46 Statistik og tendenser i gummiindustrien

Vidste du, at gummitræet er hjemmehørende i Sydamerika? På trods af denne kendsgerning finder kun 2,6% af verdens naturgummiproduktion sted i Nord-, Central- eller Sydamerika hvert år.

Gummi er i elastisk polymer, der styrkes gennem hærdningsproces kaldet vulkanisering. Naturgummi kommer fra latexen, som træerne producerer hvert år, som producenterne udtrækker gennem en fundetskæringsproces, så væsken kan opsamles fra snittene i barken. Hvis du har sat nogen røre ved en ahorn for saft til at lave sirup, er processen bemærkelsesværdigt ens.

Efter opsamling af væsken vil producent i gummiindustrien forfine latexen til emner, der er egnede til kommerciel brug.

Syntetisk gummi er også en del af industrien. Der er i øjeblikket omkring 20 forskellige typer kemikalier i dette produkt, med forskellige kvaliteter tildelt hver kategori i produktionen. Der er år, hvor 70% af by gummiprodukter, der når markedet, er af denne sort.

På trods af den fleksibilitet, som dette produkt tilbyder, omfatter omkring 60% af verdensforbruget med gummiindustriens fremstilling af dæk.

Interessant statistik fra gummiindustrien

# 1. Samlet omsætning i gummiproduktionsindustrien i USA nåede $ 21 milliarder i 2019. Årlig vækst i denne industri er begrænset til 0,3% om året på grund af et højt niveau af ekstern konkurrence og begrænset efterspørgsåder vækst efterspørgsel. (IBIS World)

# 2. Produktionen af ​​naturgummi i verdensindustrien nåede næsten 13,9 millioner tons i 2018. Det tal har fordoblet verdensproduktionen på 6,8 millioner, der blev produceret i 2000. (Statista)

# 3. 91% af verdens naturgummi producerer i Asien-Stillehavsområdet og tegner sig for 12,64 millioner tons produkt i 2018. Europe, Afrika og Mellemøsten regioner tegner sig for yderligere 6,5% af den globale gummiindustri. (Statista)

# 4. Mere end 772.000 tons naturgummi bruges hvert år til slanger og dæk på forskellige køretøjer verden over. Almindelige varer, der stammer fra råvarerne fremstillet af denne industri, repræsenterer yderligere 336.000 tons. (Statista)

# 5. 60% af gummiprodukter, der forarbejdes af industrien hvert år, er af syntetisk sort. Producenter kan fremstille syntetisk gummi ved hjælp af råolie. Mælkebøttesaft og rapsolie er også potentielle naturlige kilder til disse produkter. (Ringfeder Power Transmission)

# 6. Verdensproduktionen af ​​naturgummi steg med 1,1% i 2016, men verdensforbruget af industrielle produkter steg i løbet af det år med 3,8%. (Rapportlinker)

# 7. Kun fem lande er ansvarlige for næsten 90% af det naturgummi, verden bruger hvert år: Indien, Kina, Vietnam, Indonesien, Malaysia og Kina. (Rapportlinker)

# 8. Thailand eksporterede omkring 6 milliarder dollars naturgummi i 2017 for at lede verden. Kun Indonesien kom tæt på dem med en eksportindtægt på 5,1 mia. Dollars. Kun tre andre lande eksporterede $ 1 million eller mere i produkter det år: Malaysia, Vietnam og Elfenbenskysten. (Statista)

# 9. USA var den 15. største eksportør af naturgummi i verden i 2017 med 101,9 millioner dollars i omsætning. (Statista)

# 10. Thailand producerede 4,5 millioner tons naturgummi i 2016, hvilket gør dem ansvarlige for omkring en tredjedel af branchens produktionsniveauer. Det gjorde dem til den tredjestørste udbyder i verden. (Rapportlinker)

# 11. Den nuværende markedsværdi af gummiindustrien i Thailand er cirka 25 milliarder dollar om året. Det betyder, at den globale værdi for branchens naturlige segment er cirka 75 milliarder dollar om året. (Business Insider)

# 12. Cirka halvdelen af ​​de naturlige gummiprodukter, som industrien skaber, kanaliseres til oprettelse af dæk. Michelin, Goodyear og Bridgestone har betydelige aktiver i Asien og Stillehavsområdet for at give dem adgang til denne ressource. Dette efterspørgselsniveau skaber vækstrater på 12% eller mere i nogle år. (Business Insider)

# 13. 15% af naturgummiprodukter bruges til elastikker, 14% bruges til håndsker, og cirka 5% bruges til at skabe elastikker. (Thailands gummimyndighed)

# 14. 7% af de dæk, der er skabt af naturgummiprodukter, der kommer fra Asien og Stillehavsområdet, er beregnet til motorcykler. (Thailands gummimyndighed)

#femten. Omkring 25% af det gummi, Thailand sender til markedet, betragtes som “standard”. Kompositgummi giver 858 tusinde tons hvert år, og derefter tilbyder RSS 824 tusinde tons. Det er en markant ændring fra 1999, hvor kun 8.250 tons sammensat gummi blev stillet til rådighed. (Thailands gummimyndighed)

#seksten. Gennemsnitsprisen på en gummiplade i Asien-Stillehavsområdet i 201 var $ 58,63. Det er cirka 50% lavere end satsen i 2011. (Rubber Authority of Thailand)

# 17. Kina er den største forbruger af naturgummiprodukter i verden i dag, og forbruger 5.301 tusind tons produkt i 2017. Det er fem gange, hvad Indien forbruger med 1.082 tusind tons, og repræsenterer en stigning på 900.000 tons mere end 2013 tal. (Statista)

# 18. USA forbrugte 965.000 tons naturgummi i 2017, hvilket placerede landet på tredjepladsen på listen over førende forbrugere. (Statista)

# 19. Verdensproduktionen af ​​syntetisk gummi beløb sig til 15,26 millioner tons i 2018. Det tal er cirka 5 millioner tons højere end hvad industrien producerede i 2000. (Statista)

# 20. Væksten i slutbrugen af ​​gummi og plast på markedet voksede med 2,9% for industrien. En del af årsagen til denne stigning er det faktum, at den gennemsnitlige årlige pris pr. kilogram på råvarebørser var $ 1,57. (Statista)

# 21. I den 20-årige prognose for gummipriser forventes omsætningen at forblive statisk. Den højeste forventede sats er kun 2,40 $ pr. kilogram. (Statista)

# 22. Den globale dækindustri sælger omkring 1,6 milliarder produkter hvert år til biler og lette erhvervskøretøjer. Det tal er omkring 20 % højere end, hvad industrien var i stand til at opnå i 2012. (Statista)

# 23. Der er kun omkring 100 aktive dækproducenter i den globale gummiindustri. På trods af dette lave antal er der mere end 40.000 fuldtidsstillinger tilgængelige for den amerikanske økonomi på grund af denne aktivitet. (IBIS World)

# 24. Mere end 360.000 mennesker er beskæftiget i dækindustrien i Europa, hvilket er en stigning på 1 % i antallet af ledige job fra det foregående år. (ETRMA)

# 25. Der er mere end 4.300 bureauer, der producerer branchens naturlige eller syntetiske gummidæk. På trods af stigningen i antallet af ledige job er antallet af virksomheder faldet med mere end 2% siden 2015 (ETRMA).

# 26. Næsten 5 millioner tons dækprodukter sælges i Europa hvert år takket være gummiindustriens indsats. Næsten 289 millioner bildæk sælges hvert år, med yderligere 14 millioner til lette erhvervskøretøjer. (ETRMA)

# 27. De resterende 40 % af ikke-dækgummi i industrien bruges til at skabe forbrugerprodukter såsom støvler eller barkflis. (Statista)

# 28. Gummiindustrien hjælper med at skabe mere end 32 milliarder dollars i detailsalg af bildæk hvert år, hvor produkter til personbiler tegner sig for cirka 65 % af den samlede indtjening hvert år. (Statistisk hjerne)

# 29. Selvom landbrugsdæk er et lille segment af gummiindustrien, tilbyder de stadig en værdi på mere end 500 millioner dollars gennem globalt salg hvert år. Off-road dæk bringer yderligere 400 millioner dollars til industriens omsætning hvert år. (Statistisk hjerne)

# 30. Goodyear er det mest populære dækmærke, gummiindustrien forbinder med hvert år, der står for 15% af dækkene på markedet i dag. Michelin følger på andenpladsen med en andel på 12% for sit mærke. (Statistisk hjerne)

# 31. Mere end 60% af dæksalget sker gennem et uafhængigt ejet signature verden over, hvilket skaber at betydelig indtægtskilde for gummiindustrien. Dækvirksomhedsejede lokationer repræsenterer 8% af, mens bilforhandlere hvert år bidrager med 7% af omsætningen i dette segment. (Statistisk hjerne)

# 32. Selvom Michelin-dæk ikke er det bedste sælgende produkt i branchen, klassificeres det ofte som deres primære mærke. Bridgestone rangerer ofte også højere end Goodyear. (Moderne dækforhandler)

# 33. Cirka 19 millioner bildæk fra gummiindustrien importerer hvert år til USA fra Kina, hvilket er et fald på mere end 35% siden 2016 (Modern Tire Dealer).

# 34. Den gennemsnitlige salgsmargen for engrosdæk og gummiprodukter er omkring 10%. Hvis du køber noget fra en uafhængig distributør, stiger denne procentdel til 15%. Letvognsdækket har de højeste marginer i branchen i dag på 19%. (Moderne dækforhandler)

# 35. Når man ser på landbrugsdækmarkedet alene i USA, sælger Firestone 1 stk af 5 dæk, der bruges af landmænd. (Moderne dækforhandler)

# 36. Dæk på 17 tommer og større tegner sig for næsten 60% af tilgængelige produkter, der findes i dæk- og gummiindustrien i dag. Den gennemsnitlige detailpris for et dæk i denne størrelse er cirka $ 115. (Moderne dækforhandler)

# 37. Brasilien har udpeget mere end 300 millioner hektar jord som egnede områder til plantning af gummitræer som en måde at tilskynde industrien til igen at vokse i Sydamerika. I repræsenterer landet omkring 1,5% af verdens gummimarked. (Ministeriet for landbrug, husdyr og fødevarer i Brasilien)

# 38. 57% af gummiindustrien i Brasilien er beliggende i byen Sao Paulo eller dens omgivelser. Bay er den anden førende udbyder af muligheder i denne sektor med en andel på 15% af det lokale produktionsniveau. (Ministeriet for landbrug, husdyr og fødevarer i Brasilien)

# 39. De samlede eksportværdier for gummiindustrien i Brasilien var light under 1 million dollar i 2016. USA rangerede som nummer til i Amerika med 819 millioner dollars i eksport, efterfulgt af Colombia og Chile med 313 millioner dollars. Og $ Henholdsvis 294 mine. (WITS)

# 40. Brasilien producerer omkring 11.3 millioner tons naturgummiprodukter hvert år, men det indenlandske forbrugsniveau er usædvanligt højt og næsten alt, hvad industrien producerer hvert år. (Ministeriet for landbrug, husdyr og fødevarer i Brasilien)

# 41. Brasilien køber hvert år omkring 3 milliarder dollars gummiprodukter, og USA og Kina leverer henholdsvis in fordeling på 60/40 i antallet af færdige varer, der når markedet i denne sydamerikanske nation. (WITS)

# 42. Industrien i Brasilien producerer mere end 189.000 tons gummi hvert år, med kun 146.000 hektar i brug. Hvis alle ekspansionsbestræbelser lykkes, kan produktionen af ​​naturgummi firedobles for landet i den næste generation. (FAOSTAT)

# 43. Omkring 65 tons naturligt gummi fremstillet af gummiprodukter producers indenlands i Brasilien hvert år. (FAOSTAT)

# 44. Genbrugsgummi fra kasserede dæk er en vigtig sekundær industri, der fortsat vokser hvert år. Mere end 250 millioner dæk kasseres årligt, hvilket skaber muligheder for at lave produkter som markgræs, belægning med høj absorption og endda nye dæk. (Gummi-kalk)

# 45. 28% af almindelige arbejdsskader, der opstår under gummifremstillingsprocessen, involverer kontakt med maskiner i bevægelse. 26% af hændelserne dokumenterer et hit, der sker med en bevægelig eller faldende genstand. 13% af ulykkerne er glidninger eller ture, mens problemer med manuel håndtering tegner sig for 9% af de uheld, der sker. (HSE)

# 46. Indien leder typisk verden i gennemsnitligt årligt udbytte af naturgummi med 1.819 kg pr. Hektar udvundet areal. Thailand ligger på andenpladsen med 1798 kg, efterfulgt af Vietnam med 1720 kg og Sri Lanka med 1.558 kg. (Kerala Farmer Online)

Tendenser og analyse af gummiindustrien

Der var et overskud af naturgummi i den globale industri i 2018, hvilket skabte en trussel mod prismekanismerne på eksportmarkedet på grund af muligheden for et stort udbud. En stigning i arealet til nye gummitræer, yderligere lager i lagre og igangværende syntetisk fremstilling skaber potentielle indtægtsstrusler.

I de næste 5-10 år vil en voksende middelklasse i Indien, flere rigmuligheder i Kina og yderligere økonomisk vækst i APAC-regionen skabe øget efterspørgsel efter biler. Det betyder, at der vil være større efterspørgsel efter gummi fra dækfremstillingsindustrien for at følge med i antallet af yderligere chauffører på vejen.

Det er en unik gåde, når man ser, at de lande, der oplever det hurtigste fald i gummiproduktionen, også har den hurtige voksende økonomi. Malaysia har allerede sat sin industri falde med mere end 1 million tons om året siden 1980’erne. Vietnam, Thailand og Indonesien tager måske ikke lang tid at følge trop.

Hvis det sker, kan der være flere muligheder for Amerika, Europa og Afrika for at udvide deres bidrag til gummiindustrien.