23 Statistik, tendenser og analyse af kartoffelstivelse industrien

Kartoffelstivelse er et fødevareprodukt, der udvindes fra kartofler. Inde i kartoflen er stivelseskorn kaldet leukoplaster. For at komme til stivelsen skal du mose kartoflerne. Når cellerne ødelægges, frigives leukoplaster fra kartoflen. Leukoplasterne vaskes derefter og tørres derefter for at danne stivelsespulveret.

Kartofler blev først dyrket i Andesbjergene, domesticeret i Bolivia og Peru indtil for 10.000 år siden, for at give en stabil fødekilde. Fordi det let kunne fryses, dehydreres eller indtages frisk, blev det en hæfteklammer i Inkariget. Da spanierne ankom i 1500 -tallet, lærte Europa kartoflen at kende.

Enhver kartoffel har evnen til at producere stivelse. Imidlertid lagrer ikke alle stivelser sig godt efter oprettelsen, så industrien har arbejdet på at skabe nye sorter med indhold af voksagtig stivelse. Voksede kartoffelstivelser har en reduceret risiko for rekyl under opbevaring.

Nogle kartoffelstivelser dannes også som et biprodukt af kartoffelbearbejdningsindsatsen. Produktionsfaciliteter, der producerer kartoffelchips eller kartoffelchips, tager ofte de resterende stiklinger og gør dem til kartoffelstivelse som en måde at maksimere overskuddet.

Vigtig statistik fra kartoffelstivelsesindustrien

# 1. I USA høstes mere end 1 million hektar kartofler hvert år. Mere end 19,25 millioner hektar kartofler plantes rundt om i verden. Dette skaber en årlig høst på næsten 377 millioner tons kartofler. (Statista)

# 2. USA producerer også omkring 36.000 karat søde kartofler hvert år. Produktionsværdien af ​​sød kartoffelafgrøden i USA er værdiansat til 732 millioner dollars årligt. (Statista)

# 3. Russet kartofler er de mest almindeligt dyrkede og sælges i USA. Denne kartoffeltype har i øjeblikket en andel på 43% af det amerikanske marked. (Statista)

# 4. Umodificeret kartoffelstivelse indeholder cirka 40 kalorier pr. 1 spsk portion. Den indeholder ikke andre vitaminer eller mineraler af næringsværdi. (Bobs røde mølle)

# 5. Når alle mulighederne for forbrug af kartofler overvejes, vil den gennemsnitlige person forbruge omkring 33 pund kartofler og 7,6 pund søde kartofler i USA hvert år. (Statista)

# 6. I Europa er stivelseskartofler kun 1,8% af den samlede afgrøde, der plantes hvert år. (Eurostat -statistik)

# 7. Polen, Tyskland og Frankrig er ansvarlige for 46% af kartoffelafgrøden, der høstes i Europa hvert år. Polen har en markedsandel på 21%, med Tyskland på andenpladsen med 15%, efterfulgt af Frankrig med 10,5%. (Eurostat -statistik)

# 8. Den gennemsnitlige størrelse på en kartoffelgård i Danmark er 20,6 hektar. I Rumænien er den gennemsnitlige størrelse på en kartoffelbrug kun 0,2 hektar. (Eurostat -statistik)

# 9. I Holland bruges 15% af agerjorden til dyrkning af kartofler. I Europa er andelen af ​​agerjord, der bruges til kartofler, kun 1,5%. (Eurostat -statistik)

# 10. I 2017 vurderede Indien, at det kunne producere omkring 998.000 tons stivelse på landsplan. (Statista)

# 11. Den samlede værdi af kartoffelstivelsesindustrien anslås at være omkring 5 milliarder dollar globalt. Gennem 2026 forventes branchen at vokse med en CAGR på 4,6%. (Gennemsigtighed markedsundersøgelser)

# 12. Europa er verdens førende inden for generering af indkomst til kartoffelstivelsesindustrien. I 2017 genererede kontinentet 1,71 milliarder dollar i omsætning. (Gennemsigtighed markedsundersøgelser)

# 13. Omkring 3,6 millioner tons kartoffelstivelse produceres globalt hvert år. Volumenniveauer forventes at vokse med en CAGR på 2,76% frem til 2023 for industrien. (IMARC Group)

# 14. 60% af kartoffelstivelsesapplikationer er til fødevareapplikationer. Mere end 22 millioner tons råvarer bruges til det europæiske stivelsesmarked, der tilbyder en samlet produktionskapacitet på 10 millioner tons stivelse. (European Starch Industry Association)

#femten. I 2015 blev 272,5 millioner cwt kartofler fra den amerikanske afgrøde solgt til forarbejdningscentre mod 110,9 millioner cwt afsendt til bordbeholdning. Af dette tal var kun 6,7 millioner cwt beregnet til forarbejdning, der kunne omfatte stivelsesproduktion. (National Kartoffelråd)

#seksten. I vækstsæsonen 2016/17 eksporterede USA omkring 12,1 millioner pund kartoffelstivelse. I samme år importerede USA omkring 98,2 millioner pund stivelse. Siden 2012 har USA været nettoimportør af kartoffelstivelsesprodukter, på trods af at de er førende på verdensplan inden for kartoffelproduktion. (National Kartoffelråd)

# 17. I 2016 blev 48 millioner cwt kartofler afsendt til dehydrering forarbejdningscentre i USA for at skabe mel eller stivelse. (US Department of Agriculture)

# 18. Kina er verdens førende, når det kommer til kartoffelproduktion, med 95,9 millioner tons kartofler, der dyrkes årligt. Indien ligger på andenpladsen med en produktion på 45,3 millioner tons. De efterfølges af Den Russiske Føderation, der dyrker 30 millioner tons kartofler hvert år. (FAOSTAT)

# 19. Kartofler forbruges i den udviklede og udviklende verden på næsten lige fod. I 2007 brugte udviklingslande for første gang flere kartofler end den udviklede verden. (FAOSTAT)

# 20. Europa forbruger flere kartofler pr. Indbygger end nogen anden geografisk placering, i gennemsnit 87,8 kilo pr. Person. Afrika forbruger den mindste mængde kartofler efter kapital, med kun 13,9 kg pr. Person. (FAOSTAT)

# 21. Hviderusland er det land, der forbruger flest kartofler pr. Indbygger i verden, med et gennemsnit på 181 kg pr. Person. De efterfølges af Kirgisistan (143 kg), Ukraine (136 kg) og Polen (131 kg). (FAOSTAT)

# 22. Kartofler bidrager hvert år med omkring 15% af den samlede landbrugsindkomst fra grøntsager inden for den amerikanske industri. De dyrkes året rundt i USA, selvom efterårshøsten tegner sig for 90% af amerikansk kartoffelproduktion hvert år. (US Department of Agriculture)

# 23. I 1974 var der mere end 51.000 gårde i USA, der producerede kartofler til kommercielt forbrug. I 2007 var der kun 15.000 gårde, der producerede kartofler. (US Department of Agriculture)

Kartoffelstivelsesindustriens tendenser og analyse

Kartoffelstivelse er en af ​​mange stivelsesprodukter, der er tilgængelige for flere industrier. Det kan bruges til at tykne mad, lime tekstiler eller skabe klistermærker. Fordi det er et så alsidigt produkt, vil der altid være et stort efterspørgsel.

Europa vil fortsat være førende inden for salg af kartoffelstivelse på grund af kontinentets skub mod bæredygtige produkter. Kina og USA tegner sig for 60% af den samlede omsætning af stivelsesindustrien mod 14% for Europa. Imidlertid bruger Kina og USA andre stivelsesressourcer, såsom majsstivelse, som ikke er så populære.

Kig efter langsom og bæredygtig vækst gennem 2026 for denne industri. Mængderne skal stige med en hastighed i forhold til prisen. Fordi der kan være dårlige vækstsæsoner for kartofler, der kan påvirke stivelsestilgængeligheden, forbliver prisindekset for dette produkt uforudsigeligt.