19 Statistik og tendenser i den sydafrikanske sundhedsindustri

Sundhedsindustrien i Sydafrika blev etableret i det 17. århundrede med ankomsten af ​​det hollandske østindiske kompagni. Forenet af kristne missioner og koloniale regeringer. I kombination med stammemedicin havde industrien en unik kombination af traditionelle healere, moderne læger og andre udbydere, en kombination af tjenester.

Det var først i det 19. århundrede, at moderne medicin ville blive den generelle standard for industrien. Læger og sygeplejersker med medicinsk uddannelse begyndte at øve i hvert samfund. Hospitaler begyndte at dukke op i de vigtigste bycentre.

Siden 1994 har apartheid -systemer givet plads til levering af et stort offentligt sundhedssystem. Selvom regeringen er underfinansieret og underbemandet i mange regioner, presser regeringen på industriens finansiering for at tilskynde til innovation og bedre pleje på individuelt niveau.

Interessant statistik fra den sydafrikanske sundhedsindustri

# 1. Ikke -smitsomme sygdomme tegner sig for cirka 60% af de underliggende dødsårsager i Sydafrika. Diabetes mellitus var den førende sygdom i denne kategori med mere end 25.000 dødsfald i 2015. (Insight Survey)

# 2. Stigningen i ikke-smitsomme sygdomsproblemer i Sydafrika tilskrives direkte den aldrende befolkning. Mere end 9% af dødsfaldene i demografien over 65 år kan tilskrives en diagnose af diabetes mellitus. (Insight Survey)

# 3. Fra et globalt perspektiv er iskæmisk hjertesygdom den største dødsårsag. I Sydafrika var det den tiende største dødsårsag i 2015. (Insight Survey)

# 4. I 2017 dedikerede den sydafrikanske regering mere end R187,5 mia. Til sundhedsministeriet. De største budgetudgifter inden for sundhedsindustrien er for distrikts sundhedstjenester, der modtog R83,6 mia. (Insight Survey)

# 5. Den sydafrikanske sundhedsindustri bruger årligt R9,9 mia. På facilitetsstyring og vedligeholdelse. (Insight Survey)

# 6. I 2017 -budgettet blev 600 millioner rand afsat til at give Nelson Mandela Børnehospital i opgave at levere det højeste niveau af pædiatrisk pleje i landet. (Insight Survey)

# 7. Fra 2017-2022 forventede den sydafrikanske regering at bruge R606 milliarder på sundhedspleje, med R59,5 milliarder brugt på et betinget tilskud til hiv og aids. (Insight Survey)

# 8. 56% af sydafrikanske sundhedsudbydere er klassificeret som praktiserende læger. Kun 6% er klassificeret som anæstesilæger, efterfulgt af 4%, der er gynækologer og 3%, der er klassificeret som medicinske. (Insight Survey)

# 9. 35% af de praktiserende læger, der er tilgængelige i den sydafrikanske sundhedsindustri, er placeret i Gauteng. 18% er i Western Cape, mens 16% er i KwaZulu-Natal. (Insight Survey)

# 10. Kun 1% af de sydafrikanske læger er i Northern Cape. (Insight Survey)

# 11. I 2017 er der stadig 15,6% af husstandene i Sydafrika, der ikke har forbindelse til elektricitet. I 2002 var der 23,4% af husstandene i en lignende tilstand. (Statistik fra Sydafrika)

# 12. Mere end 88% af husstande i Sydafrika havde adgang til rindende vand i 2017, men i Eastern Cape havde kun 74,2% af husstande adgang til denne grundlæggende service. (Statistik fra Sydafrika)

# 13. Kun 64% af husstandene i Sydafrika ville vurdere deres vandrelaterede tjenester som “gode”, og det tal har været støt faldende siden 2005. (Sydafrikansk statistik)

# 14. 70% af husstandene i Sydafrika siger, at de brugte et hospital, en klinik eller en offentlig medicinsk institution som deres første adgangspunkt til pleje i det forløbne år. (Statistik fra Sydafrika)

#femten. 27,4% af husstandene siger, at de ville gå til en privat læge, hospital eller klinik først, hvis nogen i deres familie bliver syge eller tilskadekomne og har brug for pleje. (Statistik fra Sydafrika)

#seksten. Kun 17% af sydafrikanere tilhører en sundhedsplan, ifølge tallene offentliggjort for 2017. Når man ser på dette tal for en husstand, har cirka 1 ud af 4 husstande i landet mindst 1 medlem, der tilhører en sundhedsplan. lægehjælp. (Statistik fra Sydafrika)

# 17. I Sydafrika går 2,1% af husholdningens udgifter til køb af øl. Kun 1,5% af husholdningens udgifter går til grøntsager. Husholdninger i landet bruger endda mere på tobak (1,9%) end på grøntsager. (Statistik fra Sydafrika)

# 18. Sydafrika har i gennemsnit R3,332 pr. Person i sundhedsudgifter hvert år for de 45 millioner mennesker i landet, der ikke har sundhedsdækning. De højeste omkostninger er i Northern Cape, hvor udgifterne når R4,082 pr. Person. (Statistik fra Sydafrika)

# 19. Udgifter til primær sundhedspleje i Sydafrika er til hospitalsydelser, der tegner sig for 62% af det samlede budget. Offentlige sundhedstjenester, som omfatter familieplanlægning og opdagelse af sygdomme, udgør yderligere 33% af sundhedsbudgettet.

Sydafrikanske sundhedsindustri tendenser og analyse

Sammenlignet med 20% af de rigeste nationer i verden i dag kæmper plejen fra den sydafrikanske sundhedsindustri stadig. Dem, der kan modtage privat pleje, suppleret med offentlige plejemuligheder, har en tendens til at modtage den bedste pleje, der er tilgængelig i landet.

De største byrder for industrien er stadig relateret til fattigdom, mere end 20 år efter afslutningen på apartheid. Ikke -smitsomme sygdomme og hiv / aids er fortsat en tung økonomisk byrde for alle involverede. Indtil alle områder af sundhedsindustrien afslutter praksis med at være konsekvent underfinansieret, vil moderne pleje kun forblive for dem, der har midler til at betale for privat pleje.

Faglært pleje er også svært at finde i Sydafrika. Kun 581 læger klassificerede sig som familielæger i en undersøgelse fra Medpages fra 2017. Der er kun 683 psykiatere og 768 børnelæger. Industrien bliver nødt til at udvikle mere specialiserede tjenester for at imødekomme befolkningens skiftende behov, efterhånden som den bliver ældre.

Hvis ikke, så forvent mere af de kampe, branchen traditionelt har oplevet i mindst de næste 10 år.