19 Statistik og tendenser for aluminiumsindustrien i Kina

Aluminiumsproduktion kan være en relativt moderne industri for resten af ​​verden, og produktionen steg i det 19. århundrede efter Humphry Davy opdagede, at den kunne skabes ved elektrolytisk reduktion af aluminiumoxid. I Kina er aluminiums historie lidt anderledes.

Gennem årene har flere forskellige processer været brugt til at skabe aluminium af malmen. Efter 2. verdenskrig, da industri og fremstilling voksede i Kina, ville det igen blive verdens producent af aluminium, ligesom det sandsynligvis var i vores gamle historie.

Interessant statistik fra aluminiumsindustrien i Kina

# 1. Mængden af ​​primær aluminiumsproduktion i Kina hvert år er 31,9 millioner tons. Industrien er den største aluminiumproducent i verden i dag. Kina er også det førende land inden for støberiproduktion. (Statista)

# 2. Den kinesiske aluminiumsindustri producerer mere end 2,3 millioner tons aluminium om måneden. I 2017 voksede industrien med 1,6%. (Reuters)

Aluminiumsindustri i Kina

# 3. Luftforurening bekymringer har skabt kapacitetsproblemer i kinesisk industri på det seneste. I november 2017 blev omkring 30% af industrien tvunget til at lukke ned eller ændre deres processer for at opfylde de nye forureningsstandarder. Det fik produktionen til at falde 7,8% i forhold til den foregående måned. (Reuters)

# 4. I 2017 var ikke-jernholdig produktion inden for den kinesiske aluminiumsindustri 53,78 millioner tons. Det tal er 3% højere end hvad industrien opnåede i 2016 og repræsenterer en ny årlig rekord for branchen. (Reuters)

# 5. Aluminiumsminedrift i Kina er et industrisegment, der hvert år producerer omkring 6 milliarder dollar i økonomiske konsekvenser. For den 5-årige periode, der sluttede i 2017, voksede industrien med en årlig hastighed på 10,1%. (IBIS World)

# 6. Der er i øjeblikket omkring 400 virksomheder aktive inden for aluminiumsminedrift i Kina. De er ansvarlige for den direkte beskæftigelse af omkring 20.000 mennesker. (IBIS World)

# 7. Chalco, som er den næststørste aluminiumsproducent i Kina, annoncerede et fald i salget på 25% i forhold til det foregående år i 2016. Overudbud er stadig et problem i branchen, hvilket tilføjer produktionskapacitet. Og støberi på trods af lave priser til ekstra forsyning. (Bloomberg)

# 8. Det omtrentlige kapacitetsudnyttelsestal i 2015 var 88%. I 2016 faldt dette tal til 77%, hvilket var det laveste niveau siden 2010. (Bloomberg)

# 9. I 2016 importerede den kinesiske aluminiumsindustri 40.000 tons high-end tykke aluminiumsplader. Omkring halvdelen af ​​disse plader blev importeret fra USA til en værdi af $ 6,291 pr. Ton. Kinesiske oprindelsesplader af samme kvalitet, når de importeres til USA, er 2.413 dollars pr. Ton værd. (US Department of Commerce)

# 10. Siden 1957 er væksten i den kinesiske økonomi stærkt korreleret med stigende aluminiumforbrug i landet. Mellem 2007 og 2016 opnåede Kina en årlig vækstrate på 10% i sit BNP. Samtidig oplevede den kinesiske aluminiumsindustri en indenlandsk forbrug på 15%. (US Department of Commerce)

Kina aluminiumsindustri Statistik efter produktion

# 11. USA tegner sig for omkring 14% af aluminiumseksporten, der genererer indtægter til den kinesiske aluminiumsindustri. (Reuters)

# 12. Siden 2006 har den kinesiske regering indført en “midlertidig” told på 15% på eksporteret primæraluminium. På grund af denne told er den kinesiske aluminiumsindustri blevet en nettoimportør af primæraluminium med en gennemsnitlig forskel på 2,16 millioner tons om året. (US Department of Commerce)

# 13. Mellem 2011 og 2016 lukkede den kinesiske aluminiumsindustri 5,66 millioner tons primær aluminiumskapacitet. De eliminerede også 2,4 millioner tons forældet kapacitet. (US Department of Commerce)

# 14. Mellem 2001 og 2016 importerede industrien i alt 410 millioner tons bauxit. Den samlede værdi af importen var $ 20,4 mia. Yderligere 8,79 millioner tons aluminiumsprodukter blev også importeret til en værdi af $ 40,8 milliarder. (US Department of Commerce)

#femten. Mellem 1996 og 2016 erhvervede aluminiumsindustrien i Kina udstyr og teknologier til en værdi af mere end $ 70 mia. For at drive udviklingen af ​​bedre fremstillingsprocesser. (US Department of Commerce)

#seksten. I 2016 steg det globale aluminiumforbrug med 4,2%. Denne vækst blev drevet af en stigning i hjemmeforbruget i Kina, der steg med 7,9%. Hvis kinesisk aluminiumforbrug blev udelukket fra de globale tal, ville aluminiumsforbruget på verdensplan være steget med kun 1,2%. (US Department of Commerce)

# 17. I august 2017 lukkede prisen på aluminium på Shanghai futures -børser på $ 2.465 pr. Ton, hvilket var den højeste pris i næsten 5 år dengang. (China Daily)

# 18. I juli 2017 sagde Shandong -provinsen, at det lukkede ulovlige aluminiumprojekter, der producerede mere end 3,2 millioner tons aluminium hvert år. Shandong er industriens største aluminiumsproduktionsregion, der står for 27% af branchens produktionsniveau. (China Daily)

# 19. Den kinesiske aluminiumsindustri tegner sig for 53% af verdens samlede produktion på 58,89 millioner tons elektrolytisk aluminium, der produceres hvert år. (China Daily)

Tendenser og analyse af aluminiumsindustrien i Kina

Kina vil fortsat være verdens førende inden for aluminiumsproduktion. Politisk pres og en ændret økonomi kan destabilisere industrien på en eller anden måde, selvom disse problemer generelt er midlertidige.

Der er også mulighed for, at det ændrede politiske klima får nul indvirkning på aluminiumsindustrien. I marts 2018 indførte USA en told på 10% på aluminiumsimport fra Kina sammen med en 25% told på stål. Den følgende måned var eksporten af ​​industriprodukter og rå aluminium 451.000 tons, 0,2% mere end den foregående måned og 4,9% mere end året før.

Den største indflydelse på branchen er de udviklende interne regler, som den kinesiske regering pålægger industrien. Vinterrestriktioner begrænser industriens produktion. Nogle byer har indført strengere restriktioner end nationale sæsonbegrænsninger for at begrænse virkningen af ​​forurening. Da branchen ikke opererer med fuld kapacitet, påvirkes de globale priser ofte.