. Folk bliver bevidste om, hvor meget de indtager og træffer bevidste beslutninger om at reducere, hvad der er i deres kost. Det betyder, at færre indtjeninger er tilgængelige, hvilket får råvarepriserne til at stige i nogle sektorer for at kompensere for underskuddet.

Dagene med 2% årlig forbrugsvækst er sandsynligvis forbi for godt. Selvom branchen ikke forsvinder, skal den flytte sit fokus til forbrugerne. Når det bruges med måde, kan sukker være en væsentlig del af den menneskelige kost.