22 Australsk skibsbygningsstatistik og tendenser

Skibsbygningsindustrien i Australien har en lang og farverig historie. Skibsdocking og reparation går forud for føderationen, med Williamstown -værftet etableret i 1850’erne for at støtte militære skibe. Australiens første tørdok åbnede i 1855 ved Balmain. Blot et år senere blev Garden Island i Sydney Harbour afsat til at være en militærbase og et sted til reparation af skibe.

Da industrien flyttede fra reparation til egentlig konstruktion, var de første par år temmelig magre. Williamstown modtog på et tidspunkt i begyndelsen af ​​1900’erne kun 3 nye skibsordrer på 10 år. Det var først i 1960’erne, i efterkrigstiden, at industrien virkelig ville begynde at tage fart.

Men selv da plagede udfordringerne branchen. Den australske flåde havde slap kontrol over krav til skibsdesign og ville i sidste ende annullere hundredvis af millioner af dollars i ordrer. I 1980’erne blev de nødvendige kontroller og udstyrsopgraderinger implementeret, hvilket skabte en industri, der har vist sig at være en af ​​de stærkeste og vigtigste industrier på kontinentet.

Interessant statistik fra den australske skibsbygningsindustri

# 1. Australiens skibsbygningsindustri genererer i øjeblikket 1,7 milliarder dollar i værdi til den lokale økonomi. Det eksporterer også omkring $ 575 millioner i afsluttede projekter hvert år. (Institut for Industri, Innovation og Videnskab)

# 2. Cirka 15.000 mennesker er ansat i den australske skibsbygningsindustri hvert år. Cirka 2000 registrerede virksomheder opererer i øjeblikket i denne branche i øjeblikket. (Institut for Industri, Innovation og Videnskab)

Australsk skibsbygningsindustri statistik

# 3. Den gennemsnitlige arbejdsgiver i skibsbygningsindustrien har 19 ansatte. I alt bidrager virksomhederne med cirka 120 millioner dollars om året i ny forskning og udvikling. (Institut for Industri, Innovation og Videnskab)

# 4. De fleste virksomheder inden for branchen regner mellem $ 50.000 og $ 2 millioner i årlig omsætning hvert år. Kun 162 virksomheder registrerede en årlig indkomst på mere end 200 millioner dollars. (Institut for Industri, Innovation og Videnskab)

# 5. I 2008 toppede antallet af bådrelaterede lærings- eller træningsmuligheder 1.100. I 2016 var det samlede antal muligheder kun 363. (Institut for Industri, Innovation og Videnskab)

# 6. Når salg af private, kommercielle og offentlige båd- og bådebyggerier kombineres, genererer industrien yderligere 4,2 mia. Dollars i omsætning, oven på de 1,7 mia. Dollar i værdi, der er nævnt ovenfor. (Institut for Industri, Innovation og Videnskab)

# 7. Skibsbygningsindustrien har også diversificeret sig til at arbejde med andre fremstillingsprocesser ud over skibe og både. Kun 56% af industrien har specialiseret sig i fremstilling af skibe og både. 16% af branchens indkomst kommer fra tekniske tjenester. Yderligere 14% opnås gennem dele og transportudstyr. (Institut for Industri, Innovation og Videnskab)

# 8. MRO -sektoren i den australske skibsbygningsindustri består af 470 virksomheder, der betjener kommercielle og forsvarsmarkeder. Indtægter inden for denne sektor forventes at vokse 4,3%. Hvis det opnås, ville det resultere i en omsætning på 3,8 mia. Dollars og eksport til en værdi af mere end 250 millioner dollars. (Minister for handel, turisme og investeringer)

# 9. For den 5-årige periode, der slutter 2018, er den estimerede årlige vækst for industrien 0,4% i segmentet Skibsbygning og reparationstjenester. (IBIS World)

# 10. Når det indgår i den samlede maritime industri i Australien, bidrager mere end 12 milliarder dollar i BNP til økonomien. Yderligere 400 millioner dollars i skatteindtægter genereres også. (PriceWaterhouseCooper)

# 11. Australien har i øjeblikket den femte største forsendelsesopgave i verden med råvarer, import fra havet og de store offshore olie- og gasindustrier. (PriceWaterhouseCooper)

# 12. Mere end 85% af Australiens befolkning bor inden for 50 km fra havet. Mere end 70% af Australiens område ligger under havet. Når det kombineres med alle marine ressourceaktiviteter og industrier, er skibsbygningsindustrien en del af en dynamisk $ 74 milliarder dollar. (Australian Institute of Marine Sciences)

# 13. Skibsbygnings- og reparationsindustrien i Western Australia genererer mere end halvdelen af ​​branchens årlige omsætning. Cirka $ 700 millioner kommer fra regionen, med $ 550 millioner til skibsbygning. Dette beskæftiger mere end 5.000 mennesker med direkte og indirekte muligheder. (Australian Marine Complex)

# 14. En færge bygget af den australske skibsbygningsindustri har i øjeblikket verdensafstandsrekorden for et kommercielt passagerskib. Mere end 1000 sømil blev tilbagelagt på 24 timer. (Australian Marine Complex)

#femten. Verdens største aluminiumskib med en længde på 127 meter blev bygget i det vestlige Australien. (Australian Marine Complex)

#seksten. 95% af de skibe, der er bygget i det vestlige Australien, er bestemt til eksportmarkeder. I alt har regionen produceret skibe til en værdi af mere end 4 milliarder dollar i de sidste 10 år. (Australian Marine Complex)

# 17. Vest -australske skibsbyggere leverer omkring 20% ​​af verdensmarkedet til lette højhastighedsfærger med fartøjer i længden mellem 15 og 130 meter. (Australian Marine Complex)

# 18. Overskud inden for den australske skibsbygningsindustri er i gennemsnit omkring $ 300 millioner om året. (Minister for handel, turisme og investeringer)

# 19. Royal Australian Navy består af omkring 50 bestilte skibe, der støtter næsten 16.000 menneskers arbejde, med skibe bygget og / eller understøttet af den lokale skibsbygningsindustri. (Australian Navy)

# 20. Australsk fremstillede båd- og bådmotorer importeres typisk af industrien. Frankrig og USA er de to bedste leverandører af motorkomponenter og leverede motorer til en værdi af mere end $ 30 millioner i det sidste regnskabsår. Tyskland og Sverige yder også yderligere 15 millioner dollars i motorer til støtte for industrien. (Minister for handel, turisme og investeringer)

# 21. New Zealand og USA er skibsbygningsindustriens to hovedkunder. Det samlede salg til disse to nationer blev vurderet til 310 millioner dollars i 2015-2016. (Minister for handel, turisme og investeringer)

# 22. Yderligere 110 millioner AU i eksport går årligt til Canada, Singapore og De Forenede Arabiske Emirater også til industrien. (Minister for handel, turisme og investeringer)

Australske skibsbygningstendenser og -prognoser

Den australske skibsbygningsindustri er især kendt for sin evne til at producere multi-skrog aluminiumsbåde, der opererer med høje hastigheder, på trods af at de har store størrelser. Det har også et solidt ry for at bygge stålbeholdere, der indeholder moderne og miljøvenlige designs.

Samtidig er der nogle unikke udfordringer, denne industri står over for, som andre ikke gør. Et af branchens største problemer er dens afstand til markedet. Forsendelsesomkostninger for et komplet fartøj er meget højere, især uden for Asien, hvilket betyder, at udenlandske indkøb kan være svære at forsikre.

Frihandelsaftaler har lettet noget af dette pres, især da told på branchens eksport vil blive fjernet inden januar 2019. 8% told på sejlbåde og andre skibe med Korea er også ved at blive udfaset.

Future Frigates -programmet er en anden lovende mulighed for industrien. Værdsat til 35 milliarder dollar, det kan tilbyde industriproducenter mulighed for at komme ind i forsvarssektoren for første gang.