20 statistik og tendenser for canadisk luftfartsindustri

Den canadiske flyindustri domineres af et Air Canada-duopol og en lavprisflyselskab, der hedder WestJet. Der er chartrede luftfartsselskaber og regionale luftfartsselskaber, der også supplerer industrien og betjener små nichemarkedssegmenter.

Air Canada tilbyder direkte beskæftigelsesmuligheder til mere end 26.000 mennesker hvert år. Dens persontransporttjenester genererede mere end 14,6 mia. C $ i 2016. Mere end 48 millioner mennesker transporteres hvert år med Air Canada til deres destination med mere end 85 mia. Miles pr. Passager genereret.

WestJet var i stand til at generere omkring 4,1 milliarder dollars ved at levere transporttjenester til mere end 100 destinationer og generere mere end 24 milliarder miles pr. Passager med indtægter.

I alt er den forventede indtjening før skat for den canadiske luftfartsindustri hvert år cirka 1,5 milliarder dollars.

Vigtig statistik fra den canadiske luftfartsindustri

# 1. I 2017 havde Air Canada den største andel af det indenlandske lufttrafikmarked og tegnede sig for 45% af de udgående sæder. WestJet tegnede sig for yderligere 25% af de sæder, der afgik. De blev efterfulgt af Porter (4%), Air Transat (3%), United Airlines (2%) og Sunwing (2%). (Statista)

# 2. Air Canada -fly forbruger cirka 5,3 milliarder liter brændstof hvert år. (Statista)

Canadisk luftfartsindustri statistik efter vækst i markedsstørrelse

# 3. Omkring 2.400 klager modtages hvert år mod Air Canada, men det forhindrer ikke canadiere i at bruge flyselskabets tjenester. Ca. 41% af canadierne har fløjet med Air Canada mindst en gang i det forløbne år. (Statista)

# 4. 51% af canadierne anser Air Canada for at være en “fremragende” eller “god” transporttjenesteudbyder, men 44% siger, at dens service er blevet forringet i løbet af det sidste årti. (Statista)

# 5. I 2017 blev Vancouver International Airport kåret som den bedste lufthavn i Nordamerika af Skytrax -priserne. Det er den eneste lufthavn, der har modtaget denne ære i 8 år i træk. I øjeblikket opererer 55 flyselskaber ud af lufthavnen og leverer direkte destinationer til 125 steder rundt om i verden. (University of British Columbia)

# 6. Cirka 22 millioner passagerer bruger Vancouver International Airport hvert år, hvilket gør den til den næst travleste lufthavn i Canada. Mere end 280.000 start og landinger administreres hvert år. (University of British Columbia)

# 7. Der var omkring 640.000 bevægelser i 134 lufthavne i Canada, hvor der ikke er tårn til lufttrafikstyring i 2017 (Statistics Canada).

# 8. Ti lufthavne uden NAV CANADA -tårne ​​tegnede sig for 37% af disse bevægelser, hvor Peterborough, Ontario registrerede den højeste andel med mere end 51.000 start og landinger i 2017 (Statistics Canada).

# 9. Quesnel Lufthavn i British Columbia oplevede den største stigning i flyvninger fra lufthavn til lufthavn i 2017, med en stigning på 120%. Ændringen i flytrafikken skyldtes bekæmpelse af skovbrande i regionen, sæsonen var den værste siden rekorderne begyndte i 1950. (Statistik Canada)

# 10. I de 91 canadiske lufthavne med lufttrafikstyringstårne ​​og flystationstationer var der 5,6 millioner bevægelser i 2017. Det afspejler en stigning på 1,7% i forhold til antallet af bevægelser talt i 2016. (Canada Canada)

Canadisk luftfartsindustri statistik efter hjemmemarkedsandel

# 11. Toronto International Airport er fortsat den travleste lufthavn i Canada, med mere end 467.000 start og landinger talt i 2017 (Statistics Canada).

# 12. 93% af lufthavne indsamler demografiske oplysninger om passagerer for at hjælpe med at fremme tjenester i Canada og Nordamerika. (Airports Council International)

# 13. Gennemsnitsalderen for flypassagerer i Canada er mellem 45 og 54 år gammel, med den gennemsnitlige familieindkomst mellem C $ 75.000 og C $ 99.999. (Airports Council International)

# 14. 75% af den plads, der er dedikeret til indrømmelser, er i post-sikkerhedsområdet i lufthavnen, uanset lufthavnens størrelse. (Airports Council International)

#femten. Den gennemsnitlige passager bruger $ 6,29 på mad og drikkevarer, mens de besøger lufthavne i 2017, mens de kun bruger $ 3,48 på toldfrie varer, nyheder, gaver eller specialbutik. (Airports Council International)

#seksten. Uformelle sit-down-middage bidrager med 46% af koncessionsindtægterne i lufthavne mod 12% af indtægterne fra salg af specialkaffe. (Airports Council International)

# 17. Brændstofpriser i den canadiske luftfartsindustri tegner sig for omkring 30% af de samlede omkostninger, der betales hvert år. (Conference Board of Canada)

# 18. Cirka 5,5 millioner amerikanere flyver til Canada af personlige eller professionelle årsager hvert år, dels på grund af den aktuelle valutakurs mellem den amerikanske dollar og den canadiske dollar. På tidspunktet for skrivelsen af ​​denne rapport (8/31/18) var den aktuelle valutakurs C1,31 pr. USD. (Conference Board of Canada)

# 19. Der er i øjeblikket 1.889 flyvepladser som en del af luftfartsindustrien i Canada, herunder 26 lufthavne, der er en del af National Airports -systemet. Der er også 570 certificerede heliporte, vanddrømme og lufthavne, der understøtter passagerbevægelser. (Transport fra Canada)

# 20. Der er over 34.000 civile fly, der i øjeblikket overvåges af det canadiske transportagentur. (Transport fra Canada)

Canadiske flyindustri tendenser og analyse

Den canadiske flyindustri følger den amerikanske luftfartsindustri med sine vækstmønstre på mange måder. For at bruge en analogi ville den amerikanske luftfartsindustri ligne guldprisen, mens den canadiske flyindustri ville være som prisen på sølv. Både stiger og falder i et lignende mønster, der hver giver værdi til forbrugeren, men den ene er mere værdifuld end den anden.

Der er flere grunde til, at den canadiske luftfartsindustri kan bryde denne lange vækstudvikling parallelt med sin nabokonkurrent. Til at begynde med har Canada aktivt forfulgt liberaliserede aftaler siden 2006 med indledningen af ​​sin Blue Sky -politik. Der er nu 98 partnere, hvor Canada har bilaterale lufttransportforhold, med åbne aftaler, der dækker mere end 40 lande.

Samtidig er størstedelen af ​​de fly, der bruges af den canadiske luftfartsindustri, imidlertid kun til generelle luftfartsformål. GA er den eneste service, der tilbydes i de fleste canadiske lufthavne, især i de nordlige provinser.

Kilometertal pr. Passager, omsætning og indtjening forventes at fortsætte med at vokse i løbet af de næste 5 år, selvom olieprisen direkte vil påvirke de endelige tal. Hvis prisen på råolie når $ 75 pr. Tønde, kan omsætningsprognoser for industrien sænkes med mere end 50%. Alligevel skulle branchen stadig være i stand til at opnå 1 milliard dollars i overskud hvert år før skat, efterhånden som vækstmulighederne fortsætter.