32 Statistik og tendenser i uldindustrien

# 1. Uldindustrien kan producere omkring 1,16 milliarder kilo ren uld hvert år. (International Wool Textile Organization)

# 2. Et enkelt får kan i gennemsnit producere 4,5 kilo uld om året. Det er nok uld til at skabe omkring 10 meter stof, hvilket er nok til 6 trøjer. (International Wool Textile Organization)

# 3. Kina er verdens førende inden for uldproduktion, ansvarlig for omkring 14% af den samlede forsyning. Det efterfølges af Commonwealth of Independent States (7%), Australien (6%) og Indien (5%). (International Wool Textile Organization)

# 4. I 2015 var der mere end 1,16 milliarder får i verden. (International Wool Textile Organization)

# 5. Det meste af uldproduktionen produceres i Australien, som er ansvarlig for mere end 20% af det færdige produkt. Kina er lige bagud, med den samme procentdel. SNG er nummer tre, ansvarlig for 10% af verdens uldproduktion. (International Wool Textile Organization)

# 6. Over 500 forskellige fårracer skaber uld i en række forskellige farver, længder og teksturer. Siden 2008 er der dog brugt mere uld til indvendige tekstiler end til tøj. (International Wool Textile Organization)

# 7. I 2016 var mængden af ​​fedtet skåret uld produceret i USA 25,7 millioner pund. Dette tal er cirka 5% lavere end produktionsniveauet i 2015. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 8. Den gennemsnitlige pris pr. Pund uld i 2016 var $ 1,45, hvilket genererede en samlet værdi på 37,2 millioner dollar. Fin uld af høj værdi, som er 25 mikron eller mindre, tegner sig for mere end 50% af den samlede uldproduktion i USA. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 9. Det gennemsnitlige får er i stand til at producere omkring 7 kilo fedtuld under sin årlige klipning. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 10. 90% af den uld, der produceres i New Zealand, eksporteres som fiber. De er hovedproducenten af ​​stærk (grov) uld, som hovedsageligt bruges i tæpper, garner og polstring. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 11. Cirka 70% af de lam, der er færdige i foderstoffer, bliver klippet i USA. (US Department of Agriculture)

# 12. De 14 stater mellem bjergene og det vestlige område i USA tegner sig for 72% af fårelagrene og 77% af uldbeholdningerne, der produceres årligt. Disse stater er også ansvarlige for 88% af den omsætning, der genereres af den amerikanske uldindustri hvert år. (US Department of Agriculture)

# 13. Australien er ansvarlig for cirka 25% af den fede uld, der sælges på verdensmarkedet hvert år. For sæsonen 2016-2017 var den samlede værdi af dette produkt 3,615 milliarder dollars. (Institut for Landbrug og Vandressourcer)

# 14. Ulden er produceret i Australien i alle stater undtagen Northern Territory. Mere end 7,4 millioner får blev skåret i landet i sidste sæson ud af en befolkning på omkring 80 millioner får. (Institut for Landbrug og Vandressourcer)

#femten. Omkring 4% af lamene født til landmænd, der arbejder i uldindustrien, dør hvert år af dårlig ernæring. (PETA)

#seksten. Klippere betales ofte af den mængde, de producerer frem for en timeløn, hvilket kan reducere kvaliteten af ​​arbejdet. En erfaren klipper kan arbejde med mere end 350 dyr på en dag med en hastighed, der opretholdes i 4 uger eller mere. (PETA)

# 17. Australien er ansvarlig for 77% af verdens forsyning af 24 mikron eller finere merinould. Sydafrika ligger på andenpladsen og leverer 11% af verdens forsyning. Argentina bidrager med 7%, mens Uruguay bidrager med 2%. (Ny Merino)

# 18. Der er i øjeblikket 88.000 fåreproducenter, der opererer i USA. Tilsammen er de ansvarlige for en samlet økonomisk indvirkning på 5,8 milliarder dollar for den amerikanske økonomi (American Sheep Industry Association)

# 19. Omkring 500 millioner dollars genereres årligt i USA For lam og får, med merværdi fra forarbejdning og detailhandel, ydes der et direkte bidrag på 2 milliarder dollar til økonomien hvert år. (American Sheep Industry Association)

# 20. I Australien eksporteres eller transporteres al vestlig australsk uldklip til forskellige stater. Omkring 83% af eksporten går til Kina, hvor Indien og Tjekkiet også er vigtige destinationer. (Institut for primærindustri og regional udvikling)

# 21. Der bor i øjeblikket 14,7 millioner får og lam i det vestlige Australien, herunder 7,8 millioner avlsfår. (Institut for primærindustri og regional udvikling)

# 22. 95% af den uld, der produceres i Vest -Australien, er merinould, og 41% af klippet er 19,5 mikron eller mindre. (Institut for primærindustri og regional udvikling)

# 23. Texas er den største uldproducerende stat i USA og genererede 1,95 millioner pund i 2016. Mere end 270.000 får blev klippet i 2016. (BizVibe)

# 24. New Zealand er hjemsted for omkring 4 millioner mennesker og 30 millioner får. (New Zealand -statistik)

# 25. Der er i øjeblikket 16.000 fårfarme i landet, hvilket gør New Zealand til den største lammeeksportør. Cirka 24 millioner færdige lam registreres hvert år inden for fårindustrien. (Miljøpåvirkninger af græsbaseret landbrug)

# 26. Manawatu-Wanganui oplevede et fald på 10% i antallet af får mellem 2012-2016 i New Zealand. På trods af faldene er det stadig regionen med flest får med en besætning på mere end 5 millioner i 2016. (New Zealand -statistik)

# 27. Siden 2008 har 18 mikron uld oplevet en positiv prisforskel på 30% i forhold til 21 mikron uld. Uld målt til 19 mikron oplevede en 16% forskel. Ved 28 mikron er der en -46% forskel. (Institut for primærindustrier)

# 28. Kina importerer hvert år 43% af verdens rå og affedtede uldprodukter. I 2001 importerede Kina kun 26% af verdens andel af import af råuld. (Institut for primære industrier)

# 29. Kina er også hovedeksportøren af ​​færdige uldbeklædning. I 2013 eksporterede de 38% af mænds uldtøj og den samme procentdel af dametøj. De tegner sig også for 37% af verdens samlede uldbeklædning og 15% af verdens uldtæpper. (Institut for primærindustrier)

# 30. Hovedeksportøren af ​​færdige uldprodukter er også Kina. De repræsenterer 27% af uldoverdelen, 17% af uldgarnene og 32% af uldstofferne. (Institut for primærindustrier)

# 31. USA er en stor importør af uldtøj, der tegner sig for 18% af verdensimporten af ​​sådanne produkter. Uldtøj til mænd har en endnu større andel med 25%. (Institut for primærindustrier)

# 32. 38,7% af uldtøj fremstillet globalt er skabt som trøjer. Herredragter er den næst mest populære vare, der tegner sig for 14% af alt tøj. Damefrakker repræsenterer 13,8% af det uldne tøj, der er fremstillet. (Institut for primærindustrier)

Uldindustriens tendenser og analyse

Sæsonbetingelser påvirker altid kvaliteten af ​​den uld, der produceres. Alvorlige ændringer i årstiderne kan endda begrænse mængden af ​​uld, der er til rådighed. For sæsonen 2018-2019 forventes et fald på 2% i tilgængeligheden af ​​uld på nogle markeder, f.eks. Australien og New Zealand, på grund af forventede vejrproblemer.

Ændringer i antallet af får, der klippes, påvirkes også af de samlede industriproduktionstal. På nogle markeder kan kun 10% af befolkningen klippes på en enkelt sæson.

Samtidig er priserne lave nok til, at nogle landmænd ikke kan leve af uld alene. For landmænd i USA er prisen pr. Pund uld så lav, at den knap nok dækker omkostningerne ved at klippe dyret. Det betyder, at dyrets årlige plejebehov eliminerer ethvert overskudspotentiale. Af den grund leverer USA mindre end 1% af verdens uldforsyning.

Selvom uld har klaret sig bedre end andre varer i de seneste år, ændrer stigende oliepriser og tilgængeligheden af ​​nogle metaller dette. Forbrugerne leder efter billigere varer til tøj eller tekstiler, og uld er ikke altid på denne liste.

Hvordan vejret opretholdes, sammen med priserne og tilgængeligheden af ​​andre varer, vil bestemme denne branches fremtidige succes.