20 fordele og ulemper ved responsivt webdesign

I dag sker næsten 50% af alle internettrafikcyklusser via mobile enheder. Disse trafiktal forventes at fortsætte med at stige, efterhånden som der udvikles flere mobile teknologier. På den anden side forsvinder den bærbare computer og stationære computer ikke snart. Hvad er løsningen? For mange handler det om at bruge responsivt webdesign. Her er fordele og ulemper ved responsivt webdesign, som du bør overveje for at se, om dette er det rigtige valg til dit websted.

Hvad er fordelene ved responsivt webdesign?

1. Slet et separat mobilwebsted.

Når et responsivt webdesign er implementeret, kan alle besøgende få adgang til hovedsitet. Der er ingen grund til at omprogrammere dit websted, så du kan oprette et mobilvenligt duplikat, som kan spare virksomheder og enkeltpersoner masser af penge. Det reducerer eller eliminerer også kanoniske problemer, der kan påvirke søgemaskineresultater.

2. Alt sker automatisk.

Et responsivt webdesign “læser” hvilken browser og enhedstype der får adgang til det. Dette giver dig mulighed for automatisk at ændre størrelsen på formularer, billeder, tekst og andre skærmelementer for at supplere brugerens skærmstørrelse. Det vil også gøre enhver knap eller link -interaktion på webstedet meget lettere at udføre.

3. Fjern behovet for konstant at zoome på mobile enheder.

Hvis en mobilbruger er på et standardwebsted, der ikke reagerer eller er mobilvenligt, skal de zoome siden for at få adgang til knapper, links og tekst. Dette forlænger den tid, en bruger skal bruge på webstedet, hvilket faktisk øger afvisningsfrekvensen for mobile enheder. Et responsivt webdesign eliminerer denne handling næsten fuldstændigt.

4. Der kræves kun en webstedsopdatering.

Når du kører et separat mobilwebsted, skal det opdateres individuelt hver gang hovedsitet modtager en opdatering. Hvis du glemmer at dobbeltopdatere, ender du med et mobilwebsted, der er anderledes end hovedsitet. Dette sparer dig meget tid og kan undgå forskellige kodningsrelaterede hovedpine.

5. Responsive webdesign tilbyder en moderne oplevelse.

Dagens webstandarder er meget forskellige fra 1994. Tidligere, hvis et websted så godt ud, var det godt at gå. I dag er meget anderledes. Et websted kan ikke kun se dateret ud med gamle og “fede” designs, det kan også være svært at navigere fra et mobilperspektiv. Det opdaterede design forstærker denne oplevelse.

6. Der er en bedre mulighed for at præsentere det ønskede indhold for alle brugere.

Mange besøgende på stedet opfordres til at besøge på grund af en e -mail, reklame eller et andet link. Responsive webdesign giver dig mulighed for at oprette specifikke destinationssider for hver besøgsmulighed, så du kan målrette en bestemt besked mod hver demografisk. Samtidig kan besøgende også navigere på dit websted med klare menuindstillinger, så de kan få en behagelig samlet oplevelse.

7. Mærkeoplevelsen forbliver den samme.

Hvert responsivt design bruger de samme mærkebilleder; uanset hvilken enhed der bruges til at få adgang til webstedet. Det betyder, at den samme branding -besked vises på et skrivebord, en smartphone, en bærbar computer eller en tablet. Det reducerer risikoen for at skabe inkonsekvente handlinger fra besøgende afhængigt af den enhed, der bruges.

8. Analyserne opnået for et responsivt websted er mere konsistente.

I stedet for at kombinere 2-3 sæt analyser til en komplet rapport, giver responsivt webdesign dig mulighed for at se din samlede trafik fra en enkelt ressource. Dette gør det lettere at beregne dit ROI, beregne din produktivitetseffektivitet og administrere dine metrics.

9. Responsivitet er meget lettere at markedsføre.

Du behøver ikke bekymre dig om at skabe forskellige sæt marketingmaterialer med responsivt webdesign. Brugere af mobilenheder har ikke brug for mobillinks. Du kan sende alle til din ønskede destinationsside, og hjemmesidens lydhørhed vil optimere oplevelsen for hver besøgende.

10. Social deling er oftest tilgængelig i et responsivt layout.

Social deling giver brugerne af mobilenheder mulighed for at dele deres indhold med deres netværk oftere, når et design reagerer. Det tager kun et par tryk for at få dit nye indhold på Facebook, Twitter eller en anden foretrukken platform. Responsivitet giver også dem, der ikke kender et websteds branding, lettere adgang til at se indhold, der deles på tværs af netværk.

11. Lydhørhed kan hjælpe mærker med at få konkurrenceevne.

Nogle skøn sætter antallet af websteder med et effektivt responsivt design på kun 2%. Det betyder, at dit brand lige nu har mulighed for at skabe et positivt adskillelsespunkt fra resten af ​​konkurrencen. Hvis dit websted er responsivt, og dit ikke er en konkurrent, har du den bedst mulige chance for at udvide din trafik.

Hvad er ulemperne ved responsivt webdesign?

1. Du kan gøre visse dele af webstedet utilgængelige for brugere af mobilenheder.

Responsive layout og skabeloner tvinger undertiden webkomponenter til at blive nedskaleret. Når dette sker, kan nogle sider på webstedet blive utilgængelige for mobilbrugeren. Dette var aldrig et problem for websteder, der brugte et separat mobilwebsite eller tvang mobilbrugere til at bruge desktop- / laptopversionen. Det kan have været svært at læse, men det er bedre end slet ikke at kunne læse det.

2. Responsive websteder kan tage længere tid at indlæse.

Problemet med indlæsningstid opstår normalt på websteder, der har et stort antal billeder eller indhold, der skal ændres til mobilenhedsstørrelser. Disse omskalerede elementer er heller ikke optimeret til belastningstider. Så det betyder, at skaleringstiden og indlæsningstiden skal vare, hvilket skaber en mærkbar 2-5 sekunders forsinkelse på mobile enheder. Dette bliver endnu mere udtalt, når du bruger 3G / 4G-netværk i stedet for Wi-Fi.

3. De fleste responsive websteder stabler indhold lodret.

Vertikal stabling giver mobilbrugere en bedre mulighed for at få adgang til de data, de har brug for. Det tvinger også brugerne til at rulle gennem sider, hvilket kan gøre det lettere at miste nødvendige data. Dette sker oftest, når der er en stor mængde data på en side, hvilket tvinger mobilbrugeren til at have en lang rullesession.

4. Nogle brugere har muligvis ikke adgang til webstedet.

Responsive webdesign er primært beregnet til internetbrugere, der bruger ret aktuelle browsere, operativsystemer og dataforbindelser. Hvis nogen bruger et ældre Windows 3.1-operativsystem, opretter forbindelse via en opkaldsforbindelse og bruger Explorer 4.0, kan de sandsynligvis ikke få adgang til dit websted. Det lyder helt vildt, men ikke alle opdaterer til nye teknologier med det samme … eller endda inden for det samme årti.

5. Der kan være dårlige datatilpasninger på den mobile enhed.

Indholdsstablering kan også gøre det svært for nogle brugere at forbruge indhold. Dette gælder især indhold, der er skabt specifikt til mobile enheder. Overgangen fra stabling til desktopindhold kan være lige så problematisk som overgangen fra desktopindhold til mobilindhold. Test altid publiceret indhold, før du gør det tilgængeligt for alle brugere for at undgå at skabe en dårlig oplevelse for første gangs besøgende.

6. Det skal tilfredsstille flere brugeroplevelser på samme tid.

Fordi du kun har et websted med et responsivt design, bliver du tvunget til en position, hvor du skal oprette en UX i høj kvalitet med en enkelt platform. Det betyder, at helt andre oplevelser med smartphone -internetadgang og desktop -internetadgang skal integreres i et enkelt design. Det kan være meget let at miste besøgende, fordi et design utilsigtet understreges frem for et andet.

7. Når stedet går ned, går al trafik ned.

Problemer opstår på Internettet fra tid til anden. Websiderne holder op med at fungere. Når et websted er responsivt efter design, bliver hele webstedet utilgængeligt, indtil problemet, der forårsager afbrydelsen, er løst. Det bliver vanskeligere for to steder at falde samtidigt. Hvis der er kritiske adgangsbehov, kan nogle mærker vælge at omgå lydhørhed for at undgå total afbrydelse.

8. Forskellige browsere kan skabe forskellige brugeroplevelser.

Vi taler ofte om respons fra et enheds synspunkt, men vi skal også se på respons fra et browsers synspunkt. Der er nogle responsive designs, der fungerer godt på alle enheder, men ikke på alle platforme. Dette er især blevet relevant med de seneste opdateringer til Google Chrome og Microsoft Edge. Test skal udføres på tværs af flere browsere, og det sker ikke altid.

9. Responsive webdesign korrigerer ikke dårligt indhold.

Et responsivt webdesign kan forbedre brugeroplevelsen. Hvad du ikke kan forbedre er dårligt indhold. Antag aldrig blot, at mangel på trafik skyldes et ikke-responsivt design. Hvis problemet er dårligt indhold, skal du gøre mere end at ændre dets udseende.

Fordele og ulemper ved responsivt webdesign viser, at dette er en mulighed for at planlægge fremtiden for internetbrug. Der vil altid være vækstvanskeligheder, når nye teknologier og innovationer kommer på markedet. Ved at planlægge denne proces i dag, vil dit websted være klar til morgendagens besøgende.