21 Jordan Tøjindustri Statistik og tendenser

Når man tænker på Mellemøsten, tænker tanker generelt på produkter som olie. Ideen om, at Mellemøsten er et voksende industrielt center for tøj, er næsten latterligt. Det vil sige, indtil man ser den imponerende vækst opnået af den jordanske beklædningsindustri.

Kongeriget Jordan har opnået et ry for at være et af de sikreste steder i denne region, på trods af krigen mod dets nordlige og østlige grænser. Mere end 1 million flygtninge er kommet fra Syrien og søger tilflugt. Siden 1994, da Jordan sluttede fred med Israel, har beklædningsindustrien imidlertid forvandlet Jordan fra et tørt rige med få ressourcer til et globalt industrielt hovedkvarter til beklædningsgenstande.

Som en del af fredsaftalen fra 1994 blev kvalificerede industriområder oprettet, så bedre adgang til det amerikanske marked kunne skabes gennem Israel. I de første dage af denne traktat var dem, der havde mest gavn af dem, der kunne tjene på toppen. I dag er Jordans beklædningsindustri dog milliarder værd og vokser fortsat.

Interessant statistik fra Jordans beklædningsindustri

# 1. Mere end 80 beklædningsfabrikker opererer i øjeblikket i Jordan. 13 af dem er i øjeblikket inden for en kvalificeret industriområde i kongeriget. (Bedre job, Jordan)

# 2. Jordans befolkning er over 6 millioner, og næsten halvdelen af ​​befolkningen er 19 eller yngre. Fabrikker i Kongeriget skal betale deres arbejdere en mindsteløn på mindst $ 155 om måneden, hvilket faktisk er lavere end den nationale løn. (Bedre job, Jordan)

# 3. Den officielle arbejdsuge for den jordanske beklædningsindustri er et 8 timers skift, 6 dage om ugen. Arbejdslovgivningen i Jordan foreskriver ikke maksimal arbejdstid eller overarbejde, som kan håndhæves. (Bedre job, Jordan)

# 4. Kvinder udgør 60% af de ansatte, der findes i Jordans beklædningsindustri, hvilket er den højeste andel af beskæftigelsen i enhver industri, der findes i Jordan. (Bedre job, Jordan)

# 5. Eksport genereret af industrien i 2010 udgjorde $ 1,05 milliarder, hvilket repræsenterer 16% af landets samlede eksport. Mere end 35.000 medarbejdere er ansat på grund af industrien, og mange flere indirekte job er tilgængelige på grund af deres tilstedeværelse. (Bedre job, Jordan)

# 6. 75% af beklædningsarbejdere i Jordan er klassificeret som vandrende arbejdstagere, og de fleste af dem er kvinder. 36% af vandrende arbejdere kommer fra Sri Lanka, mens indfødte Bangladeshier yder yderligere 22% af arbejdsstyrken. (Bedre job, Jordan)

# 7. Der er 75 fabrikker i Jordan, der producerer T-shirts, fleece, håndklæder og undertøj. Disse fabrikker repræsenterer 95% af rigets industrielle arbejdsstyrke og producerer 95% af landets beklædningseksport. (Modevirksomhed)

# 8. Dinaren i Jordan er mere værdifuld end den amerikanske dollar, hvilket øger værdien af ​​eksport i store dele af verden. Den nuværende værdi af den jordanske dinar svarer til $ 1,41 i amerikansk valuta. (Modevirksomhed)

# 9. Classic er den førende beklædningsgenstand producent i Jordan. På egen hånd tegnede det sig for omkring 13% af den samlede eksport, der gik til USA. Virksomheden blev etableret i 2003 og er vokset fra 300 medarbejdere til 15.000 medarbejdere, der producerer 200.000 beklædningsgenstande. Dens årlige omsætning er mere end 250 millioner dollars. (Modevirksomhed)

# 10. I landdistrikterne har kvinder en tendens til at trække sig tilbage fra arbejdsstyrken, når de gifter sig. For arbejdsgivere som Classic svarer det til medarbejderomsætning på op til 20% om året. (Modevirksomhed)

# 11. Lokale medarbejdere er dyrere at ansætte end vandrende arbejdstagere til beklædningsindustrien. Lokale arbejdere modtager 80 dinarer for leveomkostninger om måneden, ud over deres løn med et obligatorisk minimum. Vandrende arbejdstagere modtager naturalydelser for mad, bolig og leveomkostninger. (Modevirksomhed)

# 12. Selvom arbejdsløsheden i Jordan er omkring 12%, er der omkring 40.000 arbejdere i beklædningsindustrien, der importeres til deres arbejde. (Modevirksomhed)

# 13. I en undersøgelse fra 2014 af britiske tøjfabrikker fandt Better Work Jordan, at 33 ud af 55, der eksporterer produkter til USA, har foretaget forbedringer på alle områder af overensstemmelse fra inspektioner, der blev afsluttet året før. (Modevirksomhed)

# 14. De samlede eksportværdier for den jordanske beklædningsindustri har nået en årlig vækst på 20% i de sidste 5 år. (Jordans kontor for handel og økonomi)

#femten. Leveringstiden fra Jordan til Europa er 18 dage lige nu fra beklædningsindustrien. For Fjernøsten er leveringstiden 23 dage. For det amerikanske marked er leveringstiden i gennemsnit cirka 28 dage. (Jordans kontor for handel og økonomi)

#seksten. Omsætningen fra Jordans beklædningsindustri blev anslået til at være steget 10% i 2017 fra $ 1,3 milliarder i 2016 genereret af Verdensbankens skøn. (Mellemøstlig øje)

# 17. I 2011 var der 42 separate strejker fra beklædningsindustriens ansatte over ledelsesspørgsmål, soveværelsesforhold og endda adgang til mad eller vand. Der er nu omkring 10 kollektive sager, der involverer 50-100 arbejdere hvert år. (Mellemøstlig øje)

# 18. Ifølge de nyeste tal tegner Jordans beklædningsindustri sig for cirka 20% af landets BNP og nyder godt af toldfri adgang til det amerikanske marked. (Carnegie Endowment for International Peace)

# 19. Industrien kæmper stadig, når den forsøger at ansætte lokale arbejdere. Fra 2011-2013 blev der annonceret 19.000 jobåbninger for lokale arbejdere. Kun 4.000 ansøgninger blev modtaget til disse job. (Carnegie Endowment for International Peace)

# 20. Mellem 2013 og 2014 led 90% af de udenlandske medarbejdere på Century Miracle -fabrikken pasbeslag, selvom handlingen var ulovlig. (Carnegie Endowment for International Peace)

# 21. 90% af vandrende arbejdstagere i Jordans beklædningsindustri sender pengeoverførsler tilbage til deres hjemlande, hvilket resulterer i højere niveauer af forsætlig eller utilsigtet gældsbinding. (Carnegie Endowment for International Peace)

Tendenser og analyse af beklædningsindustrien i Jordan

Politisk uro har en tendens til at være den største trussel, den jordanske beklædningsindustri står over for i dag. Kongeriget er den eneste aktive deltager tilbage i kampen mod terrorgrupper. Styrkelse af den interne sikkerhed vil fortsat være en af ​​branchens topprioriteter.

Siden 2016 har USA fjernet Jordans beklædningsindustri fra listen over produkter produceret af børnearbejde eller tvangsarbejde, hvor den har været siden 2009.

Med sin unikke beliggenhed er adgangen til den travle havn i Haifa i Israel og det amerikanske marked ud over en generator af job til kongeriget. Omkring 20.000 mennesker har job i dag på grund af denne industri, og titusinder af migranter er også kommet til Jordan for at søge arbejde. Jordans fabrikker har fået ry for at have udført et godt stykke arbejde til tiden.

Ændringen kommer fra et politisk synspunkt. For den jordanske beklædningsindustri er holdningen at fortsætte med at køre som normalt.