20 Statistik og tendenser for den jamaicanske bananindustri

Jamaicas bananindustri blev den første kommercielle producent af dette landbrugsprodukt på den vestlige halvkugle. Banana Industry Board i Jamaica opretholder en database med over 150 forskellige sorter i sin bakterieplasma. Dette gør det muligt for industrien at udvikle nye bananasorter til eksport, mens de stadig fokuserer på de værdier, traditionelle sorter kan tilbyde.

Virkningerne af orkaner, sygdomme og politiske handelsregler har en enorm indvirkning på denne industri. På nogle måder kæmper den jamaicanske bananindustri simpelthen for at overleve. Af denne grund arbejdes der på at arbejde med banansorter, der kan producere op til 50% mere udbytte end traditionelle sorter. I 2012 nåede mængden af ​​verdens brutto bananeksport rekord på 4,5 millioner tons.

Vigtig statistik fra Jamaicas bananindustri

# 1. Jamaica Banana Board stoppede med at deltage på eksportmarkederne siden august 2008. Siden 2009-2013 har industrien udelukkende fokuseret på at udvikle hjemmemarkedet og udvide værdikæderne på øen. Eksporten genstartede først i 2014. (The Banana Board)

# 2. Jamaicas bananindustri var i stand til at producere omkring 55.000 tons frugt i 2015, en stigning på 3% fra det foregående års produktionsniveau. (Jamaica Information Service)

# 3. Eksport fortsætter med at forekomme fra Jamaica, selv uden inddragelse af Banana Board. I 2015 opnåede Jamaica 160 millioner dollars i bananeksportindtægter. Samtidig registrerede branchen en stigning på 51% i salget af bananer på udenlandske markeder. (Jamaica Information Service)

# 4. Jamaicas tre største bananimportører er Caymanøerne, USA og Storbritannien. (Jamaica Information Service)

# 5. I 2015 tilbød Jamaicas regering bananindustriens infrastruktur støtte og plantematerialer til en værdi af 53,5 millioner dollars for at hjælpe den med at vokse. De fleste midler kom fra støtte fra EU og Banana Export Expansion Program. (Jamaica Information Service)

# 6. Landdistriktsudviklingsmyndigheden hjælper også bananindustrien med at komme sig på øen og fører tilsyn med plantningen af ​​mere end 120.000 nye planter hvert år for lokale producenter. (Frugtnetværk)

# 7. På sit højeste eksportniveau i 2006 var den jamaicanske bananindustri i stand til at eksportere mere end 32.000 tons bananer, hvilket genererede en omsætning på mere end $ 13,4 millioner. (Frugtnetværk)

# 8. I 2008 ramte den tropiske storm Gustav øen Jamaica. Under denne begivenhed ødelagde den næsten 80% af bananafgrøden. I en periode på 5 år blev Jamaica ramt af 5 storme, som hver især havde en meget negativ indvirkning på bananindustrien. (Frugtnetværk)

# 9. Bananindustrien i Jamaica er centreret om to store plantager, støttet af flere små landmænd. (Bananlink)

# 10. Mere end 130 millioner tons bananer eksporteres hvert år globalt. Med næsten 30 millioner tons er Indien verdens førende bananproducent, selvom de største producenter generelt er koncentreret på hjemmemarkederne. Jamaica er ikke engang i top 10, når det kommer til bananproduktion i dag. (All Island Banana Growers Association Ltd)

Statistik for verdens bananindustri

# 11. Cirka 50 milliarder tons Cavendish -bananer produceres hvert år på verdensplan. Det europæiske og amerikanske marked leveres næsten udelukkende med denne sort, da den rejser bedre end andre. (FN’s fødevare- og landbrugsorganisation)

# 12. Der er omkring 5,5 millioner hektar jord, der er dedikeret til bananproduktion rundt om i verden. Brøkdelen af ​​landbrugsjord, der leveres af Jamaica til bananer, er lille nok til, at den ikke registreres som en officiel procentdel. (FN’s fødevare- og landbrugsorganisation)

# 13. Tyveri er et af de største tab, der i øjeblikket påvirker den jamaicanske bananindustri. Mange landmænd oplever tab på 75% eller mere på grund af tyveri. Den gennemsnitlige straf for en person, der bliver fanget i at stjæle en landmand, er kun 90 dages fængsel. (Observatør for Jamaica)

# 14. Bananer, på trods af alle de vanskeligheder, der er forbundet med at dyrke dem på Jamaica i dag, er den næststørste landbrugsafgrøde på øen. Sukkerrør er den mest populære afgrøde og tegner sig for 25% af landbrugsjorden, der er dedikeret til regelmæssig landbrugsbrug. (Landstudier)

#femten. De fleste af gårdene i Jamaica er meget små. 90% af dem har 4 hektar eller mindre. Der er omkring 350.000 hektar jord til rådighed, der er egnet til dyrkning til industrien, mens anslået 160.000 af disse hektar forbliver i dvale. (Landstudier)

#seksten. Gårde, der indeholder mere end 20 hektar jord, der i øjeblikket dyrkes, repræsenterer 43% af det samlede dyrkede land, der produceres på øen. De største gårde har i gennemsnit 784 hektar. (Landstudier)

# 17. Mange små landbrug går til skråstreg og brænder landbrugsmetoder på grund af de besparelser, metoden byder på. Dette reducerer imidlertid kvaliteten af ​​den muld, der er tilgængelig for dem, hvilket kan reducere potentielle bananudbytter med op til en tredjedel i et givet år. Mange små bananfarme dyrker også andre landbrugsprodukter for at sprede deres indtægtskilder. (Landstudier)

# 18. Jamaicas bananindustri er den eneste, der overstiger sukkereksporten i omsætning i Jamaicas historie. I 1970’erne faldt produktionen imidlertid hurtigt fra 136.000 tons om året til kun 33.000 tons om året. (Landstudier)

# 19. I 2010 rangerede Jamaica 47. i den samlede bananproduktion, og bananindustrien tegnede sig for mindre end 1% af øens samlede BNP. (George A Smathers Libraries)

# 20. På trods af igangværende udfordringer tegner Jamaicas bananindustri sig for op til 10% af de samlede jobmuligheder på øen. (George A Smathers Libraries)

Verdensstatistik for bananindustrien

Tendenser og analyse af Jamaicas bananindustri

Den største udfordring for den jamaicanske bananindustri er robusthed. Producenter skal have adgang til bananer, der kan modstå sygdom og modstå forsendelsesprocessen. Bananbestyrelsen har godkendt to nye bananasorter til vurdering for at afgøre, om det er muligt.

Disse to sorter, kaldet FHIA 17 og FHIA 25, tilbyder et stort potentiale, da de let skræller, mens de er grønne, har god tekstur og smag og forbliver grønne i op til 10 dage. Samtidig tilbyder de en høj grad af resistens over for Black Sigatoka sygdom.

Der vil blive krævet fortsatte investeringer for at hjælpe den jamaicanske bananindustri med at genvinde sin tidligere glans. Samtidig skal Jamaica redde sig fra alvorlige storme i de kommende år for at hjælpe avlere med at etablere deres plantager igen.