21 Rejerhvervsstatistik og tendenser

Rejer er klassificeret som krebsdyr. Meget velsmagende krebsdyr, hvis du spørger den gennemsnitlige person. De er et så populært skaldyrsprodukt, at rejeindustrien er et af de stærkeste skaldyrssegmenter i verden i dag. USA forbruger mere end 1 milliard pund rejer hvert år, og resten af ​​verden forbruger yderligere 4 milliarder pund.

Den gennemsnitlige reje er omkring 6 inches lang, selvom de kan vokse til længder på over 1 fod. I naturen kan de elske i op til 6 år. Gennemsnitsalderen for en reje, der findes i købmanden, er omkring 6 måneder.

Det mest interessante ved rejer som art er, at hvert individ er født som en han. Over tid bliver nogle kvinder, når de modnes. Der er 128 kendte arter på dette tidspunkt, og det gennemsnitlige antal ben er 10.

Vigtig statistik fra rejeindustrien

# 1. Opdrættede rejer tegner sig for 55% af de rejer, der produceres til det globale marked for fisk og skaldyr. De fleste af disse rejer kommer fra Kina, men Thailand, Indien, Vietnam, Bangladesh og Brasilien er også store bidragydere. (World Wildlife Foundation)

# 2. Den gennemsnitlige person i USA vil forbruge omkring 4 pund rejer hvert år. (World Wildlife Foundation)

Rejerhvervsstatistik

# 3. Rejeindustrien er verdens mest værdifulde marine produkt, der handles. I 2005 nåede indtægterne fra segmentet opdrættede rejer op på $ 10,6 mia. Akvakulturproduktionen vokser fortsat med 10% hvert år, hvilket er en af ​​de højeste vækstrater i enhver skaldyrssektor. (World Wildlife Foundation)

# 4. I rejeavl tager det 3-6 måneder at rejse rejer, der er store nok til at sende til markedet. De fleste landmænd kan producere mindst to afgrøder, hvis ikke tre, hvert år. (World Wildlife Foundation)

# 5. Ca. 80% af de rejer, der produceres gennem akvakultur, er af kun to arter: kæmpe tigerrejer og hvide stillehavsrejer. Fordi disse to arter er yderst modtagelige for sygdom, går rejeindustrien en fin grænse mellem succes og fiasko. (World Wildlife Foundation)

# 6. For rejeopdrettelseslande eksporteres det meste af deres produkt. Thailand eksporterer for eksempel omkring 90% af sin samlede produktionsværdi hvert år. (Havfiskindustriens myndighed)

# 7. Siden 1994 er den globale rejeproduktion steget med 25%. Samtidig er det globale handelsniveau for rejer steget med 60%. (World Aquaculture Society)

# 8. I 2004 oversteg den samlede rejerproduktionsvægt for industrien 6 millioner tons. Det svarer til omkring 6% af det forventede samlede udbytte, der kan findes i verdens farvande. Den samlede produktionsværdi var $ 21 milliarder, hvor 54% af denne værdi kom fra kommerciel fangst. (World Aquaculture Society)

# 9. Af de 3,6 millioner tons store rejer, der fanges hvert år, er 22% af udbuddet tropiske rejer. De andre arter, der normalt fanges, kommer fra tempererede eller subtropiske farvande. (World Aquaculture Society)

# 10. For det kommercielle fangstsegment i rejeindustrien rammer cirka 60 arter hvert år markedet. Akvakulturmetoder sporer kun 20 rejer. I hvert segment er det kun en håndfuld rejer, der er virkelig vigtige for det samlede marked. (World Aquaculture Society)

Paneret rejerhvervsstatistik

# 11. I 1950 producerede rejeindustrien i alt 413.000 tons rejer til verdensmarkedet. I 2004 producerede industrien 6,078 millioner tons rejer til markedet. (World Aquaculture Society)

# 12. Den globale rejerproduktion stiger årligt, hvilket også tilskynder til stigende efterspørgsel. I 2004 oversteg eksporten af ​​rejer for første gang 2 millioner tons. (World Aquaculture Society)

# 13. Eksportværdien af ​​rejer genererer betydelige indkomstkilder for mange lande rundt om i verden. Mere end 125 lande er som en eksportør en del af den globale rejeindustri. Den samlede værdi af denne eksport var $ 12 milliarder i 2004. (World Aquaculture Society)

# 14. USA importerer de fleste rejer i verden og tegner sig for 3,8 milliarder dollar af eksportmarkedet, eller omkring en tredjedel af den samlede eksport. Japan ligger på andenpladsen med 2,5 milliarder dollars fra eksportmarkedet. (World Aquaculture Society)

#femten. Op til 60% af de rejer, der opdrættes gennem akvakulturindsats, vokser i områder, der er omdannet til mangrover. Op til 90% af de rejer, der forbruges hver dag, importeres til USA. Det betyder, at opdrættede rejer kan have et kulstofaftryk 10 gange så stort som oksekød. (Oceana)

#seksten. I Thailand udgør 3 millioner vandrende arbejdstagere cirka 10% af landets arbejdsstyrke. I forarbejdning af skaldyr udgør vandrende arbejdere 90% af den samlede arbejdsstyrke. (Washington Post)

# 17. Indendørs akvakulturanlæg er fremtiden for rejeindustrien. Ved hjælp af kontrollerede metoder er der mulighed for op til 5 høst om året. Samtidig er der en meget lavere risiko for sygdom med en indendørs installation. (Fakta og detaljer)

# 18. Rejer kan være populære, men det er et fødevareprodukt, der er højt i kolesterol. En enkelt portion på 100 gram rejer kan indeholde mere end 250 mg kolesterol. (Trivia Masters)

# 19. Mindre end 2% af de rejer, der importeres til USA, kontrolleres af et amerikansk reguleringsorgan. (Rodales organiske liv)

# 20. På trods af lave inspektionstal involverer op til 35% af importen af ​​skaldyr til USA, der afvises, rejer, fordi de er så beskidte. (Rodales organiske liv)

Statistik over rejer i USA

# 21. FDA i USA har afvist næsten 1.4000 læs skaldyr, hovedsageligt rejer, på grund af salmonella eller snavs. (Rodales organiske liv)

Rejer industriens tendenser og analyse

Der er nogle fantastiske fordele, som den globale rejeindustri kan bringe for den globale økonomi. Der er også nogle utrolige lavpunkter. Visse industrisegmenter, såsom det thailandske akvakultursegment, er kendte hotspots for menneskehandel. Arbejdstagere udsættes for 16-timers vagter, hvis ikke længere. Børnearbejde kan tilskyndes i nogle regioner.

Sygdom, fysiske overgreb og andre krænkelser på arbejdspladsen har også vist sig at være almindelige. Nogle arbejdere har været lukket inde i deres beskæftigelsesfaciliteter i flere måneder, hvis ikke år ad gangen.

Det er op til forbrugeren at sikre, at de rejer, de spiser, kommer fra en pålidelig kilde. Mange rejer er direkte eller indirekte påvirket af handlede arbejdere, og køb af disse produkter tilskynder kun til krænkende adfærd.

Gavnlig og ærlig akvakulturindsats praktiseres over hele verden. Erhvervsfiskere fanger rejer hvert år for at forsørge deres familier. Fokus på disse segmenter vil tilskynde industrien til at fortsætte ekspansionstakten og samtidig reducere misbrug, der er blevet alt for almindelige i visse dele af verden.