21 Statistik og tendenser for Kinas tekstilindustri

Kina er hjemsted for verdens største tekstilproduktionsindustri. Det er også hjemsted for verdens største tekstileksportindustri. Derfor er den kinesiske tekstilindustri en nøglespiller i nationaløkonomien, internationale markeder og verdensøkonomien som helhed. På trods af de seneste fald på markedet mellem 2008 og 2011 gjorde støt stigninger det muligt for industrien at se vækstniveauer på 6% eller mere hvert år.

På trods af at Europa fastsætter kvotegrænser for tekstiler importeret fra Kina, når omkring 7,3 milliarder euro pr. Kvartal stadig markedet. Industriens samlede eksport værdiansættes til mere end 30 milliarder dollar pr. Kvartal i det gennemsnitlige år.

På trods af store fald i importen var vækstraten i USA for kinesiske tekstiler stadig 9,7%. I nogle år har vækstraterne været over 40%.

Vigtig statistik over Kinas tekstilindustri

# 1. Den kinesiske tekstilindustri producerer mere end 4,5 milliarder meter tøj hver måned. (Statista)

# 2. Kinas markedsandel i værdi på det globale tekstilmarked faldt til 35,8% i 2016 fra den markedsandel på 38,6%, der blev opnået i 2015. (South China Morning Post)

# 3. Siden 2014 er eksporten af ​​kinesiske tekstiler og tøj faldet mere end $ 30 milliarder i samlet værdi, fra $ 236 milliarder til $ 206 milliarder i 2016. (South China Morning Post)

# 4. Kinas tekstilindustri tolddata viser, at eksporten af ​​tøj og tilbehør faldt 0,4% i 2017, på trods af at tekstileksporten havde en samlet vækstrate på 4,5%. (South China Morning Post)

# 5. Arbejdsomkostninger til tekstilindustrien i Kina er steget støt og nåede et rekordhøjt beløb på $ 336 pr. Måned i Shenzhen. Det er det dobbelte af, hvad andre tekstilarbejdere arbejder i andre sydøstasiatiske lande. (South China Morning Post)

# 6. For første gang i historien viste en undersøgelse af 34 ledere fra modevirksomheder i USA, at færre mærker ledte efter produkter fremstillet i Kina. (South China Morning Post)

# 7. For mange amerikansk-baserede mærker, der tidligere primært fokuserede på tekstiler fra Kina, kommer en tredjedel af deres produkter nu fra industrien. En anden tredjedel kommer fra Vietnam. (South China Morning Post)

# 8. Fra 2005 til 2015 steg værdien af ​​Bangladeshs import fra Kina fra 39% til 47%. Lignende tendenser er blevet observeret i Malaysia, Vietnam og Cambodja. (South China Morning Post)

# 9. Virksomheder, der fokuserer på kinesisk tøj, er rimeligt rentable for industrien, da de i 2017 havde en indtjeningsvækst på 17%. (Fiber2Fashion)

# 10. Kinas interne politik for køb af bomuld fra den lokale industri førte til et overskud af lagre på 11 millioner tons i slutningen af ​​2013. Dette fik prisen på ton bomuld på verdensmarkedet til at stige til 5.700 RMB.. (Fiber2Fashion)

# 11. Den kinesiske tekstilindustri bidrager hvert år med 7,1% af BNP takket være en installeret produktionskapacitet på 1,24 milliarder kilowatt. (Fiber2Fashion)

# 12. Markedet for voksenbeklædning i Kina er 1,45 billioner RMB værd i 2017, hvilket er en stigning på 5,2% fra året før. Dametøjsmarkedet står for 923 milliarder RMB, hvilket er en stigning på 5,7%. (HKDTC Research)

# 13. Fastlands -Kinas børnetøjsmarked for Kinas tekstilindustri er værdiansat til 179 mia. RMB. Babytøj viste det højeste vækstpotentiale med en stigning på 17,2% i 2017 i forhold til det foregående år. I alt er der anslået 250 millioner børn under 15 år i Kina. (HKDTC Research)

# 14. Den kinesiske sportstøjindustri voksede 12,5% i 2017 og opnåede omsætning inden for segmentet 212 milliarder RMB. Nationale mærker dominerer dette marked på nationalt plan, især i byer med lavere tier. (HKDTC Research)

#femten. Importværdien af ​​herrefrakker, jakker og lignende varer var $ 32,6 millioner i 2017, hvilket afspejler en vækst på 7,9% inden for segmentet. (HKDTC Research)

#seksten. Selvom de fleste tekstilsektorer oplevede vækst for industrien, oplevede nogle kraftige fald i værdien af ​​importen. Skidragter, træningsdragter og lignende varer registrerede et fald på 20% i 2017. Herredragter registrerede et fald på 2,1%, mens mænds undertøj faldt 27%. (HKDTC Research)

# 17. Den største segmentvinder for det kinesiske tekstilmarked var strikning eller hækling, lamineret plast og gummistoffer. Selvom værdien af ​​importen var $ 4,8 millioner, var det en stigning på 57,6%. (HKDTC Research)

# 18. Kvinders undertøj klarede sig ekstremt godt i 2017 for branchen og nåede en værdi på $ 68,5 millioner med en stigning på 37,7% i forhold til året før. (HKDTC Research)

# 19. Segmentet med den højeste importværdi for tekstilindustrien i Kina omfattede kvinders dragter, blazere, kjoler, nederdele og andre generelle beklædningsgenstande bortset fra badetøj. Næsten 900 millioner dollars i importværdi blev opnået. (HKDTC Research)

# 20. Stormagasinets tøjsalg tegnede sig for 37% af branchens salg til industrien i 2012, men tegnede sig kun for 22% af salget i 2017. Samtidig steg markedsandelen for onlinesalget fra 7,5% til 29%. (HKDTC Research)

# 21. I 2013 eksporterede Kina tekstiler til en værdi af 274 milliarder dollars. Det var mere end 43% af den samlede globale eksport. Dette tal var faktisk så dominerende, at den næststørste importør, Indien, nåede en samlet værdi på 40 milliarder dollars. (Tider for Indien)

Tendenser og analyse af Kinas tekstilindustri

Kinas rolle som nummer et leverandør af tekstiler og beklædning er ubestridt. Det kommer ikke til at ændre sig på noget tidspunkt i den nærmeste fremtid.

Det, der kommer til at ændre sig, er den indflydelse, disruptors har på den globale tekstilindustri. Andre i Sydøstasien, især Bangladesh, vinder markedsandele i den globale industri, fordi deres lønomkostninger er meget lavere end dem i Kina, en ændring, der er nylig.

Arbejderlønninger i Kina er fordoblet, og nogle gange tredoblet, hvad industrien betalte for bare 20 år siden. Det har ført til højere omkostninger på eksportmarkedet, hvilket har forårsaget ændringer hos forbrugerne.

Kinas importlofter har også påvirket industrien negativt. Selvom USA fortsat leder de samlede indkøb, tager Nordamerika og Europa skridt til at beskytte lokale virksomheder mod spild af billige tekstiler på deres hjemmemarked. Det har også ført til ændringer i priserne og branchens struktur.

Ændringer i forbrugernes præferencer fremmer nye muligheder for Kinas tekstilmarked. Efterspørgslen efter limited edition mode-, label- og designermærker giver industrien nye muligheder for at finde succes. Det vil tage noget tid at tilpasse sig dette skiftende marked, men det kommer til at ske, og industrien vil fortsætte med at vokse på grund af det.