25 Statistik og tendenser for ethanolindustrien i Brasilien

De processer, der kræves for at skabe ethanol, har eksisteret i mere end 100 år. Men indtil 1970’erne var der ingen reelle incitamenter til at skabe dette alternative brændstof. Det ville ikke være før den globale oliekrise med dens høje brændstofomkostninger sammenlignet med datidens lave sukkerpriser, at ethanol ville blive undersøgt.

Siden 1975 har Brasiliens nationale etanolprogram været grundlaget for den lokale ethanolindustri. I branchens tidlige dage oplevede den et højere produktionsniveau i forhold til USA.

I 1985 fremstillede industrien mere end 11 milliarder m3. Selvom industrien har haltet bagefter den amerikanske industri i de seneste år, er den stadig en af ​​verdens førende ethanolproducenter i dag.

Vigtig statistik over ethanolindustrien i Brasilien

# 1. Det samlede niveau af produktion af ethanolbrændstof i Brasilien i 2016 var 7.295 millioner gallon. Det satte Brasiliens ethanolindustri på andenpladsen bag USA i den samlede ethanolproduktion. (Renewable Fuel Association)

# 2. Siden 2013 har den brasilianske ethanolindustri produceret mere end 6 millioner liter ethanolbrændstof hvert år. (Renewable Fuel Association)

Globale statistikker over den globale ethanolindustri

# 3. Det sidste år, hvor Brasilien ikke blev nummer to i ethanolproduktionen, var 2012, hvor Sydafrika opnåede 223.000 liter mere brændstofproduktion, hvilket bragte industrien til tredjepladsen globalt. (Renewable Fuel Association)

# 4. Når Brasiliens ethanolproduktion kombineres med USA’s produktionsværdier, producerer de to nationer 85% af verdens ethanolforsyning. (Data Center for alternative brændstoffer)

# 5. Den største forskel mellem ethanol fra USA og fra Brasilien er kilden. I USA er det meste af ethanolen fremstillet af majs. I Brasilien produceres det meste af ethanolen fra sukkerrør. (Data Center for alternative brændstoffer)

# 6. Baseret på prognosen for 2016 forventedes Brasiliens ethanol -BNP at stige med 0,5%. Lokale brasilianske prognosemænd tilbød priser på op til 1,13%. (Reed forretningsinformation)

# 7. Siden 2015 er standardbrændstofblandingen i Brasilien gået fra 25% ethanol til 27% ethanol. Med forventede globale stigninger i blandingen kan dette tredoble biobrændstofforbruget i 2040. 65% af de forbrugte biobrændstoffer er i øjeblikket et ethanolprodukt. (Reed forretningsinformation)

# 8. 68% af den brasilianske flåde af lette erhvervskøretøjer er fleksible brændstofmodeller. I alt er der 16 bilproducenter, der har tilbudt mere end 240 forskellige modeller til det brasilianske marked for at drage fordel af den lokale ethanolindustri. (Reed forretningsinformation)

# 9. Sukkerrør i Brasilien har et årligt udbytte på op til 870 liter brændstof for hver hektar sukkerrør, der høstes. Samtidig skaber dette drivhusgasbesparelser på op til 96% i forhold til oliebaserede brændstoffer. (Stanford University)

# 10. Brasilianske destillatorer kan producere ethanol til $ 0,22 per liter ved hjælp af sukkerrør. USA-baserede destillatorer kan kun opnå $ 0,30 per liter med deres majsbaserede ethanol. (Stanford University)

Amerikansk etanolindustristatistik

# 11. Brasiliens sukkerrørsethanol producerer op til 9 enheder energi for hver enhed, der kræves for at behandle den. Majsbaseret ethanol kan kun producere 1,34 enheder brændstofenergi for hver enhed, der er nødvendig for at behandle den. (Stanford University)

# 12. Det meste af sukkerrør produceret til Brasiliens ethanolindustri kommer fra den sydlige del af landet. Sao Paulo producerer f.eks. 60% af landets sukker og 70% af sukkereksporten. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 13. Sukkerrør brugt til ethanol kan levere 5 stiklinger på 6 år. (Agricultural Marketing Resource Center)

# 14. Næsten al den ethanol, der produceres i Brasilien, købes af det lokale marked. Al benzin, der sælges i Brasilien, har en blanding på mindst 18%. (Sugarcane.org)

#femten. Brasiliens ethanolindustri har erstattet mere end 40% af sit benzinbehov med ethanol fremstillet af sukkerrør. (Sugarcane.org)

#seksten. 90% af de nye biler, der sælges i dag i Brasilien, er fleksible brændstofkøretøjer. (Sugarcane.org)

# 17. Siden 2003 har den brasilianske ethanolindustri været med til at reducere den nationale produktion af kuldioxidemissioner med mere end 350 millioner tons. Det er ligesom at have plantet 2,5 milliarder træer og derefter vedligeholdt i mere end 20 år. (Sugarcane.org)

# 18. I 2017 blev der brugt mere end 12,1 milliarder liter hydreret brændstof ethanol i Brasilien. Det var mere end 2 milliarder liter mindre end 2016 -forbrugsniveauet og mere end 5 milliarder liter mindre end forbrugsniveauet i 2015. (Brazilian Association of the Sugar Cane Industry)

# 19. I 2017 blev der brugt mere end 10,8 milliarder liter vandfrit ethanol i Brasilien. Det var den mindste mængde brændstof af denne type, der blev brugt siden 2013, hvor der kun blev forbrugt 9,7 milliarder liter. (Brasiliansk sammenslutning af sukkerrørsindustrien)

# 20. I 2015-2016 var Brasilien i stand til at producere mere end 666 millioner tons sukkerrør. Dette gav et udbytte på 33,8 millioner tons sukker og 30,2 milliarder liter ethanol. (Sugarcane.org)

Statistik for den brasilianske ethanolindustri

# 21. Kun 0,2% af sukkerrøret produceret til Brasiliens ethanolindustri vokser inden for rammerne af Amazonas regnskov. (Bæredygtigt ethanol -initiativ)

# 22. Cirka 65% af udvidelsen af ​​areal til sukkerrørprodukter bestemt til ethanolindustrien skete i nedbrudte græsarealer i de centrale og sydlige stater i Brasilien. (Bæredygtigt ethanol -initiativ)

# 23. Sukkerrør, der bruges til ethanolproduktion, fylder kun omkring 3,4 millioner hektar plads i landet i øjeblikket. Det er cirka 1% af det samlede areal, der er klassificeret som agerjord i Brasilien. (Bæredygtigt ethanol -initiativ)

# 24. Kun 1% af landbrugsjorden forbeholdt ethanol har givet Brasilien mulighed for at erstatte næsten halvdelen af ​​sit samlede benzinbehov. (Bæredygtigt ethanol -initiativ)

# 25. Biprodukter fra sukkerrørsethanolproduktion repræsenterer 3% af Brasiliens elbehov. (Bæredygtigt ethanol -initiativ)

Tendenser og analyse af ethanolindustrien i Brasilien

Fremtiden for ethanolindustrien i Brasilien ser temmelig solid ud. Mange af de store producenter bruger majs som deres vigtigste brændstofkilde, hvilket Brasilien ikke bruger. Det betyder, at andre industrier bliver tvunget til at overgå til andre produkter, mens den lokale ethanolindustri vil være i stand til at opretholde sin rigelige forsyning. I overgangsperioden er det ganske muligt, at Brasilien kunne indtage førstepladsen.

Hvorfor er det så vigtigt at stoppe med majs? Til at begynde med er ethanol fra sukkerrør mere produktiv. En hektar sukkerrør kan producere dobbelt så meget ethanol som majs. Majsstivelse skal omdannes til sukker, før det også kan bruges til fremstilling af ethanol, hvilket øger omkostningerne og den tid, det tager for brændstoffet at nå markedet.

De gange de ændrer sig. Verden bevæger sig væk fra fossile brændstoffer. Ethanol er et levedygtigt alternativ, og den brasilianske ethanolindustri er en stor leverandør. Det har endda vendt sig væk fra statstilskud, som det amerikanske marked ikke har formået. Fra et langsigtet perspektiv gør det den måske til den stærkeste sektor i sin branche.