19 Statistik, tendenser og analyse af Kinas bryggeriindustri

Øl er en af ​​de ældste igangværende industrier, der i øjeblikket opererer i Kina. Selvom ølens popularitet er steget dramatisk i det sidste årti i landet, er øl blevet produceret og konsumeret i landet i mindst 9.000 år. Arkæologiske beviser tyder på, at kinesiske landsbyer producerede ølprodukter allerede i 70 -tallet f.Kr. C.

Siden 2001 er branchen begyndt at se vækst takket være en ændring af reglerne. Inden 2002 indeholdt op til 95% af de øl, der blev produceret i Kina, formaldehyd for at forhindre produkter i at sedimentere under lagring. Den praksis er nu blevet forbudt.

Flere internationale producenter har interesseret sig for dette marked, herunder oprettelse af joint ventures med lokale bryggerier. Håndværksølfestivaler er blevet populære siden 2010 i Shanghai og Beijing.

Interessant statistik fra Kinas ølindustri

# 1. I 2018 nåede omsætningen fra den kinesiske ølindustri 57,49 milliarder dollar. Det er et fald på 0,7% fra året før. (Statista)

# 2. Den gennemsnitlige person i Kina bruger omkring $ 41 om året på øl i Kina. (Statista)

Kinesisk bryggeriindustri

# 3. I maj 2018 kunne den kinesiske bryggeriindustri producere omkring 3,97 kiloliter øl til forbrug. (Statista)

# 4. Selvom omsætningen faldt en smule i 2018, fra 2012 til 2017, oplevede branchen en gennemsnitlig årlig vækstrate på 0,6%. (IBIS World)

# 5. Cirka 1.700 virksomheder er i øjeblikket engageret i aktiviteter for den kinesiske ølindustri fra 2018, hvilket giver direkte beskæftigelsesmuligheder til mere end 238.000 mennesker. (IBIS World)

# 6. For hver dollar, den kinesiske bryggeriindustri bruger på arbejdskraft, bruges omkring $ 0,27 på kapital. (IBIS World)

# 7. Tsingtao har den største andel af det urbane ølmarked i Kina og tegner sig for 30,7% af branchens omsætning. Sne er nummer to, med en andel på 20,8%. De efterfølges af AB InBev -produkter med 17%, Yanjing -øl med 7,8%og Carlsberg med 2,8%. (EastWest Bank)

# 8. Cirka 40% af den øl, der forbruges i Kina hvert år importeres, selvom kun 2,5% af amerikansk håndværkølseksport i 2017 gik til kinesiske forbrugere. (Finansielle tider)

# 9. 90% af ølforbrugerne i Kina drikker industrielle ølprodukter, hvilket gør det til det største ølmarked i verden i dag. (EastWest Bank)

# 10. Alkoholforbruget i Kina har overskredet 50 milliarder liter siden 2010. Langt de fleste alkoholforbrug i landet er øl. På trods af et højt forbrug er ølsalgsomsætningen en lille brøkdel af spiritussalget. (Statista)

Kinesisk bryggeriindustri efter brandpræference

# 11. I 2016 nåede den nationale ølproduktion 45,06 milliarder liter, hvilket var det laveste niveau, industrien havde nået siden 2010. Det år blev der også importeret omkring 646 millioner liter øl til landet. (Flandern Trade and Investment)

# 12. 70% af al import til Kina for at støtte bryggeriindustrien stammer fra Europa. Tyskland er den førende leverandør af importeret øl, med mere end $ 209 millioner i produkter i 2017. Mexico ligger på andenpladsen og leverer $ 110,7 millioner i ølprodukter til Kina. (Kina toldvæsen)

# 13. Den kinesiske ølindustri importerer kun ølprodukter til en værdi af 9,2 millioner dollars fra USA. En del af problemet med amerikansk øl er dens pris, som har den højeste gennemsnitspris, $ 2,16, i landet. Til sammenligning har tysk øl en gennemsnitspris på $ 0,82. (Kina Told)

# 14. Markedsandelen for håndværksøl i Kina er steget støt siden 2007. Det tegner sig dog stadig kun for 0,06% af markedet fra 2015. (Rabobank)

#femten. I 2017 var der 80 registrerede mikrobryggerier, der støttede den kinesiske ølindustri. I 2010 var der kun 20 registrerede mikrobryggerier i drift. (Ratebeer)

#seksten. 50% af øldrikkere i Kina siger, at de foretrækker at drikke noget fra et lokalt mærke. Yderligere 35% af forbrugerne siger, at de “foretrækker lidt” et lokalt mærke. Kun 8% af forbrugerne siger, at de foretrækker et udenlandsk mærke. (McKinsey)

# 17. Brewdog er det mest succesrige håndværksbryggeri i Kina, der sælger 20.000hl i 2017. (Flanders Investment and Trade)

# 18. Indtægter for China Resources, der er ansvarlig for Snow -mærket, faldt 2% til 15 mia. RMB i første halvår af 2015. Snow er verdens største ølkoncern med hensyn til den samlede salgsmængde. (Finansielle tider)

# 19. Yanjing oplevede et salg fald på mere end 10% i 2016 og nåede kun 6,3 mia. RMB. Indtjeningen fra disse indtægter faldt med mere end 25%til kun 451 mio. RMB. (Finansielle tider)

Kina Bryggeriindustri Statistik efter produktion

Tendenser og analyse af den kinesiske ølindustri

Den kinesiske ølindustri gennemgår i øjeblikket en række overgangsfaser, da forbrugerne ændrer deres præferencer. I øjeblikket er importeret øl kun 3,6% af det nuværende marked med hensyn til salg i Kina. Da forbrugerne søger bedre øl og er utilfredse med, hvad indenlandske mærker kan tilbyde, forventes branchens importandel at stige.

Europæiske bryggerier forventes at tage de fleste af de øgede importpræferencer, idet Tyskland er førende. Nogle mærker kan følge Carlsbergs forspring ved at etablere indenlandske operationer gennem partnerskaber og udenlandske direkte investeringer for at imødegå dette skridt.

Kig efter kinesiske producenter for at lede efter måder at producere øl af højere kvalitet i de næste 5-10 år for også at konkurrere med importen. Hvis de kan producere en håndværksøl i høj kvalitet, vil de kinesiske forbrugeres præference være at holde sig til deres lokale mærker. Det ville ændre branchen i den anden retning.

Lige nu oplever indenlandske producenter dramatiske fald i salget, mens importen oplever noget statisk salg. Efterhånden som flere butikker tilbyder premium ølprodukter, burde industrien i Kina vende tilbage. Det kan kun tage et par år at komme dertil.