22 Fordele og ulemper ved computernetværk

Computere er det vigtigste værktøj, som næsten alle bruger hver dag til at dele oplysninger med hinanden. Disse computere findes i forskellige former og størrelser. De er inkluderet i mange produkter, herunder biler. Når disse computere har netværk, kan vi udrette fantastiske ting.

Computernetværk har givet os mulighed for at opdage nye hemmeligheder om universet. Det har givet os mulighed for at komme i kontakt med mennesker fra hele verden for at etablere personlige relationer. Vi kan finde nye ressourcer og maksimere effektiviteten af ​​vores nuværende ressourcer.

Der er dog en afhængighedsfaktor, der også skal tages i betragtning. Hvis computernetværket af en eller anden grund ikke fungerer, mister vi adgangen til de værktøjer, der driver dagligdagen hele tiden. Uden computere føler mange mennesker sig isolerede og alene.

Når man overvejer fordele og ulemper ved computernetværk, er disse de vigtigste nøglepunkter at tænke på.

Hvad er fordelene ved computernetværk?

1. Computernetværk giver personlige oplevelser.

Tidligere var computernetværk et generisk “tag det eller lad det være” -system. Rumprogrammet, der tog astronauter til månen, havde mindre samlet computerkraft i forhold til den moderne smartphone. Vi er nået til den teknologiske udvikling, hvor hvert computernetværk kan tilpasses. Du kan få adgang til de oplysninger, du ønsker eller har brug for, når du vil.

2. Netværk øger den personlige sikkerhed.

Etablerede computernetværk giver en sikkerhedsbuffer til fortrolige oplysninger. Dette gælder især for netværk, der ikke er tilsluttet internettet. Et sikkert netværk giver fordele ved at dele oplysninger uden at udsætte identificerende oplysninger for offentligheden. Det er en fordel, der giver dig mulighed for at reducere svig og samtidig forbedre produktivitetspraksis.

3. Computernetværk er åbne for alle.

Hvis du vil have adgang til et computernetværk, kan du frit gøre det. Den eneste eksisterende barriere indebærer at eje eller have adgang til en computer for at gøre det. Selvom ikke alle på planeten har råd til en computer, er der offentlige steder, hvor adgang stadig er mulig. Selv når de oplysninger, som et netværk kan indeholde er begrænset af politiske årsager, er adgang til teknologi stadig mulig. Selv Nordkorea tilbyder en begrænset internetoplevelse.

4. Du har brug for et minimum af computerfærdigheder for at oprette forbindelse til netværket.

De fleste computere er baseret på en WYSIWYG -oplevelse – det du ser, er hvad du får. Hvis du ved, hvordan du tænder en computer og kan læse vejledningen, kan du høste de fulde fordele ved netværksoplevelsen. For den gennemsnitlige uerfarne person tager det kun et par minutter at komme i gang med netværket.

5. Tredjeparts lagring forbedrer netværks delingsaspekt.

Et af de største problemer, der historisk har plaget computernetværk, er lagring. For børn i 1980’erne var Commodore 64 en af ​​de mest almindelige computere i et barndomshjem. Den havde kun 64 kb RAM og 20 kb ROM. Selv computere fra 1990’erne, ligesom Tandy 1000, havde ikke harddiske, fordi de var så dyre. I dag kan du modtage 5 GB gratis lagerplads fra Dropbox, Amazon og andre udbydere via skyen. Terabyte lagerplads er tilgængelig fra tredjepartsudbydere til minimale gebyrer. Den største pc -harddisk, der findes regelmæssigt, tilbyder 16 TB lagerplads.

6. Teknologiomkostninger er en faldende barriere.

Da Steve Jobs introducerede Apples første Macintosh -computer den 24. januar 1984, blev den prissat til $ 2.500. Til gengæld fik forbrugerne en 9-tommer skærm og blev bedt om at vedligeholde diskopbevaring uanset computeren. Til sammenligning koster prisen på en 21,5 tommer iMac med 1 TB lagerplads, en 2,3 GHz processor og 8 GB hukommelse $ 1099. For dem med tekniske færdigheder kan en Raspberry Pi få en hjemmecomputer til omkring $ 50. Netværksomkostninger bliver en mindre barriere end tidligere.

7. Der er mulighed for samarbejde med computernetværk.

En af de største fordele ved et computernetværk er, at det giver folk mulighed for at samarbejde om mange typer projekter. Samarbejde kan være personligt, rekreativt eller professionelt. Netværk giver folk mulighed for at arbejde på det samme dokument samtidigt. Arrangørarrangører kan netværksbegreber og ideer til at starte bevægelser, der kan have politiske konsekvenser på nationalt og globalt plan. Familier kan planlægge ture eller koordinere en indkøbsliste takket være computernetværk.

8. Information kan frit deles.

I USA betaler den gennemsnitlige forbruger omkring $ 50 pr. Måned for en bredbåndsforbindelse til internettet. Denne pris er omkring $ 10 mere om måneden, end hvad forbrugerne betalte for omkring 10 år siden. ISP -pakker, der inkluderer fjernsyn og ubegrænset adgang, kan være op til $ 150 pr. Måned. Der er dog også tjenester, der leverer tjenester til et minimalt aktiveringsgebyr og ingen løbende gebyrer. Freedom Pop tilbyder gratis 500MB 4G -service til forbrugere med et aktiveringsgebyr på $ 19,99.

9. Det er meget let at dele filer i bulk.

I 1990’erne kunne du dele filer med andre mennesker. Alt du skulle gøre var at bringe en masse diske til den nye computer og derefter vente et par minutter på, at filerne kunne overføres. Flash -drev har erstattet disketter, men fildeling er blevet endnu lettere takket være skyen. Med et værktøj som Dropbox kan du uploade en fil til en offentlig mappe og derefter linke til den. Del dette link med alle, og de kan nemt få adgang til filen, når de vil med det samme.

10. Tilbyde folk fleksible muligheder for læring og deling.

Informationsudveksling over computernetværk kan tage flere forskellige tilgange. E -mails kan indeholde vedhæftede filer, der gør det muligt at dele oplysninger fra person til person eller med en stor gruppe mennesker samtidigt. Facebook -chat giver også mulighed for at uploade og sende filer til andre mennesker. Links til specifikke oplysninger sendes til mennesker via sociale medier. Filer kan synkroniseres med flere autoriserede enheder via skyen. Det moderne netværk er fleksibelt nok til at understøtte stort set enhver form for indlæring eller deling, der fungerer bedst for alle.

11. Computernetværk tilbyder en forretningsmulighed.

Ifølge Fast Company-rapporter kan op til 60 millioner mennesker i USA være selvstændige. Det betyder, at de ville tjene en løn som freelancer, entreprenør eller endda som midlertidigt ansat. I maj 2015 erklærede mere end 15 millioner mennesker sig selvstændige. At have adgang til et computernetværk gør det muligt for folk at markedsføre deres færdigheder og talenter som en rentabel virksomhed. Dette giver folk mulighed for at arbejde for sig selv frem for at blive kompenseret for at hjælpe virksomheder med at lykkes på grund af det, de kan.

12. Forbedre individuelle produktivitetsniveauer.

Forestil dig, at du har et salgsopkald. Din klient stiller dig et spørgsmål, som du ikke har et endeligt svar på. På grund af eksistensen af ​​computernetværk kan de oplysninger, som klienten kræver, lokaliseres med det samme uden at forlade samtalen til side. Det betyder, at der er en større chance for at lukke en aftale. Det samme princip gælder også for de fleste erhverv i dag. Computernetværk giver mulighed for ægte multitasking, så individuelle produktivitetsniveauer kan forbedres.

13. Tillad enhver at blive en global indflydelse.

Udtrykket “Vær den forandring, du ønsker at se i verden”, tilskrives Gandhi, men det er mere et klistermærke, der siger end noget andet. I en alder af computernetværk er denne ændring imidlertid mulig. Gennem et netværk er der flere måder at påvirke verden på en positiv måde. Folk kan kollektivt finansiere via netværk for at betale for dyre medicinske regninger eller uventede nødsituationer. Fjernlandsbyer kan have adgang til grundlæggende behov. Folk kan dele deres åndelige oplevelser. Ved at udsætte os selv for nye kulturer kan vi lære af hinanden, og det kan virkelig være en positiv kraft til forandring i vindene af global indflydelse.

Hvad er ulemperne ved computernetværk?

1. Ikke alle har adgang til computernetværk.

Selvom der er gratis forbindelsesmuligheder til moderne computernetværk, har ikke alle adgang til den teknologi, de har brug for. I såkaldte “udviklingslande” har mindre end 2 ud af 5 mennesker regelmæssig adgang til et computernetværk. Mætningsniveauet for computernetværk har været stigende. I 2005 havde kun 8% af befolkningen i udviklingslandene adgang til en computer. Uden for den udviklede verden er der dog stadig forbindelsesudfordringer, der skal løses for at skabe et virkelig globalt netværk.

2. Det kan forårsage alvorlige psykiske problemer.

Ifølge en BBC -rapport vil Verdenssundhedsorganisationen klassificere spilafhængighed som en lidelse. Netværk tilbyder muligheder for at dele information, men de tilbyder også mange underholdningsmuligheder. Spil kan blive vanedannende og føre til alvorlige psykiske problemer over tid. Eksponering for elektroniske skærme kan også ændre søvnmønstre, udløse søvnløshed og føre til fysiske helbredsproblemer såsom fedme. Computernetværk, som alle andre ting, bør nydes med måde for at høste de mange fordele, der er mulige.

3. Computernetværk er ikke altid sikre.

Der er mange måder at afbryde et computernetværk på. Hackere kan inficere computernetværk med ondsindet software og derefter kryptere dataene på det for at beholde det til løsepenge. En simpel strømafbrydelse kan gøre det svært for folk at bruge deres computere, når de kan have brug for adgang til oplysninger. Virus, datakorruption, internetafbrydelser og DDoS -angreb er almindelige eksempler på afbrydelser, der opstår hver dag. Selv offline er et computernetværk aldrig 100% sikkert.

4. Computernetværk kan levere for mange oplysninger.

Omkostningerne ved identitetstyveri over computernetværk anslås at være cirka 100 milliarder dollars årligt set fra et globalt perspektiv. Intellectual Property Commission -rapporten giver et skøn på op til 600 milliarder dollar i tab, der opstår som følge af tyveri af intellektuel ejendomsret. Computernetværk giver adgang til information, og det kan være en god ting. Du kan også lægge for meget information på netværket, som kan bruges til at skade andre, stjæle penge og mere. Mange computernetværk er sikre, men kun fordi der er gjort særlige bestræbelser på at beskytte dem. Ikke alle netværk modtager den sikkerhed.

5. Vores perspektiver på relationer ændrer sig.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort af American Psychological Association er næsten halvdelen af ​​de ansatte i USA aktive fagfolk, mens de er på ferie. Dette kan omfatte at kontrollere arbejdsmails, tale med kolleger om et aktuelt projekt eller endda telearbejde fra dit hotelværelse. Selv når den ikke er på ferie, tjekker den gennemsnitlige person sin telefon omkring 100 gange om dagen, uanset om der er beskeder til stede eller ej. Interaktion over et computernetværk er ikke det samme som at interagere med nogen ansigt til ansigt.

6. Der er færre sikkerhedsforanstaltninger for computernetværk.

De love, der styrer vores computernetværk, har ikke indhentet den måde, de bruges på regelmæssigt. Tyler Barriss, der bor i Californien, blev anklaget for en falsk alarm for at have forfalsket en falsk politirapport på grund af en hændelse, der fandt sted gennem et af hans computernetværk. Hændelsen rapporterede om en falsk gidsel og hjemmeskydning, og en betjent skød en beboer, Andrew Finch, på grund af de delte oplysninger. Finch boede i Wichita, Kansas. Computernetværk tilbyder mange bekvemmeligheder, men uden den samme sikkerhed, som styrer samfundet uden for netværket.

7. Computernetværk skaber afhængighed af hukommelse.

Det er ikke kun afhængighed, der bør bekymre mennesker med computernetværk. Den mængde information, vi har adgang til hver dag, kan blive den vigtigste hukommelseskilde for nogle mennesker. En undersøgelse rapporteret af The Daily Mail i 2012 fra Harvard, University of Wisconsin og Columbia University rapporterede, at folk i forskergrupper ikke aktivt ville stræbe efter at huske noget, hvis de vidste, at de kunne søge efter det via en søgemaskine.

8. Computernetværk er baseret på en installationsproces af høj kvalitet.

For at modtage ensartet dækning for et computernetværk skal der være et minimum af elektromagnetisk interferens. Bygninger med flere trådløse netværk kan ofte forårsage interferens og forstyrre brugernes adgang til oplysninger, de kan have brug for. Visse bygninger, f.eks. Dem, der bruger stålarmering, kan gøre det svært for computere at opfange de frekvenser, der er nødvendige for at dele data. For at et netværk kan fungere effektivt, skal der udvises stor omhu under installationsprocessen for at fjerne interferensproblemer.

9. De kan forårsage mere nedetid end oppetid.

Multitasking kan være muligt med computernetværk, men ikke alle er effektive til multitasking. Ifølge Wrike kan ændring af opgaver forårsage et tab på 40% af produktiviteten. Mængden af ​​oplysninger, som folk kan behandle, er begrænset. Kun 2% af mennesker kan udføre flere intensive opgaver samtidigt uden at miste produktivitetsniveauet. For alle andre skal der være en bevidst indsats for at påtage sig en opgave ad gangen for at udnytte, hvad computernetværk har at tilbyde.

Disse fordele og ulemper ved computernetværk giver menneskeheden de nødvendige værktøjer til fremtidig vækst. Der er altid nye risici, sikkerhedsproblemer og uforudsete problemer, der følger med den vækst. Ved at lære af de forskellige negativer, vi har set i de foregående væksttrin, kan vi være forberedt på en fremtid, hvor alle kan oprette forbindelse via computere, hvis det er det, de vil gøre.