20 Statistik og tendenser i malaysisk skibsbygningsindustri

Malaysia kan være en maritim nation, men dets tilstedeværelse inden for skibsbygningsindustrien er generelt ikke stærk. Det er klassificeret som en strategisk industri af regeringen og forventes at levere mere end RM6,35 milliarder i årlige indtægter, men branchens struktur begrænser dens produktivitet. Malaysia blev rangeret som nummer 26 på listen over lande med den største handelsflåde i 2013.

Malaysias skibsbygnings- og reparationsindustri består af fremstillings- og servicevirksomheder. Mange værfter består af små til mellemstore skibe, såsom færger, slæbebåde, fiskebåde, lystbåde og patruljebåde. Nedenfor er nogle vigtige statistikker fra den malaysiske skibsbygningsindustri.

Interessant statistik fra Malaysias skibsbygningsindustri

# 1. I 1997 var den samlede milliard ringgitværdi for den malaysiske skibsbygningsindustri 441,83. I 2007 var det 1.107,7. (Maritime Institute of Malaysia)

# 2. Der er i øjeblikket omkring 120 registrerede skibsværfter i drift i Malaysia. De bygger havfartøjer, lokale fartøjer og fartøjer, bygger marine strukturer, reparerer fartøjer, konverterer fartøjer og fremstiller stålkonstruktioner og kraner. (Maritime Institute of Malaysia)

# 3. Det største anlæg i den malaysiske skibsbygningsindustri kan rumme tørdocking af skibe op til 450.000 DWT. Det har også et bådløftesystem, der er i stand til op til 50.000 DWT. (Maritime Institute of Malaysia)

# 4. Mellem 1996 og 2006 voksede antallet af skibsværfter med fremstillingslicenser fra 21 til 56 i alt, men mange af dem er små faciliteter, der har arbejdskrævende ansvar. (Maritime Institute of Malaysia)

# 5. I 2013 var den malaysiske skibsbygningsindustri i stand til at generere RM8,36 milliarder i omsætning. Det eksporterede også 1,0 mio. RM i omsætning og oplevede investeringer på kun 33,5 mio. RM. (Ministeriet for industri og international handel)

# 6. I 2009 oplevede industrien sit højdepunkt for nybyggede skibe og nåede i alt 312. I 2013 blev der kun bygget 236 nye skibe, det laveste antal i en 10-årig periode. (Ministeriet for industri og international handel)

# 7. Malaysias skibsbygningsindustri er ansvarlig for i gennemsnit at levere 35.000 job om året og vokser fortsat som en indflydelsesrig økonomisk sektor for landet. (Ministeriet for industri og international handel)

# 8. Sydkorea modtog de højeste niveauer af verdenseksport fra den malaysiske skibsbygningsindustri i 2014. Omkring 25% af den samlede eksport går til Sydkorea til en værdi af RM1.253,8 millioner. (Ministeriet for industri og international handel)

# 9. Kina og Japan rangerer anden og tredje med hensyn til Malaysias skibsbygningseksport, selvom ændringen i værdien af ​​denne eksport er faldet med henholdsvis 9,5% og 12,6%. Til sammenligning steg værdien af ​​eksporten til Sydkorea med 10,9%. (Ministeriet for industri og international handel)

# 10. Hovedeksporten af ​​skibsbygningsindustrien er lette håndværk, flydehavne og nedsænkelige borerigge. I 2014 -værdier repræsenterede det 355,5 mio. RM. (Ministeriet for industri og international handel)

Verdens skibsbygningsindustri statistik

# 11. Krydstogtskibe og slæbebåde / pushere er også vigtige komponenter i branchen. De tegnede sig også for RM313,8 millioner og RM279,1 millioner i omsætning i 2014. (Ministeriet for industri og international handel)

# 12. Malaysias skibsbygningsindustri bidrog med 1% af verdens nye byggeordrebog i 2013. Det hjalp med at rangere Malaysia som den 26. største handelsflåde i verden i slutningen af ​​2013. (Malaysian Marine Industries Association)

# 13. Cirka 65 værfter i Sarawak an Sabah bidrager med 65% af mængden af ​​nybyggeri opnået af den malaysiske skibsbygningsindustri. Mange af disse værfter er familievirksomheder. (Malaysian Marine Industries Association)

# 14. I 2009 havde Malaysia flere skibe eksporteret end skibe importeret med 132 samlet import, men næsten 150 eksport. Dette gentog sig i 2011, hvor 72 skibe blev importeret, mens mere end 100 skibe blev eksporteret. I de fleste år er importen imidlertid langt over eksporten. (Malaysian Marine Industries Association)

#femten. De mest almindelige importerede fartøjer til industrien er nordlige kystfartøjer, der ofte tegner sig for mere end halvdelen af ​​alle importerede fartøjer. Offshore skibe er også en vigtig type importeret fartøj. I 2012 importerede Malaysia flere bulkskibe end nogen anden type skib. (Malaysian Marine Industries Association)

#seksten. For at fremme vækst inden for den malaysiske skibsbygningsindustri bevilgede regeringen fra 2016 en tillægsinvestering på 60% på yderligere kvalificerede anlægsudgifter i løbet af en 5-årig periode. Startups kan i stedet vælge en 70% fritagelse for indkomstskat, hvis de foretrækker det. (Seatrade Maritime News)

# 17. Af de 100+ aktive skibsværfter, der er tilgængelige for industrien, er kun 6 store nok til at håndtere et fartøj på 600+ tons. (Seatrade Maritime News)

# 18. 57% af omsætningen fra den malaysiske skibsbygningsindustri kommer fra skibsbygningsaktiviteter. 18% af omsætningen kommer fra reparationsindsatser. Yderligere 17% genereres gennem fremstilling. Resten kommer fra forskellige aktiviteter, der kan være nødvendige. (AHK Malaysia)

# 19. Indenlandsk bådproduktion fokuserer på skibe tæt på kysten. Siden 2005 har ingen anden bådtype været vigtigere for det lokale marked. Høje søskibe er nummer to i betydning, mens passagerskibe er tredje. (AHK Malaysia)

# 20. Shippingindustrien projekterer, at en kapitalinvestering på mindst $ 930 millioner vil være påkrævet for at opretholde den nuværende forretningsmodel. (AHK Malaysia)

Verdens skibsbygningsindustri statistik

Malaysiske skibsbygningsindustri tendenser og analyse

For at den malaysiske skibsbygningsindustri kan have vækstpotentiale, skal der gøres en kontinuerlig moderniseringsindsats. Faciliteterne skal udvides. Yderligere reparations- og vedligeholdelsesmuligheder skal leveres. Ny konstruktionsindsats bør omfatte alle skibsværfter, der har faciliteter og kapaciteter frem for industrien med fokus på to specifikke steder.

Den lave efterspørgsel efter skibe siden 2010 har også påvirket industrien. Fald på markeder for fossile brændstoffer og international skibsfart generelt har også haft negative virkninger. Virksomhederne forsinkede udvidelsen af ​​flåden, og offshore -projekter blev aflyst.

Siden 2015 har der været en begrænset genoprettelsesoplevelse. Op til 55.000 job forventes at være tilgængelige inden udgangen af ​​2022. Hvis det opnås, ville det næsten fordoble den nuværende beskæftigelse til støtte for Malaysias skibsbygningsindustri. Det vil have en enorm indvirkning på økonomien, især med de overordnede lave investeringsniveauer, der er til stede.