20 Statistik og tendenser for den canadiske fastfoodindustri

Fastfood er mere end en amerikansk tradition. Det har også været en fast bestanddel af den canadiske kost i over 100 år. Den første fastfood -hamburger blev serveret af A&W i Canada, og operatørerne åbnede et sted i Winnipeg i 1956. I løbet af de næste 10 år ville fastfood -franchisen udvides til mere end 200 lokationer.

I 1980’erne ville A&W også blive den første hamburgerkæde i Canada til at åbne restauranter i indkøbscentre for forbrugere.

Men det, der virkelig driver canadisk fastfood, er ikke burgere, pommes frites eller endda poutine. De er donuts. Canada har flere donutbutikker pr. Indbygger end noget andet land i verden. En del af grunden er, at kaffe efter vand er den mest populære drink, der er købt i landet.

Derfor er Tim Horton’s en så populær franchise. Horton åbnede sin første butik i 1964. Han solgte kun to varer: donuts og kaffe. Hver kostede kun 10 øre.

Interessant statistik fra den canadiske fastfoodindustri

# 1. Der er i øjeblikket mere end 19.000 fastfood -restauranter i hele Canada. Tilsammen genererer de 26 milliarder dollars i omsætning hvert år. (IBIS World)

# 2. På trods af ændringer i forbrugernes smag, øget intern konkurrence og lovgivning om fødevarekvalitet fra 2013 til 2018 oplevede fastfoodindustrien i Canada en vækstrate. Gennemsnitlig årlig sammensætning på 4,1%. (IBIS World)

Canadisk fastfoodindustri

# 3. Mere end 425.000 mennesker har direkte beskæftigelsesmuligheder takket være den canadiske fastfoodindustri. (IBIS World)

# 4. Mere end 2,5 milliarder kopper kaffe serveres hvert år på fastfood -steder i hele Canada. (Direkte franchise)

# 5. Tim Horton’s er den største franchise med fastfood muligheder i Canada, med mere end 4.600 aktive steder på landsplan. Subway er verdens førende inden for fastfood -franchiser, men er kun nummer to i alt canadiske lokationer med over 3.200. (Direct Franchise)

# 6. Tim Horton leder også den canadiske fastfoodindustri i det samlede bruttosalg. I 2016 tjente virksomheden 8,4 milliarder dollar. McDonald’s kom på andenpladsen med et salg på 4,5 milliarder dollar. Subway kom på tredjepladsen med 1,72 milliarder dollar i bruttosalg. (Direkte franchise)

# 7. 14% af forbrugere, der regelmæssigt besøger canadiske fastfoodsteder, rapporterer, at de er påvirket af digitale beskeder, før de tager en tur. Dette inkluderer online brochurer, kuponer, applikationer eller e -mails. (Direkte franchise)

# 8. 9% af canadiske forbrugere siger, at oplysninger om en fastfood -lokalitets sociale medieplatform hjælper med at påvirke deres restaurantvalg. (Direkte franchise)

# 9. 78% af restauratører i Canada rapporterer, at de bruger sociale medier som en måde at øge bevidstheden om deres placering. De vigtigste kanaler er Twitter, Facebook og Instagram. (Restauranter Canada)

# 10. 1 ud af 5 hurtige servicerestauranter i Canada rapporterer om brug af leveringstjenester til at nå ud til kunder, der ikke ønsker at rejse til deres lokation. Fuldservicerestauranter er endnu mere tilbøjelige end fastfood-steder (24% mod 20%) til at bruge leveringstjenester. (Restauranter Canada)

# 11. 40% af fastfoodrestauranter forventes at tilføje mobilapp -betaling som en del af de salgssteder, der er tilgængelige for forbrugerne. 26% siger, at de vil acceptere betalinger fra gemte tegnebøger. (Restauranter Canada)

# 12. Salget på quick-service restauranter i Canada steg 5,3% i 2017, hvilket var kun 0,2% lavere end salgsgevinsterne, som fuldservicerestauranter i landet oplevede. (Restauranter Canada)

# 13. Menupriserne steg 2,6% inden for fødevareindustrien i 2016, delvis drevet op af lovgivningen om mindsteløn på $ 15, en fødevareafgift på 6% i Saskatchewan og andre lovgivningsmæssige tiltag. Der forventes en stigning på 3,3% i Ontario alene i 2018 (Restauranter Canada)

# 14. Gennem 2022 forventes den eksisterende husholdningsgæld at øge fastfood -præferencer, når forbrugerne går ud og spiser med hele 4%. (Restauranter Canada)

#femten. Omkring 4 ud af 5 måltider canadiere spiser i løbet af året tilberedes derhjemme. (NPD Group)

#seksten. Driftsmargener inden for fastfoodindustrien, på trods af at kaffe var den mest efterspurgte vare, har konsekvent været over 3% siden 2008. I nogle år har QSR -segmentet oplevet så høje driftsoverskudsgrader som 5%. (Statistik Canada)

# 17. Sammenlignet med 2016-tallene oplevede alle mad- og drikkevareservicesteder i Canada en omsætningsstigning på hele 6,3% i forhold til de foregående års tal. Det var den største årlige stigning i indkomsten i 15 år. (Statistik Canada)

# 18. Den gennemsnitlige placering i restaurantbranchen genererer mere end $ 620.000 i omsætning hvert år. Kun 1,3% af disse steder beskæftiger 100 eller flere mennesker. (Statistik Canada)

# 19. Takket være Tim Hortons indflydelse har lokationer kun til drikkevarer højere indtægter pr. Lokation end virksomheder tilsammen og nåede næsten $ 650,00 pr. Sted i 2015. Omkring 2 ud af 3 af disse steder var rentable, ifølge selvangivelser for år .. (Statistik Canada)

# 20. De steder, der tilbyder catering, er de mest rentable inden for QSR -segmentet i Canada. Cirka 80% af de lokationer, der tilbyder mobile madtjenester, catering eller beskæftiger madleverandører, var rentable. (Statistik Canada)

Canadiske fastfoodindustri tendenser og analyse

Gennem 2023 forventes Canadas BNP at vokse med en årlig hastighed på omkring 2%. I samme periode forventes den canadiske fastfoodindustri at vokse med en årlig hastighed på 3,4%.

Ligesom andre lande med en høj forekomst af fastfoodsteder, er der et ønske om at have sundere madmuligheder til rådighed for forbrugerne. Folk er villige til at bruge mere på fødevarer, som de anser for sundere for dem. Det er en af ​​grundene til højkonjunkturen i hurtige, afslappede fødevarer. De gennemsnitlige omkostninger ved en fastfood i Canada er 8,50 $. For en hurtig afslappet middag er gennemsnitsprisen $ 12.

Restauranter, der har tilpasset sig de sunde spiseforandringer, som forbrugerne ønsker at se, har oplevet de bedste salgsmuligheder. A&W var for eksempel en tidlig adopterer af frugt, salater og lignende sunde menuindstillinger. På trods af at de har færre end 1.000 lokationer, opnår kæden mere end $ 1 mia. I salg hvert år.

Fra 2012 til 2013 oplevede Canada 52 nye kædebutikker og mistede 905 uafhængige restauranter. Derfor forventes væksten i fastfoodindustrien i Canada at være næsten det dobbelte af, hvad den samlede økonomiske vækstrate, der forventes i landet, vil være.