21 Statistik og tendenser for Kinas luftfartsindustri

Selvom industrien sjældent anerkendes som en global bidragyder i Nordamerika eller Europa på grund af Boeing og Airbus tilstedeværelse, er Kinas luftfartsindustri stor, voksende og velstående. Landets første store passagerfly foretog sin jomfruflyvning i 2017 og gennemførte testmanøvrer i himlen over Shanghai og søger at true de to andre producenters dominans for den globale industri.

Der er en grund til, at flyfremstilling er en prioritet for den kinesiske regering og dens bredere økonomi. Mere end 487 millioner mennesker fløj på indenrigs- eller internationale flyvninger med oprindelse i Kina i 2016. Antallet af mennesker, der betjenes, er vokset 12% årligt siden 2015.

Efterhånden som Kinas middelklasse vokser, vokser dets udgifter også. Kinas 1,4 milliarder mennesker skaber et marked, der forventes at overgå USA’s luftfartsindustri, verdens største, inden 2030.

Interessant statistik fra Kinas luftfartsindustri

# 1. I løbet af de næste 20 år vil Kinas luftfartsindustri have brug for 5.100 nye fly af samme størrelse som C919 (det første kinesiske fly) for at imødekomme markedets forventede krav. C919 tilbyder 168 passagersæder, hvilket gør den til en legitim konkurrent til Boeing 737 og Airbus A320. (CNN)

# 2. Der er i øjeblikket 55 flyselskaber, der opererer på det kinesiske marked i øjeblikket. Indenlandske flyselskaber forventes at være hovedkøberne af C919 -flyene, da næsten alle ordrer på flyet stammer fra et indenlandsk flyselskab. China Eastern Airlines forventes at være det første flyselskab, der opererer C919 efter endelig godkendelse. (CNN)

# 3. Der er kun 8 lande i verden, der har udviklet større passagerfly som en national industri. Kinas luftfartsindustri slutter sig til USA, Brasilien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Rusland og Canada på denne eliteliste. (CNN)

# 4. I 2015 blev mere end 30% af de flyvninger, der blev planlagt af den kinesiske luftfartsindustri, forsinket. (CNN)

# 5. Der er 28 lufthavne i Kina, der har kapacitet til at håndtere trafikniveauer på mere end 10 millioner mennesker. Shanghai, Beijing og Guangzhou håndterer i øjeblikket omkring 26% af de samlede passagerbevægelser på vej mod fastlands -Kina. (US Department of Commerce)

# 6. Kinas luftfartsindustri har i øjeblikket 224 generelle luftfartsvirksomheder, der tjener indtægter, med mere end 2.500 almindelige luftfartpiloter, der betjener passagerer og gods. Der er dog kun 20 pilotuddannelsesskoler i landet, så industrien ønsker 500 operationelle skoler inden 2022 (US Department of Commerce)

# 7. Beijing så 90 millioner flyrejsende passere gennem sin lufthavn i 2015, mens de to Shanghai -lufthavne betjente tilsammen 100 millioner flyrejsende. (US Department of Commerce)

# 8. Kinas luftfartsindustri importerede $ 2,19 milliarder i flydele og komponenter, og 30% af dets indkøb involverede produkter eksporteret af USA. (US Department of Commerce)

# 9. 70% af luftrummet over Kina er strengt styret af det kinesiske militær. Dette er den vigtigste faktor, der begrænser udviklingen af ​​den generelle luftfartsindustri i landet. Dets luftrumsklassificeringssystem segmenterer ikke generaliserede aktiviteter. (US Department of Commerce)

# 10. Der var mere end 1.400 almindelige luftfartsfly tilknyttet den kinesiske industri i slutningen af ​​2016. I 2022 forventer regeringen at have et minimum af 5.000 fly til rådighed til brug. (US Department of Commerce)

# 11. Kina har en flåde på 700 helikoptere, hvoraf de fleste blev bygget uden for landet. (US Department of Commerce)

# 12. Kinas luftfartsindustri tilbyder i øjeblikket mere end 1.000 forskellige flyruter ved hjælp af markedsorienterede prissystemer. I 2018 blev billetpriserne for mere end 300 ekstra ruter tilpasset markedskræfterne baseret på strukturer leveret af den kinesiske regering. (China Daily)

# 13. Civil luftfartsindustrien i Kina oplevede en stigning på 11,2% i antallet af registrerede flyvetimer i 2017. Industriens samlede flyvetid oversteg også 10 millioner timer for første gang plus 70% i forhold til 2012 -tal (Kina Daglige)

# 14. Det gennemsnitlige gældsniveau i amerikanske dollar for de tre bedste flyselskaber faldt 10% i 2017 fra sidste års tal. (China Daily)

#femten. Kina har været verdens næststørste luftfartsindustri i 12 år i træk i 2018, og kun det amerikanske marked er større. (China Daily)

#seksten. Den samlede persontrafik (inklusive start og landinger) beløb sig til 1,1 milliarder mennesker i 2017, 12,9% mere end året før. (Civil Aviation Administration i Kina)

# 17. Mere end 27 millioner passagerer blev transporteret på ruter, der forbinder det kinesiske fastland med Macao, Hong Kong og Taiwan i 2017, hvilket repræsenterer et fald på næsten 2% fra året før. (Civil Aviation Administration i Kina)

# 18. Mere end 111 millioner passagerer blev transporteret på internationale ruter af Kinas luftfartsindustri i 2017, hvilket repræsenterer en stigning på 9,2% i forhold til 2016 -tallene. (Civil Aviation Administration of China)

# 19. Industrien håndterede mere end 10,2 millioner flybevægelser, hvilket afspejler vækst på omkring 11%. Mere end 90% af bevægelserne var dog til husholdningsbehov. (Civil Aviation Administration i Kina)

# 20. I 2017 blev mere end 16 millioner tons gods håndteret i Kina, en stigning på 7% i forhold til det foregående år. Omkring 10 millioner tons blev transporteret via indenlandske ruter, herunder omkring 1 million tons, der gik til Macau, Hong Kong og Taiwan fra fastlandet. (Civil Aviation Administration i Kina)

# 21. Østkina modtager 41% af fragt- og posttrafikken håndteret af Kinas luftfartsindustri, som leder alle regioner. Central- og Sydkina modtager 26% af aktiviteterne, mens Nordkina modtager 15%. (Civil Aviation Administration i Kina)

Tendenser og analyse af Kinas luftfartsindustri

Kina er det næststørste civile luftfartsmarked i verden i dag. Det er også et af de hurtigst voksende segmenter af sin art. Væksten i Kinas luftfartsindustri har nået tocifrede procenter i flere år i træk, og intet ser ud til at bremse den. Med introduktionen af ​​et indenlandsk produceret fly ser der ud til at være en tredje større fly- og komponentproducent klar til at komme ind på markedet.

Men indtil C919 modtager endelig godkendelse, vil industriens primære vækst og indtjening fortsat findes i passager- og fragtbevægelser.

På trods af sin størrelse allerede i de næste 10 år vil denne industri fortsat arbejde på at blive den største af sin art i verden. Med en befolkning, der er fire gange så stor som USA, er det kun et spørgsmål om tid, før de innovative ideer, der findes i Kinas luftfartsindustri, gør den til en dominerende kraft i luftfartsverdenen.