29 Statistik og tendenser i Bangladesh -beklædningsindustrien

Beklædningsindustrien i Bangladesh kan have formaliseret sig i 1971, da landet blev befriet. Indtil 1980’erne blev en stor del af industrien kontrolleret af statsejede virksomheder, der kontrollerede næsten alle landets drejende kilometer og mere end 85% af branchens aktiver. I 1982 blev mange af aktiverne privatiseret og til sidst returneret til deres oprindelige ejere.

Meget af beklædningsindustrien er baseret på tøjsegmentet. Væksten inden for RMG-sektoren var 55% mellem 2002 og 2012. I 2005 var RMG-sektoren den eneste fremstillings- og eksportindustrisektor i flere millioner dollar i landet.

Størstedelen af ​​den eksport, der sendes fra den bangladeshiske beklædningsindustri, er bestemt til USA eller Europa.

Årsagen til væksten og succesen i Bangladesh -beklædningsindustrien går ud over billig arbejdskraft. Branchen har også opnået et ry for at tilbyde høje ledetidsovervejelser. De leverer ordrer til tiden til en lavere enhedspris end andre hovedentreprenører i deres region.

Vigtig statistik fra tøjindustrien i Bangladesh

# 1. Bangladesh har den næststørste tøjeksportør i verden i dag, bag kun Kina. Der er mere end 4.500 fabrikker, der i øjeblikket opererer inden for branchen, de fleste af dem er placeret omkring Dhaka. (Asia Foundation)

# 2. Cirka 3,6 millioner arbejdere er direkte ansat i beklædningsindustrien i Bangladesh, ud af en samlet befolkning på 150 millioner mennesker. I vækstperioder kan industrien beskæftige mere end 4,2 millioner mennesker. (Asia Foundation)

# 3. Beklædningsindustrien i Bangladesh fortsætter med at drive landets økonomiske vækst og har bidraget med en gennemsnitlig årlig vækstrate på 6% siden 2007. (The Asia Foundation)

# 4. Beklædningsindustrien tegner sig for cirka 80% af alle eksportindtægter, som Bangladesh tjener hvert år. (Asia Foundation)

# 5. I december 2015 nåede eksportindtægterne 3,2 milliarder dollar for Bangladesh, hvilket satte en ny rekord for landet. 83% af indkomsten opnået inden for dette tal stammer fra tøjindustrien. (Verdensfinansiering)

# 6. Europa modtager hvert år 61% af eksporten fra den bangladeshiske beklædningsindustri. (Verdensfinansiering)

# 7. I alt tjener tekstil- og beklædningssektoren omkring 19 milliarder dollars hvert år i årlig eksport. Det afspejler 20% af BNP. (Verdensbankgruppen)

# 8. De fleste arbejdere ansat i beklædningsindustrien i Bangladesh er kvinder, hvoraf mange ikke kan læse. (Verdensbankgruppen)

# 9. Import af 6,2 millioner baller bomuld forventes at blive høstet i vækstsæsonen 2017-2018 på grund af stor efterspørgsel efter beklædning inden for branchen. (US Department of Agriculture)

# 10. Den indenlandske bomuldsproduktion forventes at stige med 5% gennem 2018 og nå 130.000 baller til støtte for beklædningsindustrien. (US Department of Agriculture)

# 11. Kun 17 ud af 72 tøj- og fodtøjsvirksomheder inden for den bangladeshiske beklædningsindustri har aftalt at gennemføre en gennemsigtighedsforpligtelse vedrørende arbejdernes vilkår. (National Public Radio)

# 12. Den nuværende mindsteløn i Bangladesh er $ 0,32 i timen. Det svarer til en månedlig mindsteløn for arbejdere på $ 68. (National Public Radio)

# 13. 85% af bangladeshiske beklædningsarbejdere er kvinder. 4 ud af 5 arbejdere inden for branchen arbejder 12-14 timers dage, hvilket overstiger de juridiske grænser, der er fastsat for branchen. (Krig mod nødvendigheden)

# 14. 75% af kvinderne, der arbejder i branchen, rapporterer, at de er blevet udsat for verbalt overgreb på arbejdspladsen. Halvdelen af ​​kvinderne sagde, at de havde lidt fysiske overgreb. På grund af disse forhold trækker de fleste kvinder sig tilbage fra branchen inden 45 -årsalderen (War on Want).

#femten. 60% af de arbejdere, der er involveret i beklædningsindustrien, kan ikke nå deres produktionsmål. Målene er så høje, at hver enkelt arbejder på en fabrik var ansvarlig for at producere 20 T-shirts i timen. (Krig mod nødvendigheden)

#seksten. Tekstil- og beklædningssektoren i Bangladesh opnåede næsten 400 millioner dollars i udenlandske direkte investeringer i regnskabsåret 2016, 11% mere end året før. (Tekstil i dag)

# 17. I regnskabsåret 2017 steg den samlede import fra Bangladesh med 14,75%, med 83% af stigningen på grund af import af kapitalmaskiner. (Tekstil i dag)

# 18. Mere end 1.000 arbejdere blev anklaget i 2016 for indbrud, anstødelse, tyveri og hærværk, hvilket udløste nok uro til arbejdskraft til potentielt at reducere beklædningseksportindtægterne med mere end 9% fra juli til december. I år. (Tekstil i dag)

# 19. Accord og Alliance inspicerede faciliteter inden for beklædningsindustrien i Bangladesh og fandt mindre end 2% fabriksrisiko for sikkerheden. Den samlede sats for denne måling er cirka 4%. (Tekstil i dag)

# 20. 75% af den samlede fremstillingsbeskæftigelse i Bangladesh er inden for tekstil- og beklædningssektoren. Samtidig går op til 75% af den merværdi, industrien skaber, til detailhandlere eller producenter. (Oxfam).

# 21. Tøjeksportvæksten var 12,4% siden 2006, mens stofvæksten var 12,5% og nonwoven -væksten var 12,3%. (Ritsumei)

# 22. De nye eksportmarkeder for Bangladesh tegner sig for 15% af den samlede eksport, som beklædningsindustrien kan opnå. Fremvoksende markeder omfatter Kina, Brasilien, Japan og Australien. Til sammenligning tegner USA sig for 21% af den eksport, industrien opnår hvert år. (Ritsumei)

# 23. For strik, er USA først på eksportmarkedet og tegner sig for 37% af indkøbene i beklædningsindustrien. Tyskland og Det Forenede Kongerige tegner sig for 24% af det samlede vævskøb. (Ritsumei)

# 24. Tekstilbeklædningsindustrien i Bangladesh er blevet en 100% eksportindustri, uden at færdigvarer fra industrien sælges til det lokale marked. (Ritsumei)

# 25. Uden for Europa og USA leverer Canada alene mere end 1 milliard dollar i eksportindtægter til tøjindustrien i Bangladesh hvert år. I rapportens sidste år leverede Canada 1,03 milliarder dollar i omsætning. Canada tager Europas nationer uafhængigt og er det syvende største marked for industrien. (Integreret global handelsløsning)

# 26. Bangladesh -beklædningsindustrien genererer også 200.000 jobmuligheder inden for affaldsgenbrugsindustrien til at behandle materialer fra tekstilfremstilling. Cirka 1,5 millioner mennesker i støtteindustrier er også afhængige af beklædningsindustrien. (Fra mode til tøj)

# 27. Der er i øjeblikket 8,7 millioner spindler, der opererer inden for beklædningsindustrien lige nu i Bangladesh. Der er yderligere 230.000 rotorer i drift, hvilket skaber en kapacitet på 205 kg kerne. (Fra mode til tøj)

# 28. Der opererer i øjeblikket 30.000 væve i beklædningsindustrien, 17.000 af dem uden kørsel. Yderligere 1.000 kraftvæve er også en del af branchen. Vævene producerer 255 kerne meter produktionskapacitet. (Fra mode til tøj)

# 29. Ca. 500.000 håndvæve bruges også stadig i beklædningsindustrien, hvilket giver en produktionskapacitet på 837 meter kerne. (Fra mode til tøj)

Tendenser og analyse i beklædningsindustrien i Bangladesh

Tragedier har rystet Bangladeshs beklædningsindustrier i de seneste år. En af de værste hændelser fandt sted i 2013, da en 8-etagers tøjfabrik i Savar, der ligger i udkanten af ​​Dhaka, kollapsede fuldstændigt. Mere end 1.100 mennesker mistede livet i hændelsen, og yderligere 2.500 blev såret.

Disse spørgsmål har vist, at der er en generel mangel på sikkerhed inden for beklædningsindustrien i landet, hvilket skaber et presserende behov for at tilbyde sikrere bygninger og arbejdsmiljøer.

Der har været adskillige opfordringer fra det internationale samfund i over et årti til industrien om at forbedre sin sikkerhedsrekord. Samtidig er eksporten imidlertid steget til industrien, hvilket fremmer en stærk indkomst uden ansvar for jobsikkerhed.

Billig arbejdskraft driver også vækst inden for denne branche. Der er dog også stærke positive ting at overveje her, da lønninger, selvom de er meget lave fra et vestligt perspektiv, også har ændret mange kvinders liv i Bangladesh.

På grund af disse unikke strukturer vil væksten altid være stærk inden for denne branche. Det er op til det internationale samfund at stille industrien ansvarlig for medarbejdernes sikkerhed for at sikre, at den fortsat opfylder globale krav på en etisk måde.