19 Statistik, tendenser og analyse i libysk olieindustri

Den første produktive oliebrønd i Libyen blev opdaget i 1959 ved Nasser, selvom den på det tidspunkt var kendt som Amal og Zelten. På bare 2 år var den libyske olieindustri i stand til at foretage sin første eksport. Boringshistorien i landet går imidlertid tilbage til 1915, da der blev forsøgt på dybe vandboringer.

I 1935 blev brøndboremaskiner opfordret til at holde øje med olie, mens de søgte efter vandressourcer. Den første olie i Libyen blev opdaget et par år senere nær Tripoli. Dette førte til en undersøgelse af regionen, som hurtigt fandt nul oliereserver. I 1940’erne stoppede al efterforskningsindsats på grund af krigen.

Efterforskningsindsatsen begyndte igen i 1951, da Libyen blev en selvstændig nation. Der blev givet prospekteringsrettigheder i 1953. I 1955 blev der med succes boret en brønd nær den algeriske grænse.

Vigtig statistik fra Libyens olieindustri

# 1. Libyens økonomi er stærkt afhængig af olieindustrien. Mere end 95% af landets eksportindtægter genereres gennem olieeksport. (Organisation af olieeksportlande)

# 2. Libyas olie- og gassektor tegner sig for cirka 60% af landets BNP hvert år. Den samlede værdi af industriens olieeksport er i gennemsnit omkring 9,3 milliarder dollar årligt. (Organisation af olieeksportlande)

Libysk olieindustri statistik efter olieproduktion

# 3. Beviste råoliereserver til rådighed for den libyske olieindustri udgør 48,3 milliarder tønder. Industriens raffinaderikapacitet er dog kun 380.000 tønder om dagen. (Organisation af olieeksportlande)

# 4. Libyen eksporterer i øjeblikket omkring 254.000 tønder råolie om dagen. Det har også en intern efterspørgsel på 207.000 tønder om dagen, hvilket tilsammen overstiger industriens raffinaderikapacitet. (Organisation af olieeksportlande)

# 5. Libyen er i øjeblikket rangeret 17. blandt verdens største olieproducenter. De er også rangeret som den tredjestørste producent i Afrika. Den libyske olieindustri har også de største kendte oliereserver på det afrikanske kontinent, der tegner sig for 38% af de kendte kontinentale reserver. (The Telegraph)

# 6. Sirte -bassinet indeholder omkring 80% af de libyske olieindustrireserver. Det er også ansvarligt for de fleste af de resultater, der opstår. (The Telegraph)

# 7. Før borgerkrigen i landet kunne den libyske olieindustri producere 1,65 millioner tønder om dagen. (VVM)

# 8. 84% af olieeksporten med oprindelse i Libyen går til Europa. Kun 2% af industriens olieeksport går til Nordamerika eller Sydamerika. (VVM)

# 9. I 2014 importerede USA i gennemsnit 5.000 tønder olie om dagen fra Libyen. I 2013 importerede USA 43.000 tønder olie om dagen fra industrien. (VVM)

# 10. Ras Lanuf er den højeste kapacitet raffinaderi til den libyske olieindustri med 220.000 tønder om dagen. Zawiya -raffinaderiet er den eneste anden, der er i stand til at producere mere end 100.000 tønder om dagen. (VVM)

Libysk olieindustri statistik efter oliereserver

# 11. Den gennemsnitlige samlede udnyttelsesgrad for Libyens raffinaderier var kun 20% i 2013-2014 på grund af hyppige politiske afbrydelser. (VVM)

# 12. I 2017 var den libyske olieindustri i stand til at opnå en gennemsnitlig produktion på 828.000 tønder om dagen. (Oliepris)

# 13. Libyens nuværende BNP pr. Indbygger til nuværende priser er 3.876,41 dollar. Landet har en høj inflation, som var 27,1% i 2013. (Statista)

# 14. Libyen er hjemsted for omkring 6,3 millioner mennesker. Det største befolkningscenter er Tripoli, der er hjemsted for 1,1 millioner mennesker. 90% af befolkningen bor i de tre største byer i landet. (Statista)

#femten. 97% af den libyske befolkning identificerer islam som deres foretrukne religiøse tilhørsforhold. (Statista)

#seksten. Libyen importerer hvert år omkring 11,7 milliarder dollar i varer, hvilket giver et handelsoverskud på omkring 3,9 milliarder dollar takket være olieindustrien. (Statista)

# 17. Cirka 36% af Libyens statsgæld er i forhold til BNP. Budgetbalancen i forhold til landets BNP er -43,25%. (Statista)

# 18. 72% af energiforbruget i Libyen kommer fra råolie. Resten af ​​det indenlandske energiforbrug udføres gennem naturgas. Omkring 40% af den elektricitet, der genereres i Libyen, stammer fra naturgasressourcer. (VVM)

# 19. Italien modtager størstedelen af ​​Libyens olieeksport og tegner sig for 28% af industrien. Frankrig modtager yderligere 15% af eksporten, ifølge tallene i 2010. Kina modtager 11% af olieeksporten. USA modtager kun 3% af eksporten. (World Trade Atlas)

Tendenser og analyse af den libyske olieindustri

Forstyrrelserne har plaget den libyske olieindustri i næsten et årti. I 2018 kunne den indenlandske produktion endelig holde niveauet på 1 million tønder om dagen for første gang i mere end 8 år. Så begyndte der flere lukninger. Vagterne begyndte at klage over hans løn. Ejerne ville have ryddet op i skraldespanden, før de gav adgang til jorden.

National Oil Corporation har offentliggjort planer, der gør det muligt for den libyske olieindustri at producere 2,2 millioner tønder olie om dagen i 2023. For at opnå denne produktionshastighed menes investeringer til en værdi af 18 milliarder dollar at være nødvendige.

Selv dengang kunne industrien ikke nå de produktionshastigheder på 3 millioner tønder om dagen, der fandt sted i 1970’erne.

Det politiske klima vil afgøre, hvor langt industrien vil gå mod målet om 2,2 millioner tønder om dagen. Angreb fra væbnede grupper, protester fra vagter og politiske manøvrer påvirker branchen. Adgang til rørledninger afbrydes rutinemæssigt som en måde at påvirke politiske ændringer. En eksplosion i december forstyrrede produktionen med 100.000 tønder om dagen i 2017.

Libyen er fritaget for OPEC -produktionsnedskæringer. Der er håb om vækst i branchen. For at opnå dette skal der være politisk stabilitet, og interessenter skal risikere milliarder.