23 Statistik, tendenser og analyse af ananasindustrien

Selvom de største sektorer af den globale ananasindustri er i Sydøstasien, menes det, at de forskellige ananasarter faktisk stammer fra Sydamerika. Ananasindustrien begyndte at ekspandere i det 16. århundrede og betragtes nu som den mest kommercialiserede tropiske frugt, med en tredjedel af sin produktion i forarbejdet form. Her er nogle interessante statistikker fra ananasindustrien, som du bør vide om.

Vigtig statistik fra ananasindustrien

# 1. I 2014 nåede verdens ananasproduktion for første gang mere end 25 millioner tons. Dette kan sammenlignes med 2002 -produktionen på kun 15,8 millioner tons. (Statista)

# 2. Costa Rica er verdens største producent af ananas. I 2014 bidrog landet med mere end 2,9 millioner tons til den globale forsyning. Det blev efterfulgt af Brasilien, med 2,6 millioner tons, og Filippinerne med 2,5 millioner tons. (Statista)

Ananasindustri Statistik Forbrug i USA

# 3. Thailand, Indonesien, Indien, Nigeria og Kina producerer mere end 1 million tons ananas til industrien hvert år. (Statista)

# 4. Ananas tegner sig for omkring 20% ​​af den globale produktion af tropisk frugt i verden i dag. I de sidste 50 år er verdens ananasproduktionsniveau steget med mere end 400%. (Novagrim)

# 5. Ca. 70% af den ananas, der forbruges globalt, forbruges, mens den er frisk. Den gennemsnitlige person har omkring halvdelen af ​​den ananas, de spiser, kommer fra Brasilien, Thailand, Filippinerne eller Kina. (Novagrim)

# 6. Siden 1980 er den samlede mængde arealanvendelse på Hawaii til landbrugsproduktion, herunder ananas, reduceret med 68%. Mere end 100 stillinger inden for Hawaii Department of Agriculture er stadig ledige. (Washington Post)

# 7. I 1980 havde Hawaii 4 ananasplantager og 14 sukkerplantager, der dækkede mere end 300.000 acres. I 2017 havde disse to afgrøder tilsammen 5.000 hektar landbrugsareal. (Washington Post)

# 8. Når den er plantet, kan det tage mere end 2 år for en ny ananasplante at producere sin første frugt. (Jeg elsker Big Island)

# 9. Ananas er den ellevte mest almindelige dyrkede frugt i verden i dag. I 2013 blev der produceret omkring 24,8 millioner tons globalt. (FAO)

# 10. Mellem 2000-2013 steg verdens ananasproduktion med mere end 8 millioner tons. (UNCTAD)

Ananasindustri Statistik USA Produktionsværdi

# 11. Costa Rica er hovedeksportøren af ​​ananas, og næsten hele høsten sendes hvert år til eksportmarkedet. I Filippinerne er kun 20% af produktionen dedikeret til det friske forbrugermarked. Resten bruges til behandlingsformål. (UNCTAD)

# 12. De 10 bedste ananaseksportører i verden tegner sig i dag for 97% af den friske frugt, der er tilgængelig på verdensplan. (UNCTAD)

# 13. Ca. 13% af de samlede ananasproduktioner, der hvert år nås på verdensplan, er dedikeret til eksportmarkedet. (UNCTAD)

# 14. Efterspørgslen efter ananasprodukter er koncentreret i Nordamerika, Europa og Japan. I 2014 indtog USA mere end 1,19 millioner tons ananas. Europa forbrugte mere end 934.000 tons, mens Japan forbrugte mere end 166.000 tusinde tons. (UNCTAD)

#femten. USA og EU importerer lige så mange ananas på en måned, som Japan forbruger i løbet af et helt år, ifølge månedlige importtal offentliggjort fra 2014. (UNCTAD)

#seksten. I Europa er hovedimportøren af ​​ananas Holland, der repræsenterer mere end 277.000 tons om året. Belgien forbruger også omkring 148.000 tons ananas på et givet år. (UNCTAD)

# 17. Amerikanere, canadiere og europæere indtager i gennemsnit 2 kilo ananasprodukter om året. (UNCTAD)

# 18. Det forarbejdede ananasmarked er specifikt koncentreret i USA og Europa. Ca. 40% af alle engrosprodukter af ananas, der er tilgængelige til import, omfatter frugt på dåse. Kun en tredjedel af engrosmulighederne for ananasimport til USA og EU-markederne er for frisk frugt. (Alibaba)

# 19. Gårdpriserne på ananas er steget med hastigheder, der er i overensstemmelse med produktionsniveauet. Formosa ananas har oplevet det højeste niveau af prisvækst og nået en gennemsnitlig årlig sats på over 7,7%. Spanske røde ananas har oplevet en gennemsnitlig prisvækst på 3% om året, mens Cayenne -ananas har oplevet en gennemsnitlig prisvækst på lidt over 2,8%. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 20. Store ananaseksportører er kommet sig efter recessionårene 2007-2009 for at opleve gennemsnitlige årlige vækstrater på 11% i Filippinerne. (Center for mad og gødningsteknologi)

Ananasindustri Statistik USA Konservesimport

# 21. Ananaseksport har en tendens til at fokusere på regionale forsendelser for at bevare frugtkvaliteten. Japan tegner sig for eksempel for næsten 90% af det samlede eksportmarked for ananas med oprindelse i Filippinerne. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 22. Omkring 300 milliarder ananas dyrkes hvert år på verdensplan. Omkring 400 millioner af disse ananas kommer stadig fra Hawaii, normalt mellem månederne marts og juli. Det betyder, at Hawaii repræsenterer 0,13% af den globale ananasindustri. (Smithsonian Magazine)

# 23. I 1901 åbnede Dole Hawaii Pineapple Company. I 1923 var de den største leverandør af ananas i verden. Otte virksomheder dominerede markedet i løbet af 1940’erne og gav beskæftigelse til mere end 3.000 mennesker på øerne. (Smithsonian Magazine)

Ananasindustriens tendenser og analyse

Ananas er et unikt produkt. Det er ikke en enkelt frugt, som nogle måske tror, ​​men en kollektiv frugt, fordi det er en gruppe bær, der smelter sammen. At spise ananas giver en god dosis C -vitamin. Ananas indeholder også bromelain, som nedbryder protein ganske effektivt. Bromelain er faktisk så stærk, at langsigtede ananasplukkere muligvis ikke har fingeraftryk, fordi proteinerne i deres hud er blevet nedbrudt.

Underudviklede markeder kan nås i det næste årti for at hjælpe industrien med at fortsætte sin ekspansionsindsats. Se efter forsendelsesindsatsen for at stige til Rusland, Mellemøsten og Østeuropa, efterhånden som logistikkæder modnes.

Ananasindustrien har gennemgået nogle ændringer i løbet af det sidste århundrede. Nye sektorer dukker op, da engang dominerende regioner som Hawaii bevæger sig i en anden retning. Med en lang tradition for vækst og øget salg, søger ananasindustrien at fortsætte på en vej til konsekvent succes.