21 Statistik, tendenser og analyse af den indiske bomuldsindustri

Bomuldsindustrien i Indien blev først etableret under Mughal Empire. Med herskende fra det 16. til det 18. århundrede hjalp imperiet industrien med at blomstre gennem en række landbrugsreformer, herunder indførelsen af ​​et pengesystem, der favoriserede kontantafgrøder som bomuld.

Imidlertid blev bomuld allerede dyrket i Indien før denne tid, men allerede i 1100-tallet havde det vist sig, at dobbeltvalsede egrenerer producerede bomuldsprodukter til industrien.

Selvom den konkurrerede globalt fra begyndelsen, mekaniserede resten af ​​verden i det 19. århundrede, og det gjorde den indiske bomuldsindustri ikke. Amerikanerne begyndte at dominere verdens bomuldsindustri. Indien gik fra at være eksportør til importør. Det ville ikke være før Mohandas Gandhi knyttede selvbestemmelse til bomuldsproduktion med Khadi-bevægelsen, at industrien ville opleve en genopblussen.

I 1950’erne begyndte den europæiske bomuldsindustri at falde. Dette tillod den indiske bomuldsindustri at blive konkurrencedygtig igen, efterhånden som der blev gennemført mekaniseringsreformer.

Vigtig statistik fra den indiske bomuldsindustri

# 1. I vækstsæsonen 2013-2014 eksporterede Indien 9,92 milliarder dollar bomuld, hvilket gør det til den næststørste tekstilimportør i verden. (Ministeriet for handel og industri)

# 2. Den indiske bomuldsindustri var den tredjestørste leverandør af beklædning og tekstiler til USA i 2013. Ca. 6% af den samlede import af denne kategori til USA stammer fra Indien. (Ministeriet for handel og industri)

Indisk bomuldsindustri Statistik Eksport

# 3. Kina er den største importør af bomuldsprodukter fra Indien, efterfulgt af Bangladesh, Egypten og Taiwan. (Ministeriet for handel og industri)

# 4. I løbet af sæsonen 2013-2014 voksede bomuldsgarnproduktionen i den indiske bomuldsindustri med 2%. Samtidig steg produktionen af ​​fabriksstoffer og kraftvæve med henholdsvis 5% og 6%. (Ministeriet for handel og industri)

# 5. Den indiske tekstilindustri bidrager med 11% af den årlige industriproduktion, der er tilgængelig på landsplan. Det bidrager hvert år med 4% af BNP og 12% af den samlede eksportindtjening til rådighed for Indien. (Ministeriet for handel og industri)

# 6. Den samlede bomuldsafgrøde i vækstsæsonen 2013-2014 var 37 millioner baller, der hver vejede 170 kg. (Ministeriet for handel og industri)

# 7. Indiens tekstilindustri beskæftiger direkte 45 millioner mennesker. Yderligere 20 millioner job støttes indirekte af industrien. Industriens samlede værdi er cirka 40 milliarder dollar årligt. (Brand Equity Foundation of India)

# 8. Salget af indiske khadiprodukter steg med mere end 30% i vækstsæsonen 2016-2017 og nåede en samlet værdi på $ 311,3 millioner. (Brand Equity Foundation of India)

# 9. Bomuldsproduktionen forventes at stige med 9,3% i slutningen af ​​2018 i forhold til det foregående år, og det samlede voksende areal forventes at stige med 7% på dette tidspunkt. I alt forventes der at blive plantet omkring 11,3 millioner hektar bomuld. (Brand Equity Foundation of India)

# 10. I alt blev der produceret 103,17 millioner baller bomuld på verdensplan i 2016. Det betyder, at den indiske bomuldsindustri er ansvarlig for omkring 30% af den nye bomuld, der blev tilgængelig sidste år. (Statista)

Indisk bomuldsindustri Statistik Eksport efter land

# 11. Det globale forhold mellem forbrug og bomuld i bomuld er i øjeblikket på 66,8%. (Statista)

# 12. Gossypium hirsutum tegner sig for cirka 90% af den hybrid bomuldsproduktion, der i øjeblikket produceres i branchen. I alt er der omkring 75 stammer, der dyrkes i branchen. 98% af den samlede produktion kommer dog kun fra 25 sorter. (Indisk spejl)

# 13. Cirka 10% af de beskæftigelsesindustrier, der er tilgængelige via den indiske bomuldsindustri, er landbrugspositioner. (Indisk spejl)

# 14. I 2016 var den samlede værdi af bomuldsværftet, der blev produceret af den indiske bomuldsindustri, 3,6 milliarder dollar. Eksporten af ​​bomuldsprodukter, herunder rå bomuld, tekstiler og beklædning, udgjorde henholdsvis 1,9 milliarder dollar, 2,1 milliarder dollars og 5,2 milliarder dollar. (Brand Equity Foundation of India)

#femten. Omkring 23% af den bomuld, der dyrkes til eksport, går hvert år til USA. Kina er den næststørste bomuldsimportør med en andel på 14% af det tilgængelige produkt. Bangladesh har en andel på 9% af indisk bomuldseksport. (Brand Equity Foundation of India)

#seksten. 39% af bomuldshøsten går hvert år til færdige beklædningsgenstande. Yderligere 34% er dedikeret til tekstiler. (Cotton Association of India)

# 17. Den indiske bomuldsindustri er ansvarlig for cirka 10% af verdens skytteløse kapacitet med ca. 100.000 brugt til produktionskapacitet. 46% af verdens kraftvæve bruges også af industrien. (Cotton Association of India)

# 18. I 2013 forarbejdede Indien i alt 8 millioner tons tekstilfibre. Det repræsenterer omkring 9% af det samlede globale fiberforbrug for året. Af dette tal var 5,1 millioner tons bomuld, hvilket repræsenterede en andel på 22% i verdensforbruget. (Cotton Association of India)

# 19. Indien producerer cirka 63 milliarder kvadratmeter stof hvert år inden for tekstilindustrien. 54% af dette stof består af 100% bomuldsprodukter, der dyrkes i landet. Yderligere 14% er fra en bomuldsblanding. (Cotton Association of India)

# 20. I de sidste 20 år har den indiske regering investeret mere end 55 milliarder dollar i tekstilsektoren, som er ansvarlig for 40% af den nuværende spinningskapacitet, der findes i bomuldsindustrien. (Cotton Association of India)

# 21. Forbruget pr. Indbygger af tekstilfibre i Indien er mindre end halvdelen af ​​verdensgennemsnittet. Den gennemsnitlige person i Indien forbruger mindre end 5 kg tekstilfibre hvert år. Verdensgennemsnittet er 12,8 kg tekstilfibre.

Tendenser og analyse af den indiske bomuldsindustri

Da traditionelt dominerende regioner har oplevet fald i deres bomuldsindustri, har økonomiske faktorer i Indien skabt nye muligheder. Med lavere lønomkostninger, bomuld af høj kvalitet til behandling og mekanisering til støtte for industrien har den indiske bomuldsindustri grebet sit øjeblik i de sidste 20 år.

En anden mulighed er i horisonten. Egypten har oplevet et fald i sin bomuldsindustri på grund af over-branding i ringere produkter. Med Egyptens bomuldseksport har den indiske industri mulighed for at fortsætte med at bygge for at blive verdensførende inden for dette produkt.

Der er stadig mange udfordringer, der skal stå over for, at industrien får succes. Det skal fortsat fokusere på modernisering og produktion, da resten af ​​verden igen begynder at efterlade branchen. Bestræbelser på at forbedre tilgængeligheden af ​​kraftvæve, samtidig med at transportomkostningerne reduceres til at få indenlandske bomuldsballer til forarbejdningscentre, vil hjælpe med at understøtte branchens fremtid.