20 fordele og ulemper ved at handle i Japan

Japan tilbyder i dag en af ​​de ældste løbende driftsøkonomier i verden. Selv når dette land står over for miljømæssige eller økonomiske udfordringer, er det altid et af de vigtigste forretningsdestinationer for store og små virksomheder.

Der er flere gunstige placeringer, som du bør overveje, hvis du vil begynde at handle i Japan. Det scorer godt på flere områder, især da den typiske arbejdsuge er 8:00 M. Ved 6 s. M. Fra mandag til fredag. Det er en struktur, der tilføjer en ekstra times produktivitet i forhold til USA og 2-4 timer mere end hvad Europa giver i gennemsnit.

Hvis din virksomhed kan tilpasse sig de uskrevne regler i virksomhedskulturen, såsom forventningen om at have en formel forretningsklæde, så kan en virksomhed få succes her. Manglen på en enkelt vare kan føre til langsigtede problemer, selvom det er en dårligt anvendt hilsen. Disse møder er formelle, normalt involverer en bue af hovedet og derefter et håndtryk. Din organisation bør forvente at hilse på det ældste medlem af en delegation først.

Der er flere fordele og ulemper ved at gøre forretninger i Japan, som du bør overveje, før du forfølger en mulighed, som du måske vil drage fordel af.

Liste over fordele ved at gøre forretninger i Japan

1. Det er ganske let at få kredit i Japan med en solid økonomisk profil.

Japan tilbyder et moderne finansielt system, som virksomheder af enhver størrelse kan få adgang til, når de handler i dette land. Det betyder, at det er en forholdsvis enkel procedure at optage lån, når din organisation har en fremragende kreditværdighed. Selvom bureaukratiniveauet, som alle følger, vil bremse processen i forhold til andre udviklede lande, forhindrer manglen på effektivisering ikke en organisation i at skaffe de midler, den har brug for for at udvide sin tilstedeværelse.

2. Import og eksport er let at styre takket være Japans geografi.

Fordi Japan er en ønation, er der flere havne, der kan styre import / eksport af et nyt selskab. Her tager det kun fem dage at gennemføre en importordre, og selv eksportprocessen tager i gennemsnit kun ti dage at gennemføre. Disse satser gør denne fordel til en oplevelse over gennemsnittet i forhold til resten af ​​den udviklede verden.

Årsagen til denne fordel har at gøre med relationer, der er afgørende for japansk virksomhedskultur. Selvom du altid skal vise de korrekte etiketniveauer, kan du udnytte dine forbindelser til hurtigt at forbedre indenrigs- og international logistik.

3. Japan er fremragende til at løse insolvenssituationer.

Når virksomheder af en eller anden grund bliver insolvente, er Japan stedet, hvor virksomheden vil være. Dette land rangerer først i verden med hensyn til løsning af insolvens, med en genopretningsprocent på over 90%. Gennemsnittet i den udviklede verden er tæt på 70%. Procedurer her kan tage så lidt som seks måneder at gennemføre på trods af de højere bureaukrati, der er til stede, og det koster omkring 4% af ejendommen at fuldføre jobbet.

4. Virksomhedskulturen i Japan er fokuseret på konstant forbedring.

Når du begynder at handle i Japan, vil din virksomhed straks finde ideen om kaizen i kulturen. Det er et drev til hele tiden at blive bedre. Det er en afspejling af den hårde arbejdsmoral, som du finder her, med kundeservice som en forventet del af enhver interaktion, din virksomhed måtte have. Selvom der er omkostninger at overveje med en holdning, der tilskynder til innovation hele tiden, vil ønsket om at forbedre din forretningspraksis gøre din tilstedeværelse så effektiv som muligt.

5. Du får en gateway til resten af ​​det asiatiske marked.

Der kan være nogle udfordringer ved at starte en virksomhed i Japan, men det er meget lettere at etablere en tilstedeværelse her end i Kina. Du vil opdage, at du ikke kun har adgang til et publikum på 127 millioner mennesker, men der er også et fodfæste at udvikle, der kan tage dig til resten af ​​Asien. Det er et stabilt forretningsmarked, der også er modtageligt for udenlandske direkte investeringer, hvis du foretrækker at opbygge partnerskaber frem for at starte forfra.

Økonomien er allerede hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder. Ved at etablere en stærk tilstedeværelse her, er det meget lettere at blive ved med at komme videre i Asien, når du er klar til at begynde at udvide.

6. Arbejdsstyrken i Japan er yderst lærerig.

Der er mere end 600 gymnasier og universiteter i Japan, der hjælper med at skabe en af ​​de mest uddannelsesmæssige arbejdsstyrker i verden i dag. Uddannelse er en dyrebar vare i denne økonomi og i samfundet generelt. Studerende, der dimitterer i toppen af ​​deres klasse, er meget respekteret, og de bedste job går ofte til dem på grund af de fordele, de kan bringe til din virksomhed.

Når du begynder at gøre forretninger her, finder du en høj grad af erfaring, der venter på dig i medarbejderpuljen. Disse mennesker bringer dig deres viden med særlig opmærksomhed på detaljer, hvilket kan øge dit produktivitetsniveau.

7. Japan er et glimrende marked at overveje til produkttest.

Fordi japansk kultur er rig og meget lærerig, kan forretninger i landet give dig adgang til flere produkttestmuligheder, end du kan finde næsten overalt i verden. Husholdningernes udgiftsniveauer i Japan er blandt de højeste i verden i dag. Dine kunder er veluddannede i mange brancher, hvilket betyder, at de forstår forskellen mellem højtydende produkter og billige varer. De fleste virksomheder finder bedre feedback venter på dem, når de præsenterer produkter her, før de tager til USA eller Europa.

8. Arbejdsetikken i Japan er usædvanlig stærk.

Japan giver dig adgang til et overvejende kollektivt samfund. Hvert individ føler en stærk følelse af at tilhøre hele gruppen, hvilket strækker sig til personens adfærd på arbejdspladsen. Ledelse er et værdifuldt træk her. Du skal være kompetent, hårdtarbejdende og villig til at ofre din personlige tid for at sikre, at alle har en chance for succes.

Når du begynder at handle i Japan, skal du huske at overveje gruppen før den enkelte på grund af denne egenskab. Hvis du målretter individer alene, kan resultaterne være mindre gunstige.

9. Du får adgang til dedikerede medarbejdere.

Japans erhvervsliv værdsætter samarbejde og loyalitet mere end konkurrenceevne og aggression. Folk her arbejder længere timer og sætter en ære i deres arbejde som en måde at vise arbejdsgiverne, hvor dedikerede de er til resultater. Hvis du vil begynde at handle her, kan fordelene ved denne fordel ikke overvurderes. Disse resultater giver dig mulighed for at navigere i de sproglige, logistiske og geografiske udfordringer, du vil møde, når du for første gang vedtager det japanske samfund som et selskab.

Liste over ulemper ved at drive forretning i Japan

1. Der er højt bureaukrati, som du skal forhandle.

De procedurer, der kræves for at starte en virksomhed i Japan, kan være udmattende, hvis du ikke er vant til et højt bureaukrati. Der er flere forskellige niveauer af regeringstilsyn, som du skal igennem, før du kan opnå en storslået åbning med en organisation. Du bliver nødt til at tale med District Tax Office, den lokale skatteafdeling, Labor Standards Inspectorate, pensionstjenesten, District office, Office of Legal Affairs og Office of Public Safety.

Hver division har særlige regler eller procedurer, der skal indbygges i virksomhedens struktur, før den får lov til at gå videre til det næste trin.

2. Du vil opleve forsinkelser i byggeprocessen.

De fleste af de virksomheder, der ønsker at begynde at gøre forretninger i Japan, beslutter sig for at lease frem for at købe fast ejendom og bygge nye bygninger på grund af de forsinkelser, der opstår i udstedelse af tilladelser. Den gennemsnitlige tid, det tager at udstede en byggetilladelse i landet, er næsten 200 dage, hvilket er meget højere end gennemsnittet for de mere end 30 udviklede nationer i verden i øjeblikket. Der er 14 specifikke procedurer til at navigere, før du modtager tilladelsen, og lokale myndigheder og offentlige afdelinger ønsker specifikke resultater.

3. Der er forsinkelser i det hjælpearbejde, du har brug for til din virksomhed.

Tokyo Electric Power Company, eller Tepco, hvis du foretrækker det, håndterer strømmen til byen og dens omgivelser. På grund af netværkets omfang og antallet af kunder, de betjener, skal du på forhånd arrangere en byggedato med forsyningsudbyderen for at undgå forsinkelser i installationen af ​​en måler. Det betyder, at du bliver nødt til at indsende en anmodning og vente på forbindelsesaftalen.

Tepco tager i gennemsnit 100 dage at slutte et nyt selskab, der opererer i Japan, til hovedledningen.

4. Firmaets skattesystem er tidskrævende i Japan.

Skattelovgivningen i Japan er et andet offer for det bureaukrati, der findes inden for regeringen på alle niveauer. Det rangerer som en af ​​de værste nationer i den udviklede verden for sit selskabsskattesystem, og Verdensbanken rangerer landet 123. i sit overordnede system, når man overvejer alle nationer.

Det tager i gennemsnit 330 timer om året i ledelsestid at udarbejde en virksomheds selvangivelse. Der kræves også 14 betalinger hvert år for at en virksomhed kan overholde denne struktur. Selv selskabsskattesatsen er relativt høj (30%), især siden USA har sænket sin sats i de seneste år.

5. Indenlandske overførsler af varer eller tjenester kan være udfordrende.

Japans geografi er et naturligt handicap at overveje, hvis du vil begynde at handle i landet. Det er en skærgård bestående af mere end 6.800 øer, hvilket betyder, at din indenlandske infrastruktur skal være robust for at sikre, at du kan nå alle dine potentielle kunder. Chauffører kæmper for at imødekomme leveringskrav, hvilket betyder, at leveringsraterne stiger i hele landet. Da virksomheder som Amazon lægger pres på lokal logistik, er det op til hver opstart, der ønsker at arbejde her for at investere i deres egne leveringssystemer.

6. Ejendomsregistrering er en lang procedure i Japan.

Hvis du vil registrere en ejendom i Japan, så du kan begynde at handle der, skal du straks begynde at arbejde med Juridisk Kontor for at undgå forsinkelser i dit projekt. Du skal få et certifikat for sælgerens sælindtryk, før du kan fortsætte din virksomhed. Du skal også vise bevis for betaling af din stempelafgift på et posthus og betale din ejendomsskat.

7. Ligestilling mellem kønnene kan være problematisk i Japan.

Ligestilling mellem mænd og kvinder på arbejdspladsen forbedres i Japan, men denne kultur halter længere bag USA og Europa, når det kommer til den overordnede behandling af hvert køn. Når der foregår en arbejdsfunktion i dette land, bliver ægtefællerne normalt ikke inviteret til mødet. Du vil stadig finde steder, hvor mænd har en tendens til at indtage lederstillinger, og kvinder forventes at støtte dem. Hvis din forretningsmulighed placerer kvinder i de fleste lederstillinger, kan traditionelle elementer i samfundet modstå din tilstedeværelse i økonomien.

8. Engelsk er ikke en prioritet for japansk kultur.

Selvom du vil opdage, at engelsk tales oftere i Japan i dag end tidligere, er det ikke en prioritet at tale dette sprog i virksomhedskulturen. Du vil se, at japansk er det foretrukne sprog i de fleste tilfælde. Hvis du ikke ved det, vil du gerne lære mindst et par talesætninger, før du begynder at handle her.

Det betyder, at du vil oprette visitkort, der har japansk trykt på den ene side for at sikre, at din kommunikationsindsats er effektiv. Disse kort ligner en forlængelse af personen, så du bør aldrig ryste, skrive eller flytte dem. Accepter en med to hænder og en lille bue for at behandle den med den respekt, som kulturen forventer.

9. Effektiv kommunikation i Japan er ofte indirekte.

Nuancer er en væsentlig komponent i kommunikationsprocessen i Japan. Gestus og nonverbale handlinger værdsættes mere end direkte anmodninger. Som Stuart Friedman påpeger til Business Insider, hvis du er til et middagsselskab, hvor der kun er spisepinde, bør du ikke bede om en gaffel.

At demonstrere, at du ikke er fortrolig med at bruge spisepinde, vil skabe et visuelt fingerpeg, som dine forretningsforbindelser vil samle op for at spørge, om du vil have en gaffel. Der er mere mening i det, der ikke siges, afhængigt af konteksten, snarere end direkte anmodninger. Hvis du ikke er villig til at foretage ændringer i din måde at spise på, hvad siger det så om din tilgang til forretning?

10. Du vil ofte høre ordet “Nej” i japansk kultur.

Du vil høre ordet “Nej” i mange forskellige sammenhænge, ​​når du begynder at handle i Japan. Det bruges som en måde at undgå konfrontation, opretholde harmoni eller redde ansigt, når der er en slags uenighed. Du får dette resultat, hvis noget er svært for en potentiel kunde. Selv stilhed kan være en indikation på, at det, du tilbyder, ikke er, hvad du vil. Nogle kundeemner kan ændre samtalen, bekræfte, at de forstår, hvad du siger, eller foreslå en anden løsning på et problem, dit produkt forsøger at løse.

11. Manglende kommunikation kan stoppe en virksomhed, før den har en chance for at starte.

Et af de bedste eksempler på dette problem har at gøre med ordet “sayonara.” I USA og Europa er dette japanske ord et af de få, som den gennemsnitlige person har en vis fortrolighed med. Det eneste problem er, at de fleste mennesker ikke ved, hvad det betyder. Det er mere end farvel. Når du siger dette til nogen, er det en indikation på, at du ikke kommer til at være i kontakt med den pågældende person snart. Det betyder, at dine forretningsmuligheder går til din konkurrence i stedet for dig.

Der er forskel på “farvel” og “farvel”. Derfor er forståelsen af ​​kompleksiteten i det japanske sprog en så integreret del af at handle i dette land.

Konklusion af fordele og ulemper ved at handle i Japan

Der er nogle specifikke udfordringer at overveje, hvis din virksomhed ønsker at begynde at operere i Japan. Uden for de logistiske problemstillinger, din virksomhed står over for, er der flere uskrevne regler, du skal lære for at denne indsats kan lykkes. Proaktiv planlægning er også nyttig på grund af de bureaukratiske forsinkelser, der ofte opstår i dette land.

Selvom mængden af ​​administrativt arbejde kan være undertrykkende i nogle situationer, kan belønningerne for at have en aktiv tilstedeværelse i denne økonomi ikke overses.

Fordele og ulemper ved at handle i Japan vil skabe frustrerende øjeblikke. Du vil have flere investeringer i lovgivningsmæssigt tilsyn, leverandører og distributionsnetværk end i andre nationer, men der er også flere muligheder for at overveje på import- og eksportmarkedet. Hvis du ikke har noget imod at holde op med bureaukratiet, kan det være ganske givende at eje en virksomhed her.