19 Statistik, tendenser og analyse af den australske risindustri

Selvom den australske risindustri ikke får så meget opmærksomhed som de sydøstasiatiske markeder, er der ingen tvivl om den indflydelse, denne industri har på de globale markeder. Det har kapacitet til at dyrke mere end 1 million tons ris hvert år, selv når de klimatiske forhold ikke er gunstige for vækst af ris.

Det meste af risen formales, pakkes og mærkes derefter af SunRice på Riverina. De er den eneste australske riseksportør, der produceres i New South Wales og leverer risprodukter til mere end 60 internationale destinationer.

Australske ris er unikt, fordi det bruger omkring 50% mindre vand end verdensgennemsnittet til at producere en afgrøde. For at fremme landbrugets fortsatte succes har mange risbønder i Australien nok fugt i deres undergrund efter dyrkning af ris til at kunne dyrke en anden afgrøde, som generelt er hvede.

Nogle rismarker omdannes også til græsgange uden for vækstsæsonen. I alt spiser omkring 40 millioner mennesker ris dyrket i Australien hvert år.

Interessant statistik fra den australske risindustri

# 1. Den australske risindustri producerer omkring 1,2 millioner tons ris hvert år. I de senere år har det imidlertid været en kamp for at nå dette gennemsnit, da vandrestriktioner og tørke har alvorligt påvirket industrien. (Australian Bureau of Statistics)

# 2. I 2008 producerede en rekord lav i rishøst kun 19.400 tons ris. Det var den laveste samlede produktion siden 1928 og var kun 1% af den normale produktion. Disse høsttal kom efter fem år i træk med tørke. (SunRice)

Australsk statistik over risindustrien

# 3. I vækstsæsonen 2009/10 voksede området, der er afsat til ris, næsten 10 gange, fra 7.000 hektar til 75.000 hektar. (ABARES)

# 4. I uafgrøden i 2011 steg det samlede produktionsniveau til 726.000 tons, mere end tredoblet det, der blev opnået året før. I den høstsæson blev der høstet 9,7 tons ris pr. (ABARES)

# 5. Den internationale gennemsnitlige produktion på 5,4 tons pr. Hektar blev overgået af Australien for mere end 50 år siden. Den australske risindustri gennemsnit i øjeblikket omkring 8,6 tons ris pr. Hektar. (Australian Bureau of Statistics)

# 6. I 2011 eksporterede den australske risindustri mere end 65.000 tons ris, hvilket gav 61 millioner dollars i omsætning til landet. (ABARES)

# 7. Vandkravene til risdyrkning i Australien er 5 gange mindre end de under overvågede risbønder. (International Rice Research Institute)

# 8. Den årlige verdensproduktion af ris beløber sig til 600 millioner tons hvert år. Kun 25 millioner tons af den årlige høst handles uden for det land, hvor den dyrkes. Australien er den eneste eksportør, der producerer ris med nul eksport- eller produktionstilskud. (Australian Rice Growers Association)

# 9. Omkring 80% af de ris, der produceres i Australien, eksporteres. Topdestinationer omfatter Japan, Papua Ny Guinea, Asien og Mellemøsten. (AgriFutures Australien)

# 10. Siden 1940’erne har australske risbønder udviklet over 40 nye sorter af kort, mellemlang og langkornet ris, der er bedre egnet til lokale vækstbetingelser i landet. Reiziq, Sherpa og Opus sorterne fører den samlede produktionsmængde. (AgriFutures Australien)

# 11. Det gennemsnitlige forbrug pr. Indbygger af ris i Australien er 14,4 kg pr. Person. Det svarer til en indkomst på $ 29,35 pr. Person, hvilket er en stigning på 7,3% i forhold til 2017 -tallene. (Statista)

# 12. Næsten al ris i Australien dyrkes i New South Wales, under kunstvanding. 96% af den gennemsnitlige risafgrøde i Australien kommer fra New South Wales -regionen. Cirka 4% kommer fra Queensland. Minimumsbidragene (mindre end 1%) kommer fra Victoria og Northern Territory. (Planet Health Australia)

# 13. 80% af de ris, der dyrkes i Australien, er en mellemstor japansk sort. Nogle produkter dyrkes specifikt til eksportmarkeder. (Australian Department of Agriculture)

# 14. Antallet af hektar plantet med ris varierer dramatisk hvert år. I de sidste 20 år er der nået maksimalt 113.000 hektar, samt minimum 27.000 hektar. (Australian Department of Agriculture)

#femten. I vækstsæsonen 2015/16 faldt den samlede landbrugsindkomst under 150.000 dollar for første gang siden sæsonen 2009/10. I sæsonen 2014/15 var landbrugets kontante kvitteringer i gennemsnit næsten $ 300.000 for første gang i historien inden for Murray-Darling-bassinet. (Australian Department of Agriculture)

#seksten. Den samlede kontante indkomst for den australske risindustri oversteg $ 900.000 for første gang i 2014/15 for den gennemsnitlige gård. De samlede kontantomkostninger toppede også det år på $ 675.000. (Australian Department of Agriculture)

# 17. Selvom landbrugets kontante indkomst er faldet i de seneste år, er omkostningsindkomstgabet en nylig tendens, der har hjulpet risindustrien med at nå rekordmargener. (Australian Department of Agriculture)

# 18. For at forbedre arbejdsforholdene har den australske regering reduceret skattesatsen til 15% for dem, der arbejder på ferie. (Australian Department of Agriculture)

# 19. Beskæftigelsesmulighederne er minimale inden for den australske risindustri fra et voksende perspektiv. I det gennemsnitlige år er omkring 700 mennesker ansvarlige for den samlede rishøst, der genereres hvert år. (IBIS World)

Australsk risindustri tendenser og analyse

Selvom australske landmænd kan mere med ris end de fleste af verdens landmænd i dag, står de stadig over for klimaudfordringer. Tørkeår har været mere almindelige end nogensinde i de sidste 20 år. Rekordlav høst har haft en stærk indvirkning på branchen som helhed.

Selvom en god sæson er alt, hvad der kræves for at hjælpe industrien med at komme tilbage, bliver disse år mere og mere adskilte.

Det er heller ikke alle risvirksomheder, der dyrker ris hver sæson, hvilket også kan påvirke industrien. Bruttoværdien af ​​produktionen i en god sæson, såsom 2012, er omkring $ 245 millioner.

Hvis de tørre år begynder at aftage, har den australske risindustri en chance for at blomstre. Mere end 100.000 hektar blev plantet i 2012, hvilket er et opmuntrende tegn for industrien. Der er også 1.500 gårde, der på en eller anden måde er involveret i industrien, hvilket er tæt på rekord.

Når man ser på de 5 eller 10 års fremskrivninger, er der meget usikkerhed, der ikke kan forudsiges. En vent-og-se-tilgang anbefales stærkt til dem, der overvejer at deltage.