20 Nepalesiske tæppebranchestatistikker og tendenser

Nepal har været et land i krise siden 1996. Der blev udkæmpet en tiår lang borgerkrig mellem maoisterne og regeringen, der forsøgte at vælte monarkiet. I november 2006 blev en fredsaftale underskrevet, men mere end 19.000 mennesker døde under krigen. Yderligere 150.000 mennesker blev fordrevet, hvilket betød, at industrier måtte kæmpe for arbejdere.

For at holde sig flydende begyndte den nepalesiske tæppeindustri et forsøg på at ansætte børnearbejdere. The Guardian fortæller historien om en pige ved navn Sanju, der arbejdede på en tæppefabrik i Kathmandu. Hendes forældre sendte hende dertil på arbejde, og hendes arbejdsgiver havde hende aktiv fra kl. M. Ved 8 s. M. Hver dag, 7 dage om ugen. Han syede, indtil fingrene blødte.

Den nepalesiske tæppeindustri kan beskæftige mere end 10.000 børn på dette tidspunkt, selvom konflikten er afsluttet i mere end et årti. Det amerikanske arbejdsministerium anslår, at en tredjedel af nepalesiske børn under 14 år udfører en eller anden form for arbejde.

Det har ført til fabriksrevisioner, regeringstogter og ikke-statslige organisationer, der har forsøgt at redde børnearbejdere. Siden 1996 er mere end 1.000 børnearbejdere blevet trukket tilbage fra den nepalesiske tæppeindustri.

Vigtig statistik for den nepalesiske tæppeindustri

# 1. Overførsler fra den nepalesiske tæppeindustri tegner sig nu for næsten 29% af Nepals BNP. Med hensyn til eksport til udlandet er håndknyttede uldtæpper den næststørste industri i Nepal. (Verdensbank)

# 2. På sit højeste beskæftigede branchen mere end 1,2 millioner mennesker, både direkte og indirekte. Der var mere end 3.000 virksomheder i drift. Det var i 1993 og 1994 (IPS News).

Nepalesiske tæppeindustri statistik

# 3. I 2000, på trods af et fald i tæppeeksporten på over 21%, var den samlede værdi af den nepalesiske tæppeindustri stadig omkring $ 140 millioner. I 2009 blev den samlede eksport halveret fra disse satser, hvilket reducerede markedsværdien til $ 71,5 millioner. (IPS Nyheder)

# 4. I øjeblikket er der kun 600 tæppevirksomheder, der opererer i branchen. Tilsammen tilbyder de direkte eller indirekte beskæftigelsesmuligheder til omkring 100.000 mennesker. (IPS Nyheder)

# 5. Omkring 500 landsbyer er fuldstændigt afhængige af tæppefremstilling for deres indtægtskilde, og de kæmper for at konkurrere, fordi lønningerne i Indien er endnu lavere end i Nepal. Arbejdere opkræver omkring $ 60 pr. Måned i Nepal, mens de kun opkræver $ 32 pr. Måned i Indien. (IPS Nyheder)

# 6. Tyskland er næsten altid hovedimportøren af ​​tæpper fra Nepal. I 2000 importerede de tæpper til en værdi af 91,3 millioner dollars. I 2009 importerede Tyskland tæpper for under 20 millioner dollars. (IPS Nyheder)

# 7. Tæppeomkostninger i Nepal er også direkte relateret til uldimport, da der ikke er nogen lokal produktion af får til industrien. I det sidste regnskabsår importerede industrien uld for New Zealand for mere end $ 402.000. (IPS Nyheder)

# 8. I 2009 blev USA for første gang den største importør af tæpper til den nepalesiske tæppeindustri. Næsten 350.000 kvadratmeter blev importeret til en samlet værdi af $ 29,2 millioner. (IPS Nyheder)

# 9. I øjeblikket importerer mere end 40 lande tæpper fra Nepal. Tyskland er tilbage for at overtage omkring 45% af den samlede tæppeeksport, som industrien kan producere. (Handelsministeriet i Nepal)

# 10. I regnskabsåret 2014-2015 fortsatte eksportmængderne inden for den nepalesiske tæppeindustri med at falde. Mængderne faldt med 8,49%, og eksportindtægterne faldt med 3,48%. Den samlede værdi af de eksporterede produkter var $ 62,48 millioner. (Kathmandu Post)

Statistik over europæisk tæppeindustri

# 11. Storbritannien og Canada importerede tæpper til en værdi af cirka 7,5 millioner dollars fra den nepalesiske tæppeindustri i regnskabsåret 2014-2015. (Kathmandu Post)

# 12. Paramount Tæppeindustrien førte vejen for den samlede eksport med hensyn til mængde. I alt blev der eksporteret mere end 23.000 kvadratmeter tæppe til en værdi af 1,24 millioner dollars. (Kathmandu Post)

# 13. Kun to andre eksportører, Himalaya Art Carpet og NP Rugs Industries, var i stand til at opnå mere end 20.000 kvadratmeter eksport i regnskabsåret 2014-2015. (Kathmandu Post)

# 14. Selvom uld er den vigtigste materialekilde til tæpper, bruger industrien silke og hjælpemidler sammen med stofblandinger til at producere kundespecifikke tæpper, der nogle gange er tilgængelige efter behov. (Nepalese Carpet Exporters Association)

#femten. Fibre, der bruges i tæppeindustrien, må ikke være mindre end 4 tommer lange. Diameteren må ikke overstige 39 mikron. Det skal også have et vegetabilsk stofindhold på mindre end 0,5% og et fedtindhold eller et fedtindhold på mindre end 1%. (Nepalese Carpet Exporters Association)

#seksten. Arbejdsomkostninger inden for tæppeindustrien er højere i Nepal end andre steder i Sydasien. De samlede omkostninger pr. Arbejder i Nepal er 1.789 dollar. I Sri Lanka er det 1.619 dollars. I Indien er det kun $ 943. I Bangladesh er det kun $ 789. (SIT Digital Collections)

# 17. Mellem 2010 og 2011 steg lønomkostningerne for tæppeproducenter i Nepal med 35% på grund af krav fra fagforeninger og regeringen. (SIT digitale samlinger)

# 18. På samme tid er effektiviteten af ​​markedet i Nepal blandt de laveste i hele Asien. Lønninger og produktivitet vil ikke stige lige meget i den nepalesiske tæppeindustri, hvilket gør sektoren mindre konkurrencedygtig på verdensscenen. (SIT digitale samlinger)

# 19. Ifølge nepalesiske arbejdslovgivninger skal arbejdstagere have en fast stilling efter at have været ansat i 240 dage. Efter en sådan pris bliver det svært at fyre en medarbejder af næsten enhver grund. (SIT digitale samlinger)

# 20. 10% af en virksomheds årlige overskud i den nepalesiske tæppeindustri bør fordeles jævnt mellem arbejdsstyrken. (SIT digitale samlinger)

Nepalesiske gulvtæppestandardens tendenser og analyse

Der er mange negative faktorer, der driver nedgangen i den nepalesiske tæppeindustri. Børnearbejde er et problem, ligesom den overordnede kvalitet af det arbejde, der produceres. Da det blomstrede, eksporterede tæppeindustrien 60 knob produkter. Dagens forbrugere efterspørger 80 knobsprodukter, især i USA.

Industrien er forankret i færdigheder, der blev bragt til Nepal af tibetanske krisecentre, der flygtede fra den kinesiske regering i 1959. De første håndværkscentre blev oprettet i 1960 af Røde Kors. Inden for et årti, på grund af konflikter i Mellemøsten, havde Europa henvendt sig til Nepal efter tæpper.

Nu, på grund af konflikten igen, har Europa vendt sig væk. Det ødelæggende jordskælv i 2015 skabte også problemer for industrien. Det har skabt en ny mangel på arbejdskraft, der får producenterne til at genoverveje at ansætte børn.

Hvis Nepal kan subsidiere arbejderuddannelse og reducere importen, der er nødvendig for at industrien skal fungere, er der potentiale for fremtidig vækst for Nepals tæppebranche. Ellers er der en god chance for, at industrien fortsætter med at komprimere, indtil der praktisk talt ikke er noget mindre.