25 Statistik og tendenser for microprocessor industrien

De første integrerede kredsløb, der kunne klassificeres som en mikroprocessor, blev opfundet i 1959. Tre ansatte i virksomheden, der var ansvarlig for denne opfindelse, ville fratræde og grundlagde deres eget firma i 1968 kaldet Integrated Electronics.

De var Andrew Grove, Gordan Moore og Robert Noyce. Hans nye firma ville blive kendt som Intel. De ville producere deres første mikroprocessor i 1971. Denne første generations mikroprocessor kørte med en hastighed på 108 KHz og var en TTL -kompatibel processor.

I dag slår den hurtigste processor i verden ud med 8,429 GHz takket være hjælp af lidt helium og nitrogen for at holde den kølig.

For standard -pc’en, den bærbare eller mobile enhed kører i øjeblikket en 3,4 GHz -processor med boosthastigheder på op til 4 GHz med eller nær branchens bedste hastighed til hjemmebrug.

Interessant mikroprocessorindustristatistik

# 1. Intels globale omsætning var $ 62,76 milliarder i 2017. (Statista)

# 2. Globalt salg af mikroprocessorer beløb sig til $ 409 milliarder i 2017. Dette omsætningstal var en stigning på 20,6% i forhold til det foregående års salg. (Statista)

Global statistik over mikroprocessorindustrien

# 3. Kina har en andel på 58% af den globale mikroprocessorindustri. Nord- og Sydamerika har tilsammen en andel på 12% af den globale industri. (Statista)

# 4. USA-baserede Intels omsætning udgjorde $ 12,5 milliarder i 2017. Det hjalp virksomheden med at generere en nettoindkomst på $ 9,6 milliarder. Mere end 102.000 medarbejdere er direkte ansat i virksomheden. (Statista)

# 5. Intel har en 68% andel af grafikchipmarkedet inden for mikroprocessorindustrien lige nu. Til sammenligning har Nvidia en markedsandel på 19,3%. (Statista)

# 6. Det meste af mikroprocessormarkedet er afsat til databehandlingsbehov. I 2017 var der omkring 140 milliarder dollar i global omsætning for dette segment. Kommunikationsbehov ligger på andenpladsen med 115 milliarder dollar i global omsætning. De blev efterfulgt af industrielle behov på 45 milliarder dollar, forbrugerelektronik til 43 milliarder dollars og bilbehov med 37 milliarder dollar. (Statista)

# 7. 50% af de halvledere, der udgør nutidens mikroprocessorer, er fremstillet i USA. Yderligere 17% af produktionen håndteres af Sydkorea. Japan ligger på tredjepladsen og leverer 11% af markedet. (US Department of Commerce)

# 8. 84% af salget af halvlederfremstillingsudstyr til mikroprocessorindustrien er uden for USA. Mere end 80% af det faktiske halvleder -salg, der tilskrives det amerikanske marked, finder sted uden for landet. (US Department of Commerce)

# 9. Cirka 17,1 milliarder halvledere fremstilles hvert år i USA, hvoraf de fleste er bestemt til at blive en del af mikroprocessormarkedet. (US Department of Commerce)

# 10. I 2017 var 53% af de solgte mikroprocessorer computer -CPU’er. 32% var på tablets og smartphones, mens resten blev lagt på integreret behandling. Siden 2012 er computerbaserede CPU’er faldet med 9%, mens mobilsalget er steget med 6%. (IC Insights)

Global mikroprocessorindustri statistik efter virksomhed

# 11. Af de integrerede mikroprocessorer, der sælges, bruges 4,1% til industrielle eller medicinske behov. Yderligere 3,8% bruges som netværksprocessorer. (IC Insights)

# 12. Intel 4004 betragtes som den første kommercielt levedygtige mikroprocessor fremstillet. Det solgte for $ 60 på det tidspunkt, det blev opfundet, hvilket ville svare til $ 362 i nuværende finansiering. (Forbes)

# 13. USA importerer omkring $ 51,6 milliarder værd for halvledere og relaterede enheder hvert år. Den samlede markedsværdi for halvledere i Amerika er værdiansat til mere end $ 86 mia. (Statista)

# 14. PC -mikroprocessorleverandør Intels globale markedsandel overstiger 76%, på trods af at Samsung genererede omkring 1,3 milliarder dollars mere i halvlederindtægter sammenlignet med Intel. (Statista)

#femten. Qualcomm bruger hvert år omkring 3,5 milliarder dollar på forskning og udvikling inden for branchen. (Statista)

#seksten. Cirka 470 millioner grafikchips sælges årligt i den globale mikroprocessorindustri. (Statista)

# 17. 50% af de 20 bedste virksomheder, der er involveret i mikroprocessorindustrien, er placeret i USA. (Congressional Research Service)

# 18. Cirka 90% af det fremstillingsarbejde, der kræves til den globale mikroprocessorindustri, udføres uden for USA. (Congressional Research Service)

# 19. Der er omkring 800 virksomheder i øjeblikket involveret i den amerikansk baserede mikroprocessorindustri. Disse virksomheder bidrager med omkring 30 milliarder dollar hvert år i direkte indtægter til økonomien. Tilsammen er de ansvarlige for omkring 1% af den samlede produktion i USA. (Congressional Research Service)

# 20. Arbejdere i mikroprocessorindustrien tjener hvert år omkring $ 138.000 fra deres løn. Sammenlignet med andre fremstillingsjob tjener den gennemsnitlige mikroprocessorproducent dobbelt så meget som den gennemsnitlige fremstillingsarbejder. (Bureau of Labor Statistics)

# 21. Cirka 85% af produktionskapaciteten i den globale mikroprocessorindustri er placeret i Kina, Japan, Taiwan eller Sydkorea. I sig selv er Sydkorea og Taiwan ansvarlige for halvdelen af ​​den tilgængelige kapacitet på verdensplan i et givet år. (Congressional Research Service)

# 22. Intel er den eneste store mikroprocessorproducent, der baserer de fleste af sine produktionsbehov i USA. Cirka 70% af de mikroprocessorer, virksomheden producerer, produceres hvert år i USA. (Intel)

# 23. Ca. 30% af de mikroprocessorer, der eksporteres fra USA, eksporteres for anden gang til et andet land. Afhængigt af produktets slutbrug kan nogle mikroprocessorer reeksporteres mellem 5 og 7 gange, før de når deres endelige destination. (Congressional Research Service)

# 24. Der udstedes flere patenter for mikroprocessorer i USA end de fleste andre industrier. I 2015 blev der udstedt mere end 6.000 forskellige patenter til store amerikanske mikroprocessorproducenter. (Congressional Research Service)

# 25. Mere end 40 milliarder dollars bruges hvert år på kapitaludgifter inden for mikroprocessorindustrien. (Statista)

Mikroprocessorindustriens tendenser og analyse

Så længe vi har brug for computere, har vi brug for mikroprocessorindustrien til at give os den energi, vi har brug for til at behandle oplysninger. Efterhånden som teknologier forbedres og hastighederne stiger hurtigere, vil priserne på billigere produkter hjælpe med at tiltrække flere mennesker til branchen. Det betyder flere kunder, hvilket i sidste ende betyder mere omsætning.

Der er to store aktører i mikroprocessorindustrien lige nu. Ca. 77,5% af alle benchmarks var registreringer af enheder fremstillet af Intel. Cirka 12% af enhederne var registreret hos AMD -mikroprocessorer.

Siden 2008, hvor det globale mikroprocessormarked oversteg 10 milliarder enheder for første gang, er de fleste nye enheder blevet integreret i deres slutprodukt på en eller anden måde. Omkring halvdelen af ​​fremstillingsomkostningerne går til stationære eller bærbare computere hvert år, på trods af at disse produkter kun repræsenterer 2% af det samlede antal solgte mikroprocessorer.

Vi kan gøre, hvad vi gør takket være mikroprocessorer. Traditionel computeranvendelse kan bremse, men fremstilling af mobile enheder er stigende, hvilket betyder, at der bør være en fortsat vækst i denne industri i en overskuelig fremtid.