24 Statistik, tendenser og analyse af den sydafrikanske tekstil- og beklædningsindustri

Mange udfordringer har plaget Sydafrikas tekstil- og beklædningsindustri siden overgangen til demokrati i 1990’erne. Højere lønninger og lavere efterspørgsel har ført til et støt fald i beskæftigelsesmulighederne. Industrien har mistet en gennemsnitlig beskæftigelse på omkring 4.000 mennesker om året.

Billig import har også hæmmet branchefolkets konkurrenceevne. Især Kinas importstigninger har været ødelæggende. Nogle år oplevede en importvækst på mere end 700%.

Det sidste år med pålidelige data stammer fra perioden, der slutter med regnskabsåret 2014.

Vigtig statistik fra den sydafrikanske tekstil- og beklædningsindustri

# 1. Sydafrikas tekstil- og beklædningsindustri, som omfatter fodtøj og læder, er ansvarlig for cirka 14% af den samlede industrielle beskæftigelse i landet. (Begrænsede forretningspartnere)

# 2. Cirka 80.000 mennesker er ansat til enhver tid i branchen. I spidsbelastningsproduktionstider kan beskæftigelsesniveauet nå op til 120.000. Det meste af arbejdet er fokuseret på KwaZulu-Natal og Western Cape. (Begrænsede forretningspartnere)

Sydafrika Tekstil- og beklædningsindustri Statistik

# 3. I gennemsnit bidrager tekstil- og beklædningsindustrien med omkring 1% af Sydafrikas BNP. (Begrænsede forretningspartnere)

# 4. Ca. 30% af de produkter, der fremstilles af industrien, sælges indenlands. (Begrænsede forretningspartnere)

# 5. Sydafrikanere bruger omkring 5% af den samlede månedlige indkomst på produkter genereret af tekstil- og beklædningsindustrien. Det svarer til omkring $ 48 om måneden. (Flandern Trade and Investment)

# 6. Inden Sydafrika gik over til en demokratisk styringsstruktur, beskæftigede tekstil- og tøjindustrien mere end 250.000 mennesker. (Journalist)

# 7. Salget af lokal fremstillingsindustri var R50 mia. I 2015, hvilket repræsenterer en stigning på 21 % i forhold til tallene i 2010. Fra 2005 til 2010 faldt den lokale industrisalg med 6 %. (Journalist)

# 8. I 2014 sagde den sydafrikanske tøjindustri til industrien, at den samlede omsætning var $ 7,4 mia. 21% af salget kom fra tekstil-, fodtøjs- og beklædningsindustrien. (Flandern Trade and Investment)

# 9. Trådproducent Sans Fibers leverer 80% af sytråden, der bruges i verdens syarbejde, fra sine faciliteter i Sydafrika. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

# 10. Siden 2010 menes den sydafrikanske regerings konkurrenceevne -program for beklædning og tekstiler (CTCP) at have reddet 63.000 job og tilføjet op til 8.000 nye jobmuligheder. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

Sydafrika Tøj- og tekstilindustri engrosindustri

# 11. Mere end 360 virksomheder modtager statsstøtte gennem CTCP, med næsten 700 transaktioner godkendt for et beløb på R2,4 mia. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

# 12. Gelvenor Textiles opfylder omkring halvdelen af ​​verdens behov for faldskærmsstoffer fra sin placering i Sydafrika. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

# 13. Over 1 million House of Monatic -kostumer er blevet leveret til Storbritannien. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

# 14. Importafgifter på visse stoffer, der bruges af den sydafrikanske tekstil- og beklædningsindustri, er på helt op til 22%. Det er industriens største inputomkostninger. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

#femten. 26% af de ansatte i industrien taler IsiZulu som deres modersmål. Yderligere 20% taler afrikaans. Engelsk rangerer på tredjepladsen, hvilket afspejler 18% af den beskæftigede befolkning. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

#seksten. 72% af arbejdstagerne i tekstil- og beklædningsindustrien er kvinder. 38% af arbejderne er mellem 21 og 25 år. Yderligere 27% af arbejdstagerne er under 20 år (Uddannelses- og Uddannelsesmyndigheden i Fiber Manufacturing and Processing Sector)

# 17. Mænd er mere tilbøjelige til at deltage i tekstilindustrisegmentet, der tegner sig for 40% af den samlede beskæftigelse. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

# 18. Tekstiler er en af ​​de få kategorier, hvor et tredje vægtpunkt i fremstilling, Gauteng, er tilgængeligt for industrien. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

# 19. Mere end 70% af medarbejderne i fodtøjsindustrien er 25 år eller yngre. Kun 1% af medarbejderne er over 40 år (Uddannelses- og Uddannelsesmyndigheden i Fiber Manufacturing and Processing Sector)

# 20. Læderkomponenten i tekstil- og tøjindustrien er fuldt Gauteng-centreret. Fordelingen af ​​aktier er 100% sort for dette segment af branchen. (Uddannelses- og uddannelsesmyndigheden i fiberfremstillings- og forarbejdningssektoren)

Sydafrikansk tekstil- og beklædningsindustristatistik for eksport til Storbritannien

# 21. Af den samlede beklædnings- og tekstilproduktion, industrien opnåede, blev omkring 18% af tekstilsalget og 9% af beklædningssalget eksporteret. (Friedrich-Ebert-Stiftung)

# 22. Sydafrikas førende beklædningsforhandlere er ansvarlige for 70% af branchens formelle indenlandske tøjsalg. (Friedrich-Ebert-Stiftung)

# 23. Der er omkring 2.000 aktive tøj-, tekstil-, fodtøj- og lædervirksomheder, der er registreret hos den offentlige uddannelses- og uddannelsesmyndighed. Omkring 4 ud af 5 virksomheder fokuserer udelukkende på beklædning og tekstiler. (Friedrich-Ebert-Stiftung)

# 24. Tekstilimport voksede med 60% mellem 1995 og 2002, men faldt derefter med mere end 35% mellem 2003 og 2004. USA er den største importør af sydafrikansk tøj og tegner sig for mere end 55% af det samlede tal. Storbritannien ligger på andenpladsen med 21% af den samlede import. (Friedrich-Ebert-Stiftung)

Sydafrikanske tekstil- og beklædningsindustri tendenser og analyse

Antallet af husstande i Sydafrika, der vil omfatte ultrahøj nettoværdi, forventes at vokse 59% inden 2024. To byer i Sydafrika, Cape Town og Johannesburg, er rangeret i verdens Top 40 for betydning på dette område.

Når dette kombineres med modenhed og raffinement i tekstil- og tøjindustrien i landet, er der allerede et fundament for stærk og kontinuerlig vækst. Skattestrukturer er rimelige, virksomhedskulturer er positive, og lønningerne er konkurrencedygtige.

Sydafrika står over for visse udfordringer i de kommende dage, som kan påvirke denne branches succes. Cape Town står over for en hidtil uset og usikker vandmangel og rationerer vand til kun 6,6 gallon pr. Person. Da det kan tage næsten 3.000 liter vand at producere en enkelt T-shirt, forsvinder disse udfordringer ikke.

Industrien bør fokusere på brugen af ​​genbrugsvand og undersøge enzymatiske teknikker til at reducere vand. Over tid kan dette føre til højere afkast for industrien, men kan være en stor kapitalinvestering for nogle.

Indtil disse spørgsmål er fuldstændig løst, vil der altid være spændinger og uro for investorer i Sydafrikas tekstil- og beklædningsindustri.