20 Statistik og tendenser fra den irske byggeindustri

Fra det laveste punkt i recessionen i Irland i 2013 har byggeindustrien genoprettet hurtigt. Siden har den irske byggeindustri skabt mere end 50.000 arbejdspladser og har i gennemsnit ansat 1.000 nye arbejdere om måneden. Ved udgangen af ​​2019 vil op til 1 ud af 16 mennesker have et lønnet job i branchen, da det begynder at gå ind i en fase med vedvarende vækst.

Boligsektoren driver industrien. Nye færdiggørelser af hjem nåede 18.000 enheder i 2017, men det er 50% mindre end den anslåede årlige efterspørgsel i landet. Fra 2016 til 2017 steg antallet af nye boliger med 28%, og færdige projekter steg i Dublin med 41% i boligsektoren.

I Irland tegner storbyområdet Dublin sig nu for 59% af udbuddet af nye boliger til byggeindustrien.

Det, der driver væksten i boligbyggeri, er det faktum, at Irland har den laveste andel af lejlighedshuse i EU.

Interessant statistik fra den irske byggeindustri

# 1. I 2017 faldt mængden af ​​projekter på stedet i byggeindustrien med 5% i forhold til året før. Kun Leinster og Connacht oplevede en volumenstigning. (SNG Irland)

# 2. Værdien af ​​projekter i den irske byggebranche faldt i 2017 med € 4,7 mia., Hvor hver region oplevede et kraftigt fald i aktiviteten på tværs af flere segmenter. (SNG Irland)

# 3. Boligsektoren i Irland tegner sig nu for mere end 30% af værdien af ​​alle parallelle projekter, hvilket repræsenterer en stigning på 21% i 2016. (SNG Irland)

# 4. I 2017 var der planlagt 4.155 større projekter i den irske byggebranche, mens kun 1.062 projekter blev tildelt planlægning i landbrugssektoren. (SNG Irland)

# 5. Gæstfrihed og forplejning oplevede en stigning på 17% i værdien af ​​projekter, der modtog planlægning, mens boligprojekter, der modtog planlægning, steg 27%. Alle andre branchesegmenter oplevede fald i 2017. (SNG Irland)

# 6. 56% af virksomhederne i byggeindustrien i Irland oplevede en stigning i deres aktiviteter i løbet af den 6-måneders periode, der sluttede marts 2018. (PwC)

# 7. Cirka 75% af landmålerne i den irske byggebranche oplevede stigninger i kommercielle og private boligbyggeri. (PwC)

# 8. Mere end 80% af virksomhederne i byggeindustrien oplevede mangel på færdigheder i de sidste 12 måneder. Gips, tømrere, murer og elektrikere oplevede ekstrem mangel og begrænsede antallet af projekter, der kunne gennemføres. (PwC)

# 9. 52% af virksomhederne i den irske byggebranche siger, at deres økonomi er en udfordring i 2018, selvom sværhedsgraden er mindre end året før. (PwC)

# 10. 70% af byggefirmaerne siger, at de forventer vækst i antallet af medarbejdere i de næste 12 måneder. Yderligere 63% af virksomhederne siger, at de forventer indtjeningsvækst i de næste 12 måneder. (PwC)

# 11. Landmålere i den irske byggeindustri rapporterer, at de arbejder på et kapacitetsniveau på 79%. (PwC)

# 12. Mængden af ​​projekter, der blev indsendt til planlægning, steg 4% i 2017, selvom landbrugsmængderne inden for industrien faldt med 27%. (SNG Irland)

# 13. Den samlede byggeproduktion i Irland steg med 18%, hvilket skabte en samlet værdi på 19,5 mia. € for året. (Aecom)

# 14. Budpriserne steg 7% i 2017 for den irske byggeindustri, og der forventes en stigning på 6,6% i byggeåret 2018. (Aecom)

#femten. Byggeriomkostninger i Irland forventes at stige med 3,5% i 2018 for industrien, drevet af højere materialeomkostninger og højere omkostninger til kvalificeret arbejdskraft på grund af talentmangel. (Aecom)

#seksten. Omkostningerne ved at bygge en beboelseslejlighed i Irland anslås at være € 2.000 pr. Kvadratmeter sammenlignet med € 1.575 i Nordirland. (Aecom)

# 17. Brancheundersøgere rapporterede stigninger i aktivitetsniveauet for kommunikation, forsyningsselskaber og energisektorer på henholdsvis 9%, 6%og 2%. 30% af de aktive virksomheder siger, at de har set stigninger i konstruktionsniveauet inden for disse områder. (PwC)

# 18. 23% af virksomhederne siger, at deres ordreniveau for vejanlægsprojekter i Irland er steget, hvilket er mindre end 30% af virksomhederne, der sagde det samme sidste år. (PwC)

# 19. Kun 42% af virksomhederne i den irske byggebranche siger, at konkurrence er en af ​​deres største bekymringer for 2018 og fremover, som er rangeret som den laveste af enhver større udfordring. 81%sagde, at mangel på arbejdskraft var deres største trussel, efterfulgt af planlægning og regulering (77%), økonomiske begrænsninger (55%) og vejret (43%). (PwC)

# 20. 52% af virksomhederne i branchen siger, at de har svært ved at skaffe finansiering til projekter, der har modtaget godkendelse. Selvom det er højt, er dette under de 58% af virksomhederne, der sagde det samme i 2017. (PwC)

Irsk byggebranches tendenser og analyse

I 2019 forventer den irske byggeindustri sit sjette år i træk med vækst. Det planlægger at gå ind i en moden fase og forventer yderligere vækst i boligprojekter for at imødekomme de nuværende krav. Samtidig forventes andre byggeprojekter at falde, hvilket modvirker mange af de gevinster, industrien kan opleve.

Denne situation skaber et unikt problem for industrien. Hvis boligbyggerimarkedet af en eller anden grund falder til jorden, falder industriindtægterne og arbejdspladser forsvinder.

I øjeblikket er det, der holder industrien tilbage, manglen på faglærte arbejdere. Gennemførte projekter kan stige med op til 30%, hvis der var tilstrækkelig arbejdskraft til rådighed for industrien. Denne mangel kan løse sig selv i de næste 5 til 10 år, efterhånden som unge arbejdere gennemfører lærepladser og migranter udnytter branchemulighederne, selvom det ikke er en garanti for succes.

Centralbanken rapporterer i øjeblikket, at den irske byggebranche på trods af rebounding i den irske økonomi ligger på 46% af beskæftigelsesniveauet, der var til stede i 2007.

Fremtiden ser lovende ud for den irske byggebranche i øjeblikket. Hvis disse udfordringer overvindes, vil der blive fundet succes. Ellers kan det næste årti blive en uro for industrien.