21 Statistik og tendenser for blomsterindustrien i Ecuador

Ecuador kan være berømt for sin status som verdens største bananeksportør. Hvad mange ikke er klar over, er, at landet også er en af ​​verdens største blomstereksportører. Ecuador er i øjeblikket den tredjestørste eksportør af snitblomster.

Ecuadors blomsterindustri begyndte at blomstre i 1991, da Andeshandelspræferencerloven blev vedtaget. Dette gjorde det muligt for USA at fremme lovlige industrier i Ecuador i et forsøg på at fjerne narkotikahandel. Loven udløb i 2013. Den effekt, den skabte, lever dog videre.

Interessant statistik om blomsterindustrien i Ecuador

# 1. 73% af snitblomster, der eksporteres fra Ecuador, er roser. (Finansielle tider)

# 2. Ecuadors blomsterindustri er ansvarlig for beskæftigelsen af ​​103.000 mennesker. I 2013 var branchen i stand til at generere $ 873 millioner i omsætning. Størstedelen af ​​medarbejderne i branchen er kvinder. (Finansielle tider)

# 3. De fleste blomsterplantager, der er placeret i Ecuador, ligger i provinsen Pichincha. Provinsen dækker Andesbjergene, hvilket betyder, at de fleste plantager er udviklet i højder på 2.800 til 3.000 m over havets overflade. Det fordobler rosenvækstcyklussen og understøtter langstammede sorter med større hoveder. (Finansielle tider)

# 4. Ecuador har en af ​​de højeste mindstelønninger i regionen. Arbejdere i blomsterindustrien tjener i gennemsnit $ 354 om måneden. Det er cirka 40% mere end hvad arbejdere i Columbia tjener. (Finansielle tider)

# 5. En af de største blomsterplantager i Ecuador er BellaRosa. På en gennemsnitlig dag producerer plantagen omkring 90.000 roser. I spidsbelastningsproduktionstider kan plantagen sende næsten 200.000 roser hver dag. (Finansielle tider)

# 6. USA er det største eksportmarked for Ecuadors blomsterindustri. Omkring 40% af al eksport går hvert år til USA fra lokale plantager. Rusland har også øget sin indflydelse for nylig og tegner sig for 23% af eksportmarkedet. (Rejser med latinske rødder)

# 7. Mere end 25.000 forskellige arter af blomster og planter vokser i Ecuador. I øjeblikket dyrkes mere end 4.000 arter af orkideer, hvoraf mere end 1.700 er endemiske for industrien. (Rejser med latinske rødder)

# 8. Der er omkring 400 forskellige sorter af roser, der dyrkes i plantager i højlandet i Ecuador. (Rejser med latinske rødder)

# 9. Den samlede globale værdi af snitblomstindustrien er $ 7,5 mia. Værdien af ​​den globale blomsterhandelsindustri er imidlertid $ 104,8 mia. (Statistisk hjerne)

# 10. Amerikanerne bruger 26,6 milliarder dollars på blomsterprodukter hvert år. Omkring 80% af de blomster, der er købt i USA, importeres, hvor Ecuador er en stor bidragyder til markedet. (Statistisk hjerne)

# 11. 36% af de blomster, der er købt i den ecuadorianske blomsterindustri, vil blive brugt til boligindretning. (Statistisk hjerne)

# 12. 45% af de blomster, der produceres i ecuadorianske plantager, kasseres, før de sælges. (Statistisk hjerne)

# 13. To ud af tre mennesker siger, at de køber blomster til sig selv. (Statistisk hjerne)

# 14. Colombia er det land med den højeste importerede værdi for blomsterindustrien i verden, der er ansvarlig for 78% af den samlede indkomst. Ecuador modtager 15% af den importerede værdi af blomsterprodukter. (Statistisk hjerne)

#femten. Siden 2013 er antallet af blomstereksport til UAE steget med 86% for den ecuadorianske industri. Det betyder, at eksportværdien er steget fra $ 390.000 til $ 726.000. (Blomster og øre)

#seksten. Hviderusland har også øget antallet af blomsterrelateret import fra Ecuador. I 2012 afgav landet sin første ordre på blomster fra industrien til en samlet værdi af $ 120.000. I år vil Hviderusland importere blomster for næsten 3 millioner dollars fra Ecuador. (Blomster og øre)

# 17. I alt bevarer den ecuadorianske blomsterindustri mere end 6.000 hektar plantager plantet i 8 provinser. I 1990 blev der kun dyrket 286 hektar til blomsterproduktion. (US Department of Agriculture)

# 18. Der er omkring 800 virksomheder, der er aktivt involveret i den ecuadorianske blomsterindustri. (US Department of Agriculture)

# 19. Udover roser er Baby’s Breath (Gypsophile) den mest almindelige blomst, der findes i industrielle plantager. Omkring 975 hektar af denne blomst dyrkes hvert år. (US Department of Agriculture)

# 20. 65% af blomsterne produceret af den ecuadorianske blomsterindustri kommer fra provinsen Pichincha. Den anden store producerende region i Ecuador er provinsen Cotopaxi, der leverer 23% af beholdningen. (US Department of Agriculture)

# 21. Selvom roser findes i mange forskellige farver, herunder flerfarvede muligheder fra Ecuador, er der ingen sorte roser. Roser, der fremstår sorte, er faktisk meget mørkerøde. (Spindelvæv af blomster)

Tendenser og analyse af blomsterindustrien i Ecuador

Blomster, især roser, er en vare, der ofte behandles som en luksus. Når tiderne er gode, køber folk regelmæssigt langstilkede roser med store hoveder. Når den økonomiske tid er hård, presses penge brugt på roser ud for at fokusere på andre prioriteter.

Det gør det til en meget dynamisk branche, der kan være svær at forudsige. Verdenshandelen påvirkes ofte af told og traktater, der ændrer, hvem der importerer afskårne blomster fra visse nationer.

Selv i den periode, hvor nultariffer blev tildelt ecuadorianske blomster, fik den påståede dumping USA til at anvende en told på mere end 40% på import, hvilket drastisk reducerede markedet for Ecuadors blomsterindustri, indtil de problemer, der udløste taksterne, var løst .

Den indflydelse, Rusland har haft på blomsterindustrien i Ecuador, er også problematisk for plantageejere. Salget på årsbasis faldt med mere end 15%. I 2013 faldt eksportmarkedet med 26%, og værdien af ​​eksporten til Rusland faldt med mere end 30%.

I begyndelsen af ​​1990’erne var USA ansvarlig for næsten 90% af eksportindtægterne til Ecuadors blomsterindustri. Selvom markedet i USA stadig er stærkt, kæmper resten af ​​verden med at følge med den vækst. Det betyder, at prognosen for denne industri kan blive problematisk, hvis USA oplever en anden recession i den nærmeste fremtid.