20 Statistik og tendenser for den filippinske ananasindustri

En af de vigtigste landbrugseksporter på Filippinerne er ananas. Nogle af de største ananasplantager i verden er placeret i landet. Dole og Del Monte har en indflydelsesrig tilstedeværelse lokalt. Med undtagelse af den thailandske ananasindustri er Filippinerne i dag verdens største ananasproducent.

Det, der gør den filippinske ananas til et så unikt landbrugsprodukt, er, at den er så alsidig. Den kan spises frisk, eller den kan koges. Ananas kan presses. De er ofte terninger til inkludering i desserter. De kan vendes til marmelade. Selv bladene kan omdannes til tekstilfibre, tapet eller møbler.

Ananas-industri-statistik-Filippinerne-produktion

Vigtig statistik om den filippinske ananasindustri

# 1. I 2015 producerede den filippinske ananasindustri 2,58 millioner tons frugt. Industriens vækst har været langsom, men stabil, med 2,23 millioner tons frugt produceret i 2011 (Statista).

# 2. I tredje kvartal af 2017 producerede ananasproduktionen i Filippinerne en stigning på 1,5% i forhold til samme kvartal 2016. Væksten blev tilskrevet en stigning i høsten takket være udvidelsen af ​​virksomhedernes gårde i Mindanao og Cotabato . (Filippinernes statistiske myndighed)

# 3. North Mindanao er den vigtigste ananasproducerende region i Filippinerne. Denne region repræsenterer i gennemsnit 61% af den årlige høst. Den nærmeste region er Soccsksargen, der producerer omkring 28% af afgrøden. Bicol -regionen udgør cirka 6% af den samlede ananashøst. (Filippinernes statistiske myndighed)

# 4. De fleste af de aktive ananasplantager i Filippinerne er klassificeret som små, med en samlet størrelse på 2 hektar eller mindre. Det betyder, at den gennemsnitlige ananasplantageejer henvender sig til det lokale marked blandt de store tropiske frugtmærker, der er aktive i landet. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 5. Der er tre hovedkulturer, der dyrkes i den filippinske ananasindustri: Formosa (Queen), Cayenne og Rødspansk. Sidstnævnte sort bruges hovedsageligt til produktion af blade i stedet for at levere frugt til industrien. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 6. Ananashøsten i Filippinerne er en oplevelse, der finder sted hele året. For mindre gårde er højsæsonen for høst typisk april til juli. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 7. Den mest almindelige måde at udvide en ananasplantage på Filippinerne er at bruge høstmateriale fra tidligere afgrøder, der er blevet dyrket, ved hjælp af suckers og blade. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 8. Det samlede ananasproduktionsareal plantet i 2013 er godt 60.000 hektar. I 2008 var det samlede produktionsareal på godt 58.000 hektar. Det udmønter sig i en årlig vækstrate på 0,86%. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 9. 41% af den filippinske ananasindustri er dedikeret til total netfodring og behandles som et engangsprodukt. 37% af de fremstillede produkter er beregnet til generelle processer. 5% af industrien er dedikeret til fødevarer eller affaldsmaterialer. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 10. Kun 17% af den filippinske ananasindustri består af frisk frugt til eksport. (Center for mad og gødningsteknologi)

ananas industri statistik asien pacific

# 11. Den gennemsnitlige årlige vækstrate for produktionsprisen for ananas i Filippinerne var så høj som 7,71% for Formosa -frugttypen. Cayenne ananas havde en gennemsnitlig årlig prisvækst på gården på 2,82%, mens spanske røde ananas oplevede en årlig vækst på 3,07%. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 12. Ananas dyrket i Filippinerne eksporteres i forarbejdede former ud over den friske frugt, der afsendes. Dole og Del Monte er de vigtigste eksportører af ananasprodukter til industrien. Selvom eksporten faldt mellem 2008 og 2010, er industrien kommet sig for at opleve årlige vækstrater på 11% eller mere i nogle år. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 13. Japan er det vigtigste land, der importerer ananas fra Filippinerne, hvilket tegner sig for 87% af den samlede eksportandel af den filippinske ananasindustri. Sydkorea og Kina tegner sig for yderligere 5% hver af ananaseksporten. (Center for mad og gødningsteknologi)

# 14. De mest populære forarbejdede former for ananas, der eksporteres fra Filippinerne, er mos, juice, tørret frugt og dåse i sirup. (Center for mad og gødningsteknologi)

#femten. En af grundene til, at ananas er en så populær frugt, er, at den indeholder bromelain. Dette er et enzym, der hjælper med at fordøje mad, fordi det er i stand til at nedbryde de proteiner, der er blevet indtaget. Samtidig virker det for at reducere betændelse i fordøjelseskanalen, tilbyder blodfortyndende egenskaber og kan lindre fordøjelsesbesvær. (Vælg Filippinerne).

#seksten. Ananas indeholder også høje niveauer af vitamin A og betacaroten, hvilket kan reducere din risiko for alvorlige helbredsproblemer senere i livet. (Vælg Filippinerne)

# 17. I 2005 var Filippinerne den tredjestørste ananaseksportør i verden med en markedsandel på godt 9% i 2005. På bare 10 år kunne Filippinerne vokse sin industri til andenpladsen på dette marked. liste .. (Invester Filippinerne).

# 18. Der tilbydes i øjeblikket 205 forskellige ananasprodukter til salg på Alibaba lige nu. 44% af engrosprodukterne er frugt på dåse, mens 1 ud af 3 fortegnelser er frisk ananas. (Alibaba)

# 19. De sødeste ananas dyrket i Filippinerne, Formosa, kom oprindeligt fra Thailand. For at undgå forvirring i eksportindustrien blev de omdøbt til “Reina” ananas. (Manila Bulletin)

# 20. En investering på P10.000 i voksende ananas kan give et afkast på P25.000 eller mere. (Manila Bulletin)

ananas-filippinerne-industri-værdi-statistik

Filippinske ananas tendenser og analyse

Som med enhver anden tropisk frugtindustri kan den filippinske ananas opleve økonomiske nedture fra tid til anden. På grund af produktets popularitet vil der dog altid være lokale og internationale markeder, der ønsker at importere mere af denne søde frugt.

Det unikke ved denne industri er, at meget af den er fokuseret på lokale behov gennem små landbrugspraksis. På grund af denne egenskab er industrien noget isoleret fra globale økonomiske tendenser. Det er en væsentlig komponent i den lokale kost og giver ofte anvendte tekstilressourcer.

Hvis forsendelsesmetoder til filippinske ananas kan forbedres, kan det amerikanske marked sætte scenen for en enorm vækst i branchen. USA er den førende importør af frisk ananas, ananas på dåse, naturlig ananasjuice og koncentreret ananasjuice (UNCTAD). Mindre end 3% af de filippinske ananas, der er bestemt til eksport, når USA. I mange år når mindre end 1% af eksporten til USA.

Der vil altid være et sted i denne verden for den filippinske ananas. Det er derfor, der er så meget potentiale for denne industri.