20 Statistik, tendenser og analyse af den sydafrikanske tekstilindustri

Siden 1994 har den sydafrikanske økonomi gennemgået en række reformer, der har fokuseret på sociale fremskridt. Spørgsmål som arbejdsløshed, fattigdom og ulighed oversættes dog stadig til brancher, der ikke fungerer godt. Den sydafrikanske tekstilindustri er en af ​​dem.

Siden midten af ​​2000’erne, hvor industrien toppede, har væksten været et godt stykke under dens samlede potentiale. Økonomien som helhed voksede med en gennemsnitlig hastighed på 3,25 mellem 1994-2012.

Selv før sociale reformer blev toldbeskyttelsen på tekstiler og tøj reduceret betydeligt. Industrien opnåede $ 1,07 milliarder dollar i tekstil- og beklædningseksport i 2016, men den brugte også $ 2,92 milliarder på import af beklædningsgenstande. 46% af værdien af ​​importerede tekstiler kommer fra produkter fremstillet i Kina.

Med en bomuldsafgrøde anslået til 36.000 tons for vækstsæsonen 2017-18, en stigning på 145% i forhold til det foregående år, er der muligheder for industrien at vokse.

Vigtig statistik fra den sydafrikanske tekstilindustri

# 1. I 2017 importerede Sydafrika mere end 62.000 tons tekstilfibre til den indenlandske industri. 36% af disse fibre var bomuld. Kun 2% af den samlede fiber, 1.100 tons, blev importeret fra Kina. (Cotton SA)

# 2. Mere end 19.000 hektar er i øjeblikket under kunstvanding for bomuldsafgrøden i Sydafrika for at støtte tekstilindustrien. De fleste af de vandede acres er i Limpopo og Northern Cape. (Cotton SA)

# 3. Yderligere 17.600 hektar dyrker i øjeblikket bomuld i tørre områder i Sydafrika. Sammenlignet med kunstvandet jord er kg bomuldsfrø pr. Hektar 5 gange lavere i regnskylede afgrøder. (Cotton SA)

# 4. 4% af bomuldsafgrøden i Sydafrika høstes i hånden, selvom 100% af den bomuld, der dyrkes i Mpumalanga, høstes i hånden. Mere end 2.000 hektar regnfed bomuld dyrkes i øjeblikket i den region. (Cotton SA)

# 5. I september 2018 blev afgrøden 2017-18 anslået til at producere over 195.000 200 kg bomuldsgarnballer til støtte for tekstilindustrien. (Cotton SA)

# 6. Cirka 14% af den samlede fremstilling produceret i Sydafrika er skabt af tekstilindustrien, som omfatter fodtøj og tøj til statistiske formål. (Business Partners Ltd)

# 7. Der er næsten 80.000 direkte beskæftigelsesmuligheder til rådighed gennem tekstilindustrien i Sydafrika, og det tal stiger med 50%, når vikarer ansættes til behandling af bomuld og andre materialer, der høstes eller importeres. (Business Partners Ltd)

# 8. På trods af tekstilindustriens fremskridt i de seneste år er det samlede bidrag til Sydafrikas BNP stadig omkring 1%. (Business Partners Ltd)

# 9. Indenlandsk salg af tekstilvarer har været faldende siden 2005, så industrien har fokuseret på eksportmarkedet for indtægter. Et totalt tab af omsætning på 6% blev oplevet i løbet af 2010 efter at have nået et højdepunkt i 2005. (Journalisten)

# 10. 21% af den samlede detailindustriomsætning, som er 7,4 milliarder dollars hvert år, stammer fra tekstilsegmentet, som omfatter fodtøj og beklædning. (Flandern)

# 11. 80% af tråden, der bruges til at sy tekstiler og beklædningsgenstande verden over, kommer fra faciliteter i Sydafrika. Sans Fibers er førende inden for dette segment og har et hovedsæde i landet. (FPMSETA)

# 12. Selvom tekstilindustrien beskæftigede mere end 250.000 før 1994, menes oprettelsen af ​​CTCP (Apparel and Textile Competitiveness Program) for tekstilindustrien at have reddet 63.000 job og muligvis have tilføjet 8.000 til 10.000 nye job. Muligheder. Hvis disse data er korrekte, er CTCP ansvarlig for 90% af den nuværende struktur i den sydafrikanske tekstilindustri. (FPMSETA)

# 13. I Sydafrika bruger den gennemsnitlige husstand omkring 5% af sin indkomst på produkter, der tilbydes af tekstilindustrien. Det svarer til at bruge omkring $ 600 om året pr. Husstand til industrien. (Flandern)

# 14. USA tegner sig for mere end 55% af den samlede værdi af eksport, som den sydafrikanske tekstilindustri opnår hvert år. Yderligere 21% bidrager fra Det Forenede Kongerige på eksportmarkedet. (FES)

#femten. Regeringens uddannelses- og uddannelsesmyndighed (som fører tilsyn med tekstilindustrien) rapporterer, at der er mere end 2.000 aktive virksomheder, der producerer varer. Selvom læder, fodtøj og tøj er inkluderet i dette tilsyn, fokuserer 80% af de registrerede virksomheder kun på tekstiler og tøj. (FES)

#seksten. 70% af det indenlandske tekstil- og beklædningssalg, der produceres i Sydafrika, stammer fra de store beklædningsforhandlere i hver region. (FES)

# 17. 18% af den samlede tekstilproduktion opnået af den sydafrikanske tekstilindustri er dedikeret til eksportmarkedet. Det er to gange produktionen af ​​tøj, der sendes til eksport. (FES)

# 18. 70% af de ansatte, der arbejder i tekstilindustrien, er under 25 år. Til sammenligning er mindre end 1% af arbejdstagerne beskæftiget i industrien over 40 år. (FPMSETA)

# 19. Mens kvinder udgør størstedelen af ​​fremstillingsarbejdere i tekstil- og beklædningsindustrien generelt, er mænd dobbelt så tilbøjelige til at finde beskæftigelse i tekstilsektoren sammenlignet med tøj, fodtøj eller beklædning Læder. (FPMSETA)

# 20. 1 ud af 4 arbejdere, der har et job i tekstilindustrien i Sydafrika, taler isiZulu som deres primære sprog. 1 ud af 5 arbejdere taler afrikaans som deres primære sprog. Kun 18% af de sydafrikanske tekstilsprogarbejdere taler engelsk som deres første sprog. (FPMSETA)

Tendenser og analyse af den sydafrikanske tekstilindustri

Da indkomstniveauet fortsat stiger i Sydafrika, er der håb inden for tekstilindustrien om, at nye nationale muligheder vil udvikle sig. Ved udgangen af ​​2028 forventer antallet af husstande med indkomster, der placerer dem i top 1%, reallønstigning på mere end 60%.

For at opmuntre til indenlandske udgifter har regeringen skabt lukrative skattestrukturer og konkurrencedygtige lønninger. Dette har arbejdet på at udvikle en virksomhedskultur, der er mere positiv, hvilket betyder, at der tilbydes flere produkter og tjenester på tværs af branchen.

Den sydafrikanske tekstilindustri står over for nogle udfordringer. Den langvarige tørke får flere landmænd til at konvertere fra kunstvandet jord til bomuldsafgrøder i tørre områder. Billig import fra Kina lægger fortsat pres på lokalt producerede priser. Økonomisk variabilitet på dets vigtigste eksportmarkeder, såsom USA, truer også de lave fortjenstmargener, der opnås.

Alle disse problemer har potentiale til at blive løst. Det er muligt for industrien at nå sin tidligere herlighed uden at skyggen af ​​apartheid truer over den. Med flere investeringer, lidt innovation og lidt held og lykke med klimaet er der et stærkt vækstpotentiale i den sydafrikanske tekstilindustri.