21 Singapore Supermarked Industry Statistik og tendenser

Fødevarehandelssektoren i Singapore er et af dets mest modne markedssegmenter. Det er mangfoldigt, konkurrencedygtigt og stærkt dynamisk med flere højt udviklede markedssegmenter. Industrien er også stærkt afhængig af importerede produkter for at sikre, at kunderne har adgang til de forskellige produkter, snacks og drikkevarer, der i øjeblikket er efterspurgte.

Med en befolkning på 5,6 millioner mennesker er Singapore et land, der bedst beskrives som bymæssigt og velhavende. Dens position inden for de vigtigste handelsbevægelser mellem Asien, Europa, Australien og USA har hjulpet det med at udvikle en af ​​de mest åbne økonomier i verden. Det giver supermarkedindustrien i Singapore mulighed for at drage fordel af, hvad der er tilgængeligt på importmarkedet.

Der er ingen punktafgifter eller import af mad eller drikke på grund af Singapores unikke struktur. Der er praktisk talt ingen national landbrugsproduktion, hvilket betyder, at næsten al mad, der sælges på detailniveau, importeres.

Interessant statistik fra Singapores supermarkedsindustri

# 1. Singapore importerede $ 11 mia. Til fiskeri, skovbrug og landbrugsprodukter i 2016. USA er den fjerde største leverandør af disse produkter, med en markedsandel på 8% til en værdi af 872 millioner dollars. (US Department of Agriculture)

# 2. Den samlede værdi af forbrugerorienteret mad i 2016 for Singapores supermarkedsindustri blev vurderet til 6,22 milliarder dollars. Til fisk og skaldyr importerede Singapore fødevarer til en værdi af $ 1,07 mia. (US Department of Agriculture)

# 3. Der er tre nøglevirksomheder, der er aktive i Singapore supermarkedsindustrien: NTUC FairPrice Coop, Dairy Farm International Holdings og Sheng Siong Supermarked. Derudover forventes online dagligvareforhandler Redmart at hjælpe online dagligvarehandel med at blive 10% af alt internet detailsalg i Singapore i det kommende regnskabsår. (US Department of Agriculture)

# 4. I marts 2018 faldt salget af mad og drikkevarer i Singapore 1,3% fra den foregående måned, når satserne er sæsonjusteret. I forhold til samme periode året før steg mad- og drikkevarer dog 3,6%. (Institut for Statistik – Singapore)

# 5. Den samlede værdi af salget af mad og drikke i Singapore i marts 2018 var cirka $ 716 millioner. Det er 25 millioner dollars mere end salget opnåede året før. (Institut for Statistik – Singapore)

# 6. I en år-til-år-sammenligning foretaget i marts 2018 oplevede Singapores supermarkedsindustri en stigning på 0,3% i løbende priser, men en nedgang på 1,1% i faste priser. (Institut for Statistik – Singapore)

# 7. NTUC FairPrice tilbyder de fleste dagligvarebutikker i Singapore til forbrugere med i alt 17 lokationer. Cold Storage ligger på andenpladsen med 44 lokationer, mens Sheng Siong har 42 lokationer. NTUC tilbyder 19 “finere” lokationer, mens Cold Storage også tilbyder 7 “markeder”. (Statista)

# 8. New Zealand leverer den største mængde mejeriprodukter til supermarkedet i Singapore og tegner sig for 29% af de solgte produkter. Australien ligger på andenpladsen (21%), hvor Thailand (8%), Frankrig (6%) og USA (4%) også bidrager med aktier. (US Department of Agriculture)

# 9. Malaysia er Singapores største leverandør af morgenmadsprodukter, med 26% af markedet. USA ligger på andenpladsen (22%), efterfulgt af Thailand (10%) og Australien (6%). (US Department of Agriculture)

# 10. Oksekød leveres hovedsageligt af Brasilien til supermarkedet i Singapore, og en tredjedel af markedet kommer fra denne sydamerikanske nation. Australien leverer også 32% af oksekødet til Singapore. (US Department of Agriculture)

# 11. Brasilien og Australien er også en af ​​hovedleverandørerne af svinekød til Singapore, og tilsammen tegner de sig for 50% af markedet. (US Department of Agriculture)

# 12. 76% af de fjerkræ, der er tilgængelige via supermarkedindustrien i Singapore, er importeret fra Brasilien. USA rangerer næststørst og leverer 12% af de solgte produkter. (US Department of Agriculture)

# 13. 88% af æggene, der sælges i Singapore, importeres fra Malaysia takket være dets nærhed og lave transportomkostninger. Kun tre lokale gårde producerer æg til supermarkedsindustrien. (US Department of Agriculture)

# 14. I kategorien frisk frugt har USA den største andel med en markedsandel på 16%. Appelsiner, druer, æbler og jordbær er de vigtigste friske frugter, der importeres til Singapore. (US Department of Agriculture)

#femten. Mere end en tredjedel af de friske grøntsager, der findes i Singapores supermarkedsindustri, stammer fra Malaysia. Yderligere 28% af markedet leveres af kinesisk import. (US Department of Agriculture)

#seksten. USA fører også i kategorien nødder og leverer 48% af de samlede produkter, der er tilgængelige i supermarkeder i Singapore. (US Department of Agriculture)

# 17. I 2016 blev mere end 333.000 tons mejeriprodukter importeret til salg via supermarkedindustrien i Singapore. I løbet af de sidste 5 år har der været et fald på 6% i mængden af ​​solgte mejeriprodukter. (US Department of Agriculture)

# 18. Mere end 443.000 tons frisk frugt blev importeret af Singapore i 2016 med en årlig gennemsnitlig årlig importvækst på 5% på 5%. (US Department of Agriculture)

# 19. På trods af mere end 1,07 milliarder dollar i import af fisk og skaldyr, hvilket repræsenterer mere end 193.000 tons, er den gennemsnitlige vækst i denne kategori faldet med 0,3% i løbet af de sidste 5 år. For den gennemsnitlige singaporeaner udgør fisk og kød 40% af kosten. (US Department of Agriculture)

# 20. Singapore importerede mere end 538.000 tons friske grøntsager i 2016. Der er et stort efterspørgsel efter produkter dyrket i USA. Forbrugerne betaler mere for at få friske varer sendt fra USA til lokale supermarkeder. (US Department of Agriculture)

# 21. Snacks er en voksende kategori for Singapore supermarkedsindustrien. Det 5-årige vækstgennemsnit har været 2%med kun 65.000 tons importeret produkt. Den samlede værdi af produktet er dog næsten 382 millioner dollars. Der er en stærk efterspørgsel efter amerikanske snacks af høj kvalitet inden for branchen.

Supermarkedstendenser og analyse i Singapore

Singapore er en af ​​de få nationer, hvor stort set hele befolkningen bor i et bycentrum. Det repræsenterer en unik udfordring for supermarkedsindustrien i landet, da dens succes afhænger af importmarkedets succes hvert år.

På grund af branchens centrale placering inden for flere handelsveje har Singapore en unik mulighed. Supermarkeder kan lagre en bred vifte af produkter og giver unikke muligheder til forskellige priser, som forbrugerne kan nyde.

Der er nogle risici forbundet med en så fuldstændig afhængighed af import til fødevareforsyning gennem supermarkedsindustrien. Hvis nøgleleverandører ikke kan imødekomme kravene, er der ingen national opbakning til at levere madressourcerne. Priserne er også meget variable, da importpriserne kan stige og falde afhængigt af ydeevnen i udenlandske økonomier, der leverer fødevarer til landet.