23 Statistik og tendenser for den nigerianske palmeolieindustri

En af de vigtigste økonomiske aktiviteter, der finder sted i Nigeria, er forarbejdning af palmefrugt. Disse frugter skaber palmekerner og palmeolie. Der er omkring 70.000 kvadratkilometer, der giver fremragende vækstbetingelser for vild palmeolie, kaldet “Palm Belt”. Det meste af dette område er i det sydlige Nigeria.

At tage håndflader ud af naturen og placere dem i plantager har accelereret væksten i industrien. Det kan tage op til 15 år for håndfladen at stige over underskoven og begynde at bære frugt, når den vokser i naturen. Når plantet til plantage vækst, kan frugt produceres på så lidt som fire år.

Samtidig er forskellen i olieproduktion fra en palme dyrket i en plantage til en dyrket i naturen et forhold på 5: 1. Det er derfor, at denne industri trives i dag, men der er også udfordringer, der skal overvindes . på stien.

Vigtig statistik fra den nigerianske palmeolieindustri

# 1. Forbrug af palmeolie i Nigeria har været relativt konstant fra 2011-2012. Omkring 1.405 tusinde tons forbruges hvert år. (Statista)

# 2. I 2015 udgjorde modne arealer omkring 95% af det samlede areal, der var til rådighed for de store palmeolieproducenter, Presco og Okomu Oil. Disse avlere har set stigninger i modent jord på henholdsvis 46% og omkring 11%. (Mission af FBN)

Global palmeolieindustristatistik

# 3. Prognoser for salgsvækst for den nigerianske palmeolieindustri er op til 40% for næste år, med PBT -vækstestimater op til 62,7%. (Mission af FBN)

# 4. Der er en anslået forsyningskløft på op til 500.000 tons, som den nigerianske palmeolieindustri kan drage fordel af for yderligere indtægtsmuligheder. (Mission af FBN)

# 5. Palmeolie og palme kerner tegner sig traditionelt for op til 20% af Nigerias samlede eksport. (University of Minnesota)

# 6. Den indenlandske produktion af palmeolie i Nigeria er næsten 900.000 tons. (NDPI Foundation)

# 7. Der er en 30% markup for TPO og en 17% markup for SPO og bulk TPO. Palme frugt, der leveres til SPO, skal være afsluttet inden for 12 timer efter høst af frugten. (NDPI Foundation)

# 8. Den indenlandske pris på palmeolie er næsten ved importparitetsprisen på produktet, som inkluderer en told på 35%. (NDPI Foundation)

# 9. De ni stater i Niger -deltaet tegner sig for næsten 60% af den samlede værdi af den nigerianske produktion af palmeolieindustrien. (NDPI Foundation)

# 10. Det, der har påvirket industrien, har været ineffektiviteten af ​​dens behandlingsteknologi. Ved en given høst går op til 50% af den olie, der er mulig fra palmefrugterne tabt. (NDPI Foundation)

Palmeolieindustriens globale statistik

# 11. Det traditionelle marked for palmeolie serveres normalt af små producenter i branchen. Disse producenter repræsenterer mere end 70% af de lokale produktionsbehov, eller omkring 650.000 tons i alt. (NDPI Foundation)

# 12. Efter stigende produktion og efterspørgsel mellem 1964 og 2010 er efterspørgslen begyndt at vokse hurtigere end udbuddet. I alt kan verdens palmemarked have et underskud på 150.000 tons hvert år. (NDPI Foundation)

# 13. Selvom Nigeria stadig er en stor bidragyder til palmeolieindustrien på verdensplan, er Nigeria ikke længere verdens førende producent. Både Indonesien og Malaysia producerer mere palmeolie end Nigeria i dag. (NDPI Foundation)

# 14. For hjemmemarkedet er TPO den vigtigste drivkraft for forbruget af madolie. Det repræsenterer cirka 80% af den samlede palmeolieproduktion i Nigeria. (NDPI Foundation)

#femten. Palmeolie er rangeret som en af ​​verdens fire værste tvangsarbejdeindustrier af den amerikanske regering, herunder børnearbejde. (En grøn planet)

#seksten. Det mættede fedtindhold i palmeolie er ret højt. Bare en spiseskefuld indeholder op til 55% af de anbefalede daglige niveauer af mættet fedt. På grund af dette er der mistanke om sammenhæng mellem hjerte- og hjerte -kar -sygdomme og palmeolieforbrug. (Liste 25)

# 17. Palmeolie er et meget alsidigt produkt. Dens produktionskæde omfatter kosmetik, lys og biobrændstoffer samt fødevarer. (Liste 25)

# 18. Cirka 300 meter regnskov skæres hver time for at skabe højere niveauer af palmeolieproduktion. Derfor er den nigerianske industri klar til et stærkt comeback, da håndfladen er hjemmehørende i regionen. (Verdensnaturfonden)

# 19. Hvert palmetræ kræver en diameter på 10 fod for at være klart, så træet kan vokse ordentligt. (Liste 25)

# 20. På trods af nigeriansk indflydelse på palmeolieindustrien tegner Indonesien og Malaysia sig for 90% af det globale markedsudbud. (Liste 25)

Palmeolieindustriens verdenspriser

# 21. Det, der gør palmeolie til et så populært produkt, er mængden af ​​olie, der kan produceres fra en enkelt høst. Sammenlignet med solsikkefrø eller sojabønner kan palmefrugten producere op til 10 gange mere olie. (Liste 25)

# 22. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede konkurrerede omkring 250.000 tons palmeolie med det nigerianske marked om global opmærksomhed. Nu kommer mere end 60 millioner tons palmeolie fra Sydøstasien, hvilket efterlader størstedelen af ​​den nigerianske produktion forbeholdt indenlandsk forbrug. (Liste 25)

# 23. Verdens palmeoliepriser er steget betydeligt, med den nuværende påsætning på omkring 45% i forhold til den internationale pris på $ 1.042 mia. På trods af højere priser er den nigerianske palmeolieindustri ikke konkurrencedygtig, fordi den har ringe koordination med sine hovedleverandører og generelt har lave produktivitetsniveauer. (NDPI Foundation)

Tendenser og analyse af palmeolieindustrien i Nigeria

Indtil 1960’erne kontrollerede Nigeria mere end 40% af verdens palmeoliebehov. På grund af overudnyttelse og afhængighed af traditionelle metoder er branchens andel af markedet fortsat faldende siden da. Nu er det nået til det punkt, hvor mere end 500.000 tons palmeolie skal importeres bare for at imødekomme den indenlandske efterspørgsel.

Flere virksomheder går foran i forsøget på at udvide palmeolieindustrien. Siden 2001 har råolier og raffinerede vegetabilske olier været forbudt at komme ind i Nigeria. Det har skabt nye plantager og udvidet eksisterende drift, men det har også opmuntret til overdreven vækst.

Med etableringen af ​​landbrugsudviklingsprogrammer og innovative landbrugspraksis er der ingen tvivl om, at palmeolieindustrien i Nigeria vil overleve. Hvordan det vil trives, er det næste spørgsmål, der skal besvares.