19 Statistik og tendenser i den brasilianske luftfartsindustri

Brasilien er hjemsted for det tredjestørste luftfartsmarked i verden. 60% af de travleste lufthavne i Latinamerika ligger i landet. Brasiliens luftfartsindustri er også en del af en elitegruppe, da de har hjulpet deres land med at blive et af de fem i verden, der laver kommercielle fly.

I mere end et årti har den brasilianske luftfartsindustri været en af ​​de største eksportdestinationer for amerikanske producenter med sin mangfoldige infrastruktur, unikke geografiske placering og samlede industrielle erfaring. Alle fra reservedeleverandører til flyproducenter finder muligheder for at vokse og tjene penge i Brasilien.

Det, der holder den brasilianske luftfartsindustri fra sit fulde potentiale, er regeringens afslag på at underskrive aftalen om handel med civile luftfartøjer. Som det ser ud i dag, er industrien rangeret 11. i verden for den samlede omsætning og produktion. Underskrivelsen af ​​aftalen ville placere landet på en 10. plads.

Interessant statistik fra den brasilianske luftfartsindustri

# 1. I 2013 beløb den samlede omsætning fra den brasilianske luftfartsindustri sig til $ 7 mia. Af den samlede produktion producerede Embraer, landets største producent, 6,24 milliarder dollars. (US Department of Commerce)

# 2. Siden 2006 har Embraer leveret flere regionale jetfly end Bombardier, som ligger i Canada og er den eneste store konkurrent inden for branchen. (US Department of Commerce)

Statistik for den kommercielle luftfartsindustri i Brasilien

# 3. I 2014 eksporterede amerikanske virksomheder 5,2 milliarder dollar i luftfartsprodukter til luftfartsindustrien i Brasilien. På samme tid importerede luftfartsvirksomheder i USA 2,3 milliarder dollars i varer fra Brasilien. (US Department of Commerce)

# 4. Mellem 2004 og 2014 voksede persontrafikken til og fra Brasilien med 170%. I 2014 blev 117 millioner rejsende betjent på en eller anden måde af den brasilianske luftfartsindustri. (US Department of Commerce)

# 5. Mere end 473.000 tons luftfragt blev transporteret inden for den brasilianske luftfartsindustri i 2012, og 4 hovedflyselskaber udførte det meste af arbejdet. (US Department of Commerce)

# 6. Der er i øjeblikket 106 lufthavne, der betjener kunder i Brasilien, og de fleste flyselskaber vedligeholder deres knudepunkter, indkøb og vedligeholdelse i Sao Paulo, Belo Horizonte eller Rio de Janeiro. (US Department of Commerce)

# 7. I 2016 var der 21.905 fly, der var lovligt registreret i Brasilien. Det er cirka 20 flere fly end det foregående år og 5.500 fly højere end det lovligt registrerede nummer i 2009. (Statista)

# 8. Brasilien er det næststørste marked i verden for landbrugsfly og helikoptere. (Den strategiske vision)

# 9. Nationalflagselskaber i Brasilien var i stand til at øge antallet af internationale ruter, der opererer med 1,9% i 2016. Samtidig begyndte flere udenlandske flyselskaber imidlertid at skære deres internationale ruter til Brasilien, fordi de oplevede en generel mangel på efterspørgsel. (Den strategiske vision)

# 10. Mellem 2003 og 2013 kunne nationale flagflyselskaber i Brasilien øge deres andel af internationale passagerer med 55%. I løbet af denne periode øgede internationale luftfartsselskaber deres passagerandel med 147%. (Den strategiske vision)

Statistik for den private luftfartsindustri i Brasilien

# 11. 90% af det lokale luftfartsmarked i Brasilien ejes af Embraer, som er det tredjestørste luftfartsfirma i verden i dag. Omkring 50 virksomheder er også tilknyttet gruppen af ​​primære brancheforeninger i Brasilien, der konkurrerer om de resterende 10% af branchens markedsandel. (Den brasilianske forretning)

# 12. I 2012 investerede regeringen cirka 443 millioner dollars i den lokale luftfartsindustri for at støtte udviklingen af ​​rumprojekter. Udgifterne gik til infrastruktur, forskning og udvikling, satellitter og forskellige applikationer. (Den brasilianske forretning)

# 13. Der er 1,1 millioner job, der understøttes af luftfartsindustrien i Brasilien, hvilket bidrager med et bruttoværditilvækstbidrag på 32,9 mia. Dollar til BNP hvert år. (IATA)

# 14. Mere end 270.000 mennesker er direkte ansat af flyselskaber, lufthavnsoperatører eller virksomheder, der støtter eller er placeret i ejendomme, der ejes af industrien. (IATA)

#femten. Udenlandske turister bruger 7 milliarder dollars om året i Brasilien takket være støtten fra den nationale luftfartsindustri. (IATA)

#seksten. Mere end 620 milliarder dollars i udenlandske direkte investeringer er blevet rejst gennem historien om den brasilianske luftfartsindustri. (IATA)

# 17. Der er i alt 62 flyselskaber, der i øjeblikket opererer i Brasilien. Disse virksomheder støtter mere end 2 millioner start og landinger hvert år. Den travleste lufthavn i landet er Guarulhos International, der betjener 39,5 millioner passagerer om året. (IATA)

# 18. Europa og Nordamerika er de vigtigste kilder til ankomster i Brasilien efter Caribien og Latinamerika. I 2014 blev der registreret 5,7 millioner passagerer fra Nordamerika sammen med 5,5 millioner passagerer fra Europa. (IATA)

# 19. Den brasilianske luftfartsindustri har adgang til kun 1 direkte flydestination i de 10 hurtigst voksende lande i verden, som er Angola. Der er 6 direkte flydestinationer i de 20 hurtigst voksende lande i verden. (IATA)

Statistik for den brasilianske luftfartsindustri efter flyregistreringer

Tendenser og analyse af den brasilianske luftfartsindustri

Den brasilianske luftfartsindustri vil fortsat være en vigtig spiller på det globale luftfartsmarked. Selvom industrien kæmper for at forblive i Top 10 af alle større flyserviceleverandører med sine styringsstrukturer og understøttelser, er den stadig den tredjestørste flyproducent i verden i dag.

Da økonomien begynder at bremse i 2019 i nogle dele af verden, skal du passe på industrien i Brasilien for at starte en tilbagevenden til at eksportere brugte fly frem for at lave nye produkter. På grund af en stigning i værdien af ​​den amerikanske dollar stiger salget i udlandet i Brasilien, hvilket har hjulpet nogle områder af den nationale økonomi med at starte genoprettelsesprocessen.

Lufthavnskapaciteter i Brasilien, især fra et regionalt perspektiv, er omkring 50% af det, de har brug for. Regeringen havde planer om at renovere 270 regionale lufthavne gennem statsstøtte for at støtte industrien på samme tid. På grund af den økonomiske pause, der opleves i Brasilien, er dette tal faldet til 53.

Rejser stiger i Brasilien. Produktionsmulighederne vokser fortsat. Hvis økonomien forbliver stabil, og passagertrafikniveauet fortsat stiger, vil den brasilianske luftfartsindustri fastholde sin status som hovedleverandør af fremstillede produkter på verdensscenen.