21 Statistik og tendenser i rismølleindustrien

Risfræsning er en del af de forarbejdningstrin, der kræves for at gøre ris til et spiseligt fødevareprodukt. Målet med denne opgave er at fjerne skallen fra riskornet og derefter fjerne lagene klid for at komme til det hvide korn nedenunder. Når det udføres med succes, vil kernen være fri for urenheder.

I den moderne rismølle kombineres flere forskellige operationer for at producere et produkt, der er af bedre kvalitet og producerer højere udbytter, end hvad der kunne opnås med traditionel fræseindsats. Dette indebærer en tidligere rengøring af kornene, fjernelse af skallerne ved at føre kornene gennem to slibende overflader og derefter fjernelse af skallerne for at undgå kontaminering af det endelige produkt.

Vigtig statistik fra rismølleindustrien

# 1. En professionel rismølle skal kunne producere op til 60% fuldkorn til risindustrien generelt. Yderligere 10% skal være store knuste kerner, og resten er små eller ødelagte kerner. (Rice Knowledge Bank)

# 2. Effektive huskere, der arbejder inde i en rismølle, skal kunne fjerne 90% af skallen fra riskornene i en passage. Skallen repræsenterer 20% af risens vægt i risforarbejdningsindustrien. (Rice Knowledge Bank)

Global rismølleindustri statistik efter markedsstørrelse og produktionsmængde

# 3. Mængden af ​​klid ekstraheret fra hele riskorn er normalt omkring 10% af risens samlede vægt. (Rice Knowledge Bank)

# 4. For at reducere risikoen for brud ved forarbejdning af ris kan en rismølle gennemgå op til 4 blancheringsmaskiner, før der oprettes et færdigt produkt. (Rice Knowledge Bank)

# 5. Ris dyrkes regelmæssigt på alle kontinenter undtagen Antarktis. I øjeblikket dyrkes mere end 40.000 forskellige sorter af ris. Nogle sorter af ris, som dem, der findes i Indien, er blevet dyrket i mere end 4.000 år. (Risfestival)

# 6. I 2017 nåede den samlede verdensforsyning af ris 718,48 millioner tons. I 2004 var verdensforsyningen af ​​ris kun 532,1 millioner tons. Begge tal er i ækvivalente malede pesos. (Statista)

# 7. 90% af verdens risforsyning vokser i øjeblikket i Asien. (US Department of Agriculture)

# 8. USA er en stor eksportør af risprodukter, med næsten 50% af det årlige salg i volumen, der kommer fra udenlandske markeder. (US Department of Agriculture)

# 9. Kina er den største importør af ris med 3,5 millioner tons i 2016. Det er også den næststørste risproducent i verden i dag. (Mordors intelligens)

# 10. Indien er verdens største riseksportør. I 2016 eksporterede landet næsten 10 millioner tons ris, hvilket repræsenterede 24% af det samlede eksportmarked for produktet. Omkring 36% af Indiens riseksport involverer basmatiris. (Mordors intelligens)

Globale rismølleindustri statistik efter land

# 11. Værdien af ​​risfræsemarkedet i Indien forventes at nå $ 392 millioner i 2022, hvilket ville være en CAGR på 3,51%. (Fremtidig markedsundersøgelse)

# 12. Der er omkring 10.000 landmænd i USA, der producerer ris. De fleste er i det sydlige USA eller Californien. Omkring 24 milliarder pund ris produceres hvert år. (Cajun country ris)

# 13. Kun 6% af de ris, der produceres globalt, handles faktisk internationalt, hvilket gør USA til en førende riseksportør. De fleste ris dyrket i Asien-Stillehavsområdet er bestemt til hjemmemarkeder. (Super risfabrikker)

# 14. Mere end 110 lande er i øjeblikket aktive inden for risproduktion, som alle har et behov for rismølleindustrien for at bringe deres produkt på markedet. (Doguet Rice Milling Company)

#femten. Hvis den opbevares korrekt, vil råmalet ris opbevares næsten på ubestemt tid, hvis de opbevares i køleskab eller fryser. Når en pakke er blevet åbnet, skal den opbevares i en beholder, der har et tætsluttende låg. (Doguet Rice Milling Company)

#seksten. Brunbrune ris holder sig i cirka 6 måneder, når de opbevares korrekt på grund af de højere niveauer af klid og naturlige vitaminer, produktet indeholder. (Doguet Rice Milling Company)

# 17. Ris, der er kogt, kan opbevares i køleskabet i op til 5 dage. Kogte ris kan også opbevares frosne i op til 6 måneder, når de er tilberedt korrekt. (Doguet Rice Milling Company)

# 18. Den filippinske risindustri kan fodre op til 20 mennesker for hver hektar ris plantet. Til sammenligning fodrer Vietnam omkring 12 mennesker pr. Plantet hektar, mens Thailand kun fodrer 7 mennesker pr. Plantet hektar. (VJ rismølle)

# 19. I Filippinerne krymper højlandet regnfed områder, der er egnede til dyrkning af ris med næsten 7.000 hektar hvert år. Det har tvunget en stigning på 68% i kunstvandede marker i lavlandet til at opretholde produktionsniveauet. (VJ rismølle)

# 20. Cirka 95% af basmatirisproduktionen, der produceres i Pakistan, foregår i provinsen Punjab. Cirka 2,5 millioner tons basmatiris produceres hvert år. (AM risfabrikker)

# 21. 60% af de basmatiris, der produceres i Indien, stammer fra Haryana. (AM risfabrikker)

Rismølleindustriens tendenser og analyse

Selvom risfabrikker ikke er en obligatorisk komponent for at bringe dette nødvendige korn til det globale marked, er det en forarbejdningsmetode, der skaber mere effektivitet inden for systemet. Flere ris kan forarbejdes for bedre kvalitet ved hjælp af moderne fræsemetoder. Det holder priserne lave for forbrugerne, hvilket især er vigtigt for lande, hvor op til 70% af den gennemsnitlige persons kalorieindtag kommer fra denne mad.

Ris er en af ​​de ældste fødevarer, vi kender til. Det betyder, at risfræsningsindustrien er bygget på et solidt fundament. Selvom forarbejdningskapaciteten muligvis skal stige på visse markeder for at kompensere for højere efterspørgsel, forsvinder behovet for at fræse ris hurtigt og effektivt ikke.

Forvent, at denne industri fortsat vil investere i forskning og udvikling for bedre udstyr til fjernelse af skaller og metoder. Yderligere indkomst kan genereres ved innovativ anvendelse af restprodukter. I USA kan lasere klassificere riskorn for at fjerne dem, der allerede er dårligere i kvalitet, hvilket fremskynder produktionsprocessen eksponentielt.